Tam na začátku je takový grunge zkreslení a pak přejde do takovýho basovýho hodně hutnýho zvuku. Jak to udělám, na to je potřeba 2 zkreslení za sebou? Nebo to je normal a zdá se mi, že je to úplně jinej zvuk?
Tam na začátku je takový grunge zkreslení a pak přejde do takovýho basovýho hodně hutnýho zvuku. Jak to udělám, na to je potřeba 2 zkreslení za sebou? Nebo to je normal a zdá se mi, že je to úplně jinej zvuk?
podle me to jde udelat vcelku podobne, kdyz si trochu pohrajes s vyberem snimacu a potakama. nejlip ti to asi pujde, pokud mas strata HSS, tak ze das na mezipolohu krk/stred ten zacatek, a pak prepnes na kobylkovej HB(i kdyz, tadyto je asi lepsi hrat na krkovej, ale tam zas ebudes mit tu mezipolohu ). + samozrejme trochu prace se clonou.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
tak se tmu mozna nerika reverb prostě efekt ktery ti zní jakoby něco bylo v dálce nemenuje se to reverb? ja mam dojem ze v music makeru je to tak nazyvane :-O
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Reverb je simulace 3D prostorovýho zvuku,čili máš dojem jako když hraješ v akustický místnosti s "ozvěnou",simulace ozvěny....
Jinak na video sem nekoukal tak nevim o co go
ondies píše:spíš bych se přikláněl k tomu LO-FI filtru... s těma snímačema je moc složitý...
zas tak slozity neni, a hlavne je to zadarmo
tak pro nás, co máme kytary se dvěma humbuckerama, by to bylo docela problém, vykouzlit tam střední single snímač
a navíc z toho strata přes mezipolohu krk/střed bys takovej LO FI efekt nevymáčknul...
a co se týče tý clony, tak ta většinou zavírá ty vyšší frekvence, čili vejšky... LO FI efekt potlačuje nejvíc basy...
Basa hraje i na zacatku, jen neni slyset, protoze je to prohnany pres ekvalizer - stazeny basy a vysky, nejen kytary, ale cela master stopa. Kupovat Lo-Fi efekt mi prijde zbytecny, stejnyho zvuku dosahnete, kdyz koupite Boss GE-7 a stahnete tam vysky a basy - navic to pak muzete do budoucna pouzit i na neco jinyho
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Wohma píše:Basa hraje i na zacatku, jen neni slyset, protoze je to prohnany pres ekvalizer - stazeny basy a vysky, nejen kytary, ale cela master stopa. Kupovat Lo-Fi efekt mi prijde zbytecny, stejnyho zvuku dosahnete, kdyz koupite Boss GE-7 a stahnete tam vysky a basy - navic to pak muzete do budoucna pouzit i na neco jinyho
Tuhle equalizer krabičku dám normálně za distortion krabku, když hraju?
Wohma píše:Basa hraje i na zacatku, jen neni slyset, protoze je to prohnany pres ekvalizer - stazeny basy a vysky, nejen kytary, ale cela master stopa. Kupovat Lo-Fi efekt mi prijde zbytecny, stejnyho zvuku dosahnete, kdyz koupite Boss GE-7 a stahnete tam vysky a basy - navic to pak muzete do budoucna pouzit i na neco jinyho
Tuhle equalizer krabičku dám normálně za distortion krabku, když hraju?
To ozkoušej, oboje dělá něco malinko jiného... Ale za to bude asi lepší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."