SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
Pravidla fóra
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
serizeni oktavy
Holla,
prosim o radu. Snazil sem se o serizeni oktav na mem les paulovi. Kobylka Tune-o-matic. Kamen sem mel uplne nejbliz ke krku, co to slo a porad sem mel oktavu podladenou. Nevite nekdo co s tim?
prosim o radu. Snazil sem se o serizeni oktav na mem les paulovi. Kobylka Tune-o-matic. Kamen sem mel uplne nejbliz ke krku, co to slo a porad sem mel oktavu podladenou. Nevite nekdo co s tim?
kldyby ses trosicku koukal kolem sebe, tak bys zjistil, ze asi 2 cm pod timhle topicem je topic "ladeni oktav".
a ze jsem se tam pred tydnem ptal na uplne to samy
a ze jsem se tam pred tydnem ptal na uplne to samy
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
vejška snímačůP5YCHO píše:Jen mě tak napadlo: Na SGčku s bloklou kobylou toho asi víc než oktávy a dohmat neseřídim,co?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Cuss potřebuju radu... mám ibanez RG 350EX vsechno bylo v pořádku až do výměny strun... z předešlych asi 9 jsem přešel na 10 přenastavil sem si výšku strun a napínák pružin... ale ted když vytáhnu nějakou strunu... nebo ton výtáhnu nebo snížím pákou tak sem mi tremolo vráti až o půl tónu výš/níž poradíte mi co bych s tim mohl udělat? prostě se nevrátí uplně do standartní polohy.. předtím to bylo ok... 
O půl tónu výš nebo níž?
To je docela podstatný
To je docela podstatný
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
No, on spíš chtěl, abys teda řekl, jestli o půltón výš, nebo níž.Michi píše:No to je.. proto žádám o radu...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
cauves prosim vas potrebuju co nejrychleji pomoc nekdo mi na vylete odmontovat srouby z kytary ktere drzi snimas snimac tedy spadl do tela el.kytary a ja ho nemuzu pres tu pruzinu dostat nahoru prosim poradte jak ho tam mam dostat . Diky
To by chtělo zmínit, co máš za kytaru.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Re:
Prohnutí krku, úhel strun za kobylkou (pokud máš stopbar).eugeene píše:vejška snímačůP5YCHO píše:Jen mě tak napadlo: Na SGčku s bloklou kobylou toho asi víc než oktávy a dohmat neseřídim,co?![]()
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
taky bych měl dotaz!
potřeboval bych poštelovat vejšku kobylkovýho snímače u LP
to samozřejmě většinou není tak težký
...jenže já tam mam P90(soapbar) a mam tam jen 2 šroubky co držej kryt snímače ale nenašel jsem nic dalšího co by si hrálo s výškou snímače
předem se omlouvám tomu komu se to bude zdát jako dementní dotaz...
předem se omlouvám tomu komu se to bude zdát jako dementní dotaz...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
podložkyloos píše:taky bych měl dotaz!
nebo (nouzově) povytočit šroubky pod strunama /ty maj ale funkci doladění síly signálu jednotlivých strun/
pokud myslíš směrem dolů..tak jedině zadlabat snímač do kytary
I´m wheels... movin´wheels
OK dík....toho jsem se obávalTonda píše:podložkyloos píše:taky bych měl dotaz!
nebo (nouzově) povytočit šroubky pod strunama /ty maj ale funkci doladění síly signálu jednotlivých strun/
pokud myslíš směrem dolů..tak jedině zadlabat snímač do kytary
Tímhle jsem aspoň došel k závěru že moje další kytara s P90kama musí mít "Dog ears" i když se mi to k smrti nelíbí
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Dogeary se taky musí "štelovat" podložkama:

ty dva boční šrouby jen drží kryt , nejde s nima zvedat snímač jako u humbuckerů...

ty dva boční šrouby jen drží kryt , nejde s nima zvedat snímač jako u humbuckerů...
I´m wheels... movin´wheels