druh trsátka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
gish

druh trsátka

Příspěvek od gish »

Zdravim,

mám tu další ze svých začátečnických dotazů. Chci se zeptat, jak velkou roli hraje při hraní výběr trsátka? Vím, že existují různé druhy... jde totiž o to, že jsem teď nějakej čas hrál s jedním trsátkem, ale při brnkání přes všechny struny jsem měl problémy (různě se mi to zadrhávalo a prostě to bylo takový divný... nevim jak to popsat :) ) ...tak jsem si zkusil vzít jedno starší trsátko, který má trochu jinej tvar (je takový špičatější, to původní bylo o něco oblejší) i tloušťku (to původní bylo tvrdší)... no a přišlo mi, že teď je to mnohem lepší... ale nevim, jestli se nejedná jenom o mojí sugeraci :D ...tak se chci se zeptat jak velkou roli teda může volba trsátka a hrát a jestli existujou třeba nějaký doporučení (z hl. např. různých typů hraní, pokročilosti apod.) ...díky za odpověď
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Velkou roli :wink: možná bude dobrý,když si koupíš víc druhů a okoštuješ sám,co ti šmakuje při čem,taky koukej jinym kytaristum pod ruce,ale jejihc návyky nemusí bejt vždy ty nejideálnější pro tebe,třeba laiho jede sweep klasickym dunlopem ani ne do 1mm,já si sweep bez JazzeIII neumim představit,taky už na elektriku nehraju ani ničim jinym,páč hraju dost v Drop C a tam jsou struny povolenější,takže se nezadrhávám,na standart E ho beru spíš při single note riffech a podobně,jinak beru želvičku :)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

čistě individuální.... jak řekl drobák kup jich co nejvíc a zkoušej a záleží taky na stylu hry, jestli hraješ metal nebo country tak tady na ty styly taky budeš mít odlišná trsátka :) chce to zkoušet :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a taky časem asi budeš měnit. já začínal na akustice s nějakouu 60-70kou, pak jsem postupně přitvrzoval při přestupu na elektriku a skončil sem u 1.25... no a ted po nějakem tom roce jsem se utábořil na 0.88 a jsem spokojený
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Kup George Dennis 0.88 sharp, nebudeš chtít měnit :twisted: .. ale ne, fakt to chce nejdřív trochu zainvestovat, vykoupit vzorky a pak uvidíš, jaký ti subjektivně sedí nejlíp .. ale to zadrhávání o struny je taky hodně daný tvejma rukama, ne jen trsátkem :) :wink: .. zkrátka se to chce naučit "ponořit" trsátko tak akorát.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no vidite a ja treba to zadrhavani o struny vyhledavam a hraju trsatkem obracene, tou stranou kde to ostatni drzi a ty protiskluzove tecky tomu davaji zajimavej štiplavej zvuk :) dokonce už se mi vezou z Irska specialni trsátka která mají hooodně protiskluzovejch teček a hraje s nima Edge, jsou to trsatka Herdim :)

čili - trsátko je dost velkej základ zvuku a je to hodně individuální, zkoušej co nejvíc druhů sam dojdeš
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Pupack:jj,vim co myslíš,já mam třeba jednoho jazze přejetýho rašplí,takže vytváčí onen štíplavej zvuk,ale dost rychle se to obrousí....
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Drobák píše:Pupack:jj,vim co myslíš,já mam třeba jednoho jazze přejetýho rašplí,takže vytváčí onen štíplavej zvuk,ale dost rychle se to obrousí....
jojo jestli muzu poradit tak jsou dobrá trsátka brain a stříhám si je dokola nůžkama až k těm tečkám a jedno pak vydrží celkem dlouho :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

pupack píše: jojo jestli muzu poradit tak jsou dobrá trsátka brain a stříhám si je dokola nůžkama až k těm tečkám a jedno pak vydrží celkem dlouho :D
Brahu .... teda .. Vrahu! :lol: :lol:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

pupack píše:
Drobák píše:Pupack:jj,vim co myslíš,já mam třeba jednoho jazze přejetýho rašplí,takže vytváčí onen štíplavej zvuk,ale dost rychle se to obrousí....
jojo jestli muzu poradit tak jsou dobrá trsátka brain a stříhám si je dokola nůžkama až k těm tečkám a jedno pak vydrží celkem dlouho :D
to rovnou kup to nejtenčí trsátko a nalep na to šmirgl :D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to mjkl: :D :D a kazdej tejden budu kupovat novy 11ky ne :D

imho ZZtop rikali, ze nejlepsi trsátko je čtvrťák :D
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

tvůj boj když chceš drsné trsátko máš ho mít :D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Mjkl píše:tvůj boj když chceš drsné trsátko máš ho mít :D
:D tss sem ti nahral par sekundovou ukazku v rozdilu zvuku jo

prvi brnkani je klasicky spickou trsatka a druha cast po pauze obracenym zastrizenym trsatkem brain :))

http://pupack.kvalitne.cz/trsatko.mp3
fakal

Příspěvek od fakal »

Hm to drsný trsátko zní fakt dobře to je fakt drsný :twisted:
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
impact

Příspěvek od impact »

vikicek píše:Kup George Dennis 0.88 sharp, nebudeš chtít měnit :twisted: .. ale ne, fakt to chce nejdřív trochu zainvestovat, vykoupit vzorky a pak uvidíš, jaký ti subjektivně sedí nejlíp .. ale to zadrhávání o struny je taky hodně daný tvejma rukama, ne jen trsátkem :) :wink: .. zkrátka se to chce naučit "ponořit" trsátko tak akorát.
Ty George Dennis sharp jsou fakt dobrý, osobně jsem si navyknul na to 1.05, dobře se drží a neklouže.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak jsem to zkusil s tim Brain jak říkal pupack (nějaký jsem tu měl 8)) a je to trochu rozdíl, zajímavej trik. I když neslyšel jsem takovej rozdíl jako v tý mp3, asi záleží na typu zkreslení. Jak si je stříháš, do špičky nebo podél teček? :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

rasomaso píše:Tak jsem to zkusil s tim Brain jak říkal pupack (nějaký jsem tu měl 8)) a je to trochu rozdíl, zajímavej trik. I když neslyšel jsem takovej rozdíl jako v tý mp3, asi záleží na typu zkreslení. Jak si je stříháš, do špičky nebo podél teček? :D
podél teček do oblouku, proste jen tak aby trsátko končilo tečkama, ono zalezi na kusu, nektere brainy maji vetsi tecky, nektere mensi, proto jsem si objednal ty Herdim blue trsatka ktera je maji hodne vystouple ty tečky a jsou od výroby až po okraj :)

edit: u me to dela vic mozna kombinace tubescreamera a voxu s delayem ale hlavne hraní pouze od spoda! a dost velikou silou :)
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

pupack píše:
Mjkl píše:tvůj boj když chceš drsné trsátko máš ho mít :D
:D tss sem ti nahral par sekundovou ukazku v rozdilu zvuku jo

prvi brnkani je klasicky spickou trsatka a druha cast po pauze obracenym zastrizenym trsatkem brain :))

http://pupack.kvalitne.cz/trsatko.mp3
týýýýýýýý brďo :shock: fakt sexy :) co všecko udělá trsátko že? :twisted:
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

ja osobně musím mít na každý ladění jiný trsátko. Normál éčko valím 0.73, D drop 1.00 zase.
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
MAN5ON

Příspěvek od MAN5ON »

chtěl sem se zeptat sem začátečník,jak je to se zvukem trsátka? při hraní je slyšet ten skluz trsátka po struně takový to škrábání hlavně při PM tlumenejch tonech, mám špatnou techniku nebo je to normální? když si poslechnu ňákej ten metálek kde zrovna drtěj PM tak samozřejmě nic slyšet není mají na to nato ňáke speciální eliminátory toho to nepěkného efektu nebo to opravdu neumím s trsátkem? diky
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“