mám tu další ze svých začátečnických dotazů. Chci se zeptat, jak velkou roli hraje při hraní výběr trsátka? Vím, že existují různé druhy... jde totiž o to, že jsem teď nějakej čas hrál s jedním trsátkem, ale při brnkání přes všechny struny jsem měl problémy (různě se mi to zadrhávalo a prostě to bylo takový divný... nevim jak to popsat
druh trsátka
Pravidla fóra
druh trsátka
Zdravim,
mám tu další ze svých začátečnických dotazů. Chci se zeptat, jak velkou roli hraje při hraní výběr trsátka? Vím, že existují různé druhy... jde totiž o to, že jsem teď nějakej čas hrál s jedním trsátkem, ale při brnkání přes všechny struny jsem měl problémy (různě se mi to zadrhávalo a prostě to bylo takový divný... nevim jak to popsat
) ...tak jsem si zkusil vzít jedno starší trsátko, který má trochu jinej tvar (je takový špičatější, to původní bylo o něco oblejší) i tloušťku (to původní bylo tvrdší)... no a přišlo mi, že teď je to mnohem lepší... ale nevim, jestli se nejedná jenom o mojí sugeraci
...tak se chci se zeptat jak velkou roli teda může volba trsátka a hrát a jestli existujou třeba nějaký doporučení (z hl. např. různých typů hraní, pokročilosti apod.) ...díky za odpověď
Velkou roli
možná bude dobrý,když si koupíš víc druhů a okoštuješ sám,co ti šmakuje při čem,taky koukej jinym kytaristum pod ruce,ale jejihc návyky nemusí bejt vždy ty nejideálnější pro tebe,třeba laiho jede sweep klasickym dunlopem ani ne do 1mm,já si sweep bez JazzeIII neumim představit,taky už na elektriku nehraju ani ničim jinym,páč hraju dost v Drop C a tam jsou struny povolenější,takže se nezadrhávám,na standart E ho beru spíš při single note riffech a podobně,jinak beru želvičku 
a taky časem asi budeš měnit. já začínal na akustice s nějakouu 60-70kou, pak jsem postupně přitvrzoval při přestupu na elektriku a skončil sem u 1.25... no a ted po nějakem tom roce jsem se utábořil na 0.88 a jsem spokojený
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Kup George Dennis 0.88 sharp, nebudeš chtít měnit
.. ale ne, fakt to chce nejdřív trochu zainvestovat, vykoupit vzorky a pak uvidíš, jaký ti subjektivně sedí nejlíp .. ale to zadrhávání o struny je taky hodně daný tvejma rukama, ne jen trsátkem
.. zkrátka se to chce naučit "ponořit" trsátko tak akorát.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no vidite a ja treba to zadrhavani o struny vyhledavam a hraju trsatkem obracene, tou stranou kde to ostatni drzi a ty protiskluzove tecky tomu davaji zajimavej štiplavej zvuk
dokonce už se mi vezou z Irska specialni trsátka která mají hooodně protiskluzovejch teček a hraje s nima Edge, jsou to trsatka Herdim 
čili - trsátko je dost velkej základ zvuku a je to hodně individuální, zkoušej co nejvíc druhů sam dojdeš
čili - trsátko je dost velkej základ zvuku a je to hodně individuální, zkoušej co nejvíc druhů sam dojdeš
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
jojo jestli muzu poradit tak jsou dobrá trsátka brain a stříhám si je dokola nůžkama až k těm tečkám a jedno pak vydrží celkem dlouhoDrobák píše:Pupack:jj,vim co myslíš,já mam třeba jednoho jazze přejetýho rašplí,takže vytváčí onen štíplavej zvuk,ale dost rychle se to obrousí....
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
to rovnou kup to nejtenčí trsátko a nalep na to šmirglpupack píše:jojo jestli muzu poradit tak jsou dobrá trsátka brain a stříhám si je dokola nůžkama až k těm tečkám a jedno pak vydrží celkem dlouhoDrobák píše:Pupack:jj,vim co myslíš,já mam třeba jednoho jazze přejetýho rašplí,takže vytváčí onen štíplavej zvuk,ale dost rychle se to obrousí....
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Mjkl píše:tvůj boj když chceš drsné trsátko máš ho mít
prvi brnkani je klasicky spickou trsatka a druha cast po pauze obracenym zastrizenym trsatkem brain
http://pupack.kvalitne.cz/trsatko.mp3
Hm to drsný trsátko zní fakt dobře to je fakt drsný 
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Ty George Dennis sharp jsou fakt dobrý, osobně jsem si navyknul na to 1.05, dobře se drží a neklouže.vikicek píše:Kup George Dennis 0.88 sharp, nebudeš chtít měnit.. ale ne, fakt to chce nejdřív trochu zainvestovat, vykoupit vzorky a pak uvidíš, jaký ti subjektivně sedí nejlíp .. ale to zadrhávání o struny je taky hodně daný tvejma rukama, ne jen trsátkem
![]()
.. zkrátka se to chce naučit "ponořit" trsátko tak akorát.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Tak jsem to zkusil s tim Brain jak říkal pupack (nějaký jsem tu měl
) a je to trochu rozdíl, zajímavej trik. I když neslyšel jsem takovej rozdíl jako v tý mp3, asi záleží na typu zkreslení. Jak si je stříháš, do špičky nebo podél teček? 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
podél teček do oblouku, proste jen tak aby trsátko končilo tečkama, ono zalezi na kusu, nektere brainy maji vetsi tecky, nektere mensi, proto jsem si objednal ty Herdim blue trsatka ktera je maji hodne vystouple ty tečky a jsou od výroby až po okrajrasomaso píše:Tak jsem to zkusil s tim Brain jak říkal pupack (nějaký jsem tu měl) a je to trochu rozdíl, zajímavej trik. I když neslyšel jsem takovej rozdíl jako v tý mp3, asi záleží na typu zkreslení. Jak si je stříháš, do špičky nebo podél teček?
edit: u me to dela vic mozna kombinace tubescreamera a voxu s delayem ale hlavne hraní pouze od spoda! a dost velikou silou
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
týýýýýýýý brďopupack píše:Mjkl píše:tvůj boj když chceš drsné trsátko máš ho míttss sem ti nahral par sekundovou ukazku v rozdilu zvuku jo
prvi brnkani je klasicky spickou trsatka a druha cast po pauze obracenym zastrizenym trsatkem brain)
http://pupack.kvalitne.cz/trsatko.mp3
chtěl sem se zeptat sem začátečník,jak je to se zvukem trsátka? při hraní je slyšet ten skluz trsátka po struně takový to škrábání hlavně při PM tlumenejch tonech, mám špatnou techniku nebo je to normální? když si poslechnu ňákej ten metálek kde zrovna drtěj PM tak samozřejmě nic slyšet není mají na to nato ňáke speciální eliminátory toho to nepěkného efektu nebo to opravdu neumím s trsátkem? diky