vyber levne kytary pro zacatecnika

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
dominick

vyber levne kytary pro zacatecnika

Příspěvek od dominick »

Zdravím, jelikoz posloucham rock/metal (skupiny jako Led Zeppelin, Iron Maiden, ale i Jimi Hendrix, The Doors apod.) tak me napadlo pořidit si kytaru a tady nastal problem, se kterym doufam ze mi pomuzete...

o kytarach jsem si samozdrejme neco precetl a volím tedy pouze typ Strat, takze první kytara,ktera me zaujmula (predevsim cenou a kvalitou?) je tato SQUIER BY FENDER - Bullet® Strat

http://kytary.cz/squier-by-fender-bulle ... 89:0:0:1:0

byval bych si ji objednal, kdybych nespatril o trosku drazsi a doporucovanou SQUIER BY FENDER - Affinity Strat®

http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 89:0:0:1:0

a nakonec o dve stovky drazsi SQUIER BY FENDER - Affinity Fat® Strat HSS

http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 89:0:0:1:0

jinak kombo, pro ktere jsem se rozhodl je FENDER - Frontman™ F15G

http://kytary.cz/fender-frontman-f15g/9 ... 64:0:0:1:0

Byl bych tedy rád, kdyby jste mi pomohli vybrat tu pravou a zvazili,jestli rozdil penez je pro me vyhodny (jde mi hlavne o kvalitu zvuku - aby zkratka pisnicky pekne a verohodne znely,az je budu umet zahrat samozdrejme :) )

předem děkuji za ochotu a věřím, že mi poradíte. Dominik.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

cao... za me rozhodne affinity fat strat.. volba SSS snimacu mi pride pro zacatecnika dost omezujici, urcite se budes chtit vyblbnout s ohulenym zkreslenym zvukem.. a tam by ti urcite bzucici singl u kobylky vadil, takze diky tomu HB mi pride ten fat docela fajn do zacatku.. ale urcite bych se nebal hodit ockem jeste po jinejch kytarach, treba neco s HSH a asi by byla lepsi pevna kobyla, ale nevim jak na tom tyhle squiery sou...

a tomu, ze ti ty songy budou znit verohodne never, kapely ktery si zminil vejs urco hrajou/hraly s trosku jinou vybavou ;)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak ja teda musim nesouhlasit a musim rict pravy opak

tazajici rekl jasne ze chce strat a dokonce vyjmenoval kapely a Strat ma mit proste singly..navic vsechny co jsi vyjmenoval kapely hraji na straty se singly, povětšinou...

Když levnou kopii Strata tak opravdu ten Squier.

Čili konkrétně pro tvůj konkrétní dotaz který si dobře a jasně formuloval doporučuju verzi 3xSingle a to ten dražší affiniti ;) budeš nadšenej tak jako tak...

btw. bzučící singl u kobylky raději ani nekomentuji :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paulooze
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulooze »

no... Jimmy Page hral na les paulke, Adrian Smith z Iron Maiden ma SSH strat (popripade SG-cko, alebo Ibanez Destroyer - nieco ako Firebird) a a Robby Krieger z The Doors hral na SG-cke, tak... cize tie humbuckery tam nebudu uplne odveci ;)
Gitara: Epiphone Les Paul 100-BK Kombo: Soundking AK30GR Trsatka: Dunlop .88 black Kable: No Name (zatial)...
His gift for riff, His goatee red,
We will never forget the life he led.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

No hele myslim, ze se urcite vyplati ten Affinity strat. Nekdo tady daval fotky bullet stratu s obrousenym lakem a to telo bylo slepeny asi z deseti 4 cm kusu.. Nevim jak u affinity, ale tam by uz melo bejt telo slepeny z 2, 3 kusu.. V tom bych videl hlavni rozdil mezi tema kytarama. Jinak jsem taky pro SSS...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

mrkendy píše:No hele myslim, ze se urcite vyplati ten Affinity strat. Nekdo tady daval fotky bullet stratu s obrousenym lakem a to telo bylo slepeny asi z deseti 4 cm kusu.. Nevim jak u affinity, ale tam by uz melo bejt telo slepeny z 2, 3 kusu.. V tom bych videl hlavni rozdil mezi tema kytarama. Jinak jsem taky pro SSS...
tak tak aspon ten affiniti kdyz uz ne standard.. s tema snimacema je to na tobe..

jestli mas rad zvuk ala J.Hendrix a vyznavas klasickej rockec pak je pro tebe strat 3x single ideal ;) zvuk a krasa stratocasteru totiz spociva v jeho ostrosti a výškách a nejtypičtějším zvukem Strata je kombinace středového + kobylkového snímače, a věř že spojení těch dvou snímačů je dost síly na overdrive a distortion.. ten hambáč u kobylky dle mě zničí to co je pro strat typické.. ten souzvuk těch dvou snímačů, výšky..cinkavost
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

ja sem zastance humbuckeru :) ma osobni zkusenost s Affinity Squierem je takova ze snimace bych hned vyhodil..me prijdou az moc ostry treba prave oproti Standardu..pri fakt velkym zkresleni to fakt prijemny neni..ja mam doma starsiho korejskyho Squiera a ten hraje krasne vyrovnane..jako kytaru do zacatku bych osobne zvolil neco s humbuckerem je to univerzalnejsi
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

taky jsem pro kombinaci HSS, není to špatný kompromis
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

McPhisto píše:..jako kytaru do zacatku bych osobne zvolil neco s humbuckerem je to univerzalnejsi
mno asi tak, zacatecnik imo nemuze vedet co vlastne bude hrat... ja si taky chtel koupit kytaru se dvema HB na tvrdsi hudbu... a netusil bych ze se budu ucit hrat claptona, takze ted dekuju nebesum ze sem si koupil neco co ma i ten cinkavej singl... a rek bych ze to bude i naopak
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

me se libi jak resite ze zacatecnik nevi co bude hrat a tak mu doporucite Strat kterej nebude znit jako strat, presto že definoval ze chce strat a ze chce hrat defacto Vintage zalezitosti dle jmen kapel :)))) jeden z mala tazajicich za posledni mesice ktery prave dle dotazu vi presne co chce...

kdyby chtel neco univerzalniho, tak to napíše...

ale tak nic :)) ja jen ze zvuk strata delaji singly.. kdyz bude u kobylky HB tak to sice bude mozna univerzalni ze si zahrej i s hodne gainem atd ale zase nepozna zvuk strata kterej chce ;)
Naposledy upravil(a) pupack dne 29.01.2009 12:42, celkem upraveno 1 x.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

NBS: tím máš na mysli ten středovej, nebo máš ty humbáče rozepínací?
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

RJ píše:NBS: tím máš na mysli ten středovej, nebo máš ty humbáče rozepínací?
oboje :wink:
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Pupack : vzhledem k tomu, kolik bude stát ta kytara a vzhledem k tomu, do čeho to bude mít pýchlí, vzhledem k tomu, že dotačný je začátečník (sice to neřekl ale myslím si to) , tak bych řekl, že nějaký rozdíl SSS/HSS by mě na jeho místě vůbec netrápil. Půlka kapel co řekl hraje na HB, takže asi tak.

Další věc je, že pokud vím, tak ten Frontman nemá pořádně žádný zkreslení, takže možná ten HB ani nemá moc býznam, dokaď se nekoupí kreslítko.

Jooo, kdyby byli prachy, tak řeknem : Kup si Amerikána a Gibsona, JCM800 a máš to. Takhle se ale snažíme vytřískat z těch prachů co se dá. Tak to vidím já
dominick

Příspěvek od dominick »

tak zatím děkuju za rady, vypada to zatim tedy na Afinity Strat, ale uplně jsem zapomněl zmínit Cort G200 http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 89:0:0:1:0 ... co na ni rikate? uz se tedy rozhoduju jen mezi těmito kytarami, děkuju předem

RJ: že jsem zacatecník je patrný již z nadpisu, jinak dik za rady.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

dominick píše:tak zatím děkuju za rady, vypada to zatim tedy na Afinity Strat, ale uplně jsem zapomněl zmínit Cort G200 http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 89:0:0:1:0 ... co na ni rikate? uz se tedy rozhoduju jen mezi těmito kytarami, děkuju předem

Originál Stratocaster vyrábí firma Fender, pokud chceš kopii, tak bych se držel opravdu toho Squieru poněvadž dělá kopie Stratocastera v licenci od Fendera a také je to na té kytaře napsané.. je to Squier by Fender Stratocaster.. neříkám že musí být ten cort o dost horší jako Squier ale když kopii Fendera tak aspon toho Squiera :) Snimace nechavam na Tobe

a ted se do me pusti ostatni co budou branit Cort :D
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

pupack píše:
dominick píše:tak zatím děkuju za rady, vypada to zatim tedy na Afinity Strat, ale uplně jsem zapomněl zmínit Cort G200 http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 89:0:0:1:0 ... co na ni rikate? uz se tedy rozhoduju jen mezi těmito kytarami, děkuju předem

Originál Stratocaster vyrábí firma Fender, pokud chceš kopii, tak bych se držel opravdu toho Squieru poněvadž dělá kopie Stratocastera v licenci od Fendera a také je to na té kytaře napsané.. je to Squier by Fender Stratocaster.. neříkám že musí být ten cort o dost horší jako Squier ale když kopii Fendera tak aspon toho Squiera :) Snimace nechavam na Tobe

a ted se do me pusti ostatni co budou branit Cort :D
j rejp rejp rejp... ten cort mi nepride jako kopie stratocasteru, dyt je ten tvar ouplne jinej (respektive hezci :F)... a myslim ze mezi nima moc velkej zvukovej rozdil nebude
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

TO NBS: ty si rejpal, kytara se prodava v sekci kytary-typ strat a trosku jinej tvar ma proto, ze prave nema licenci na delani kopie stratocasteru ...
narozdil od Squieru..

navíc tělo z lípy..jenom jeden Tone potak.. proste to neni Strat a kolega chtel Strata :)

jak rikam, kdyz kopii strata tak Squier ;)
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

no co si budem povidat, tvarove ma bliz spis k sjuprstratu, ale ne uz dam pokoj :D
ale spis nez podle znacky bych vybiral az po vyzkouseni obou kusu v ruce... ten squier muze bejt skvelej, ale treba se mu bude hrat lip na toho corta... ozkouseni > eshop...
a nebud takovej fendrovskej vlastenec porat :F
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

nbs píše:a tam by ti urcite bzucici singl u kobylky vadil,
nevadil
pupack píše:TO NBS: ty si rejpal, kytara se prodava v sekci kytary-typ strat a trosku jinej tvar ma proto, ze prave nema licenci na delani kopie stratocasteru ...
narozdil od Squieru..
tady jsi prestrelil. jednak mam pocit, ze licence vubec neni potreba a i kdyby byla, tak Cort vyrabi nebo prinejmensim jeste donedavna vyrabel lasicky straty.
ten Cort G200 je dobrej :) ale cistokrevnej strat to neni. a to, ze je z lipy, bych v tyhle cenovy kategorii fakt neresil :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Tobiwan

Příspěvek od Tobiwan »

ber určitě toho affinyty ten má licenci a vypadá jako pravej strat ne jako cort (ta hlava docela kentus) vzal bych sss, náš kytarák má Dimavery třema singlama a leze mu ztoho skreslení úplně v pohodě, myslim že na začátek to bude pecková kytara.
to RJ - nechápu co to meleš, nevim k čemu by byl začátečníkovy Gibson i kdyby na to měl..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“