Fender Strat do 3000 Euro (vybrán Gibson LP Standard)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

TIP: a co treba nejaky orange? :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

orange nejsou zrovna univerzalni...

jeste me napadla nejaka mesina - treba express 5:50... nema tak blby cisty zvuk jako recto a je to dvoukanal s tim, ze prvni kanal ma 3 rezimy zvuku... a za 36t. je to zlate
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

qwer píše:orange nejsou zrovna univerzalni...

jeste me napadla nejaka mesina - treba express 5:50... nema tak blby cisty zvuk jako recto a je to dvoukanal s tim, ze prvni kanal ma 3 rezimy zvuku... a za 36t. je to zlate
Mně se líbil Mark IV, ale už není aktuálně ve výrobě, tak jsem trochu koukal na nějakýho Roadkinga nebo Roadstera. Ale jsou to všechno jen teorie, tohle ukáže až praxe...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Takže attenuator je něco jako odpor, opak zesilovače... http://en.wikipedia.org/wiki/Attenuator_(electronics)

...a power scaling je... ehm, tohle http://www.londonpower.com/pscaling.htm :D

jinak to demo VVR je tady: http://www.youtube.com/watch?v=0Mta_unZSCo
a topic ohledně VVR zde: http://www.18watt.com/modules.php?name= ... 486#183486
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to je pak tezky, s timhle omezenim sem muzem napsat cely katalogy mesa boogie, diezelu, VHT, orange a jinejch firem :D

na tvym miste (tj kdybych neresil prachy) si koupim mesa/boogie mark V. na jare by mely bejt k dostani v evrope kolem 2500 euro za kombo, a podle ukazek to je neuveritelnej zaser. ma to i prepinani wattaze a vsecko, doporucuju stranky mesy pro info.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Kinx píše:to je pak tezky, s timhle omezenim sem muzem napsat cely katalogy mesa boogie, diezelu, VHT, orange a jinejch firem :D

na tvym miste (tj kdybych neresil prachy) si koupim mesa/boogie mark V. na jare by mely bejt k dostani v evrope kolem 2500 euro za kombo, a podle ukazek to je neuveritelnej zaser. ma to i prepinani wattaze a vsecko, doporucuju stranky mesy pro info.
CO? Bude Mark V???
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

No tak to s koupí komba počkám, než bude na trhu. To bych si opravdu rád zkusil...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

omrkl jsem ten power scalling, ale porad nemam poneti o tom, ajk to vlastne funguje, je to ale zajimave
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Pánové, všichni, co jste mi tu udíleli cenné rady a postřehy mě zřejmě i přes moje veškerá děkování v průběhu tohodle topicu asi aspoň virtuálně zabijete. Byl jsem dneska celej den u Thomanna. Než se dostanu k samotný kytaře, musim se tu zastavit, abych poreferoval. Jestli máte někdo jen trochu možnost, zajeďte tam. A jestli chcete koupit kytaru, tak tuplem. Ale po pravdě i jako jen exkurse to stojí za to. Vybavení, množství zboží a hlavně velikost prodejny je naprosto úchvatná a nečekaná. To je ráj. Jenom všech kytar na prodejně jsme odhadem napočítali tak kolem tisícovky v cenovym rozpětí asi 90 až 15.000 Euro. Libo efekt? Celá místnost propojenejch krabiček. Libo kombo? celá... atd. A o libo kytaru už jsem se zmínil. Personál ochotnej a snaživej. Prostě to nemá chybu a stojí to za ten vejlet. Navíc tam člověk z Prahy za 3 hodiny dojede, skoro všechno po dálnici.

Byl jsem tam s kamarádem, jehož zkušenosti jak s hraním, tak i s kytarama (sám jich má asi 8 a všeho vybavení, že by si moh otevřít prodejnu) jsou obrovský a neocenitelný. Nakonec jsem tam s mejma nerozhejbanejma rukama byl jak ocásek, co jen podával a na konec platil :-) Kytar nám tam prošlo dneska pod rukama opravdu dost, i pro zajímavost z jinýho soudku, než je nás obou obvyklá parketa. Krom Fenderů, od relací cca 1.600,- Eur až po 10.000,- Eur, přes různý Jacksony, ESP, PRS, až po Gibsony v relacích do 5.000,- Eur. Srovnávání, porovnávání a hledání silnejch a slabejch míst to bylo sice únavný, ale úžasný a neuvěřitelný.

Z toho všeho ale jedna jediná kytara vynikala zvukem tak výrazně, že to působilo až neuvěřitelně. Z tý lezlo takovejch barev a harmonií, s úžasnou dynamikou, ať už na sucho, na zesiku na čisto, nacrunchovaná, namaštěná, prostě pořád, že jsme tomu ani nemohli věřit, dokonce i prodavač byl z toho dost vyvalenej a nechápal. Pikantní na tom všem je, že to zdaleka nebylo to nejdražší, nebo nejexklusivnější, co jsme měli v ruce. Ano, asi už po tom všem tušíte, že expedice Fender se odsouvá tak o pár málo měsíců na později a domů jsem si odvez právě tu dnešní superstar. A tou je.. Voilá.. GIBSON Les Paul Standard 2008 DB. Ano, je to tak, tahle "řadovka" dnes monstrózně sehrála všechny ostatní do trenek a za cca 2.300,- pádila do Prahy. Fenderisti nechť mě ukamenujou na místě, ale tohle tam opravdu nešlo nechat... Amen.

PS: Volové, nekupujte kytary přes net, přijdete o takovou šanci... ;-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) biker_xx dne 3.01.2014 19:58, celkem upraveno 2 x.
Paulooze
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulooze »

pri pohlade na tu gitaru mi beha mraz po chrbte, nech ti sluzi, fakt ti ju zavidim... na druhu stranu si ju (dufam ze zatial) nezasluzim, nemam na to dostatocny skill, potencial gitary by sa u mna uplne stratil ;)
Gitara: Epiphone Les Paul 100-BK Kombo: Soundking AK30GR Trsatka: Dunlop .88 black Kable: No Name (zatial)...
His gift for riff, His goatee red,
We will never forget the life he led.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

OMG on si koupí Gibsona :lol: ne kecám je nádherná ;) tak si jí užij :)

tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

:o :o :o boze, to je nadhera... no dostal jsi nas asi vsechny :lol: ... mimochodem moc by me zajimalo, jestli to byla vytecna kytara jako takova(model) a nebo jestli vynikala i mezi svymy stejnymi bratry(kus) :?:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Dobre ty :D

jeste Ti zbyva tohle a mas fakt dokonalou kytaru :D :
Obrázek[/quote]

delam si srandu ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No on ten rozdil mezi Gibsoonem a Fenderem neni vlastne ... se clovek hned splete! :lol:

Je to moc pekny model! Gratulace a at to hraje!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ja si myslel, ze se stratem neodjedes, hned v prvnim postu jsem psal, ze bys potreboval jinou kytaru nez strata :twisted: no ale stejne casem poridis i kytaru se singlama jako druhy nastroj

tak at slouzi!

jinak byses klido mohl rozepsat - co jste vsechno zkouseli, jake aparaty, jake kytary, co se vam jak zdalo :) myslim, ze by to spoustu lidi zajimalo
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

qwer píše:no ja si myslel, ze se stratem neodjedes, hned v prvnim postu jsem psal, ze bys potreboval jinou kytaru nez strata :twisted: no ale stejne casem poridis i kytaru se singlama jako druhy nastroj

tak at slouzi!

jinak byses klido mohl rozepsat - co jste vsechno zkouseli, jake aparaty, jake kytary, co se vam jak zdalo :) myslim, ze by to spoustu lidi zajimalo
No nebylo to tak jednoznačný, jak píšeš. Kdyby mi do ruky nepřišla tahle mrcha, tak bylo všechno jinak. Na Fendera dojde, jen se to malinko zpozdí, tohle fakt byla klika na kus a nemohlo se to tam nechat. Jinak ale pár fenderů jsme tam včera hráli a moje představy opravdu skvěle naplnil Vinage Hot Rod '57 s DiMarziem (tone Zone) u kobyly za bratru asi 1.600,- Eur. To hrálo opravdu moc pěkně, přičemž ten posun zvuku mezi SC a tímhle miniHB není tak dramatickej, jak by se mohlo zdát. Oslovilo mě to moc a kdybych měl s sebou o 1.000,- víc, jela by domů taky. Ale jednak jsem je s sebou neměl a pak, příděl radostí by se měl rozložit. A nakonec, rád tam vyrazím zase.. :wink: Zkusím, až budu mít víc času o tom napsat něco víc.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

tallicaman píše::o :o :o boze, to je nadhera... no dostal jsi nas asi vsechny :lol: ... mimochodem moc by me zajimalo, jestli to byla vytecna kytara jako takova(model) a nebo jestli vynikala i mezi svymy stejnymi bratry(kus) :?:
Těžko říct, na krámě byl tenhle jedinej Standard 2008, porovnávali jsme ho jen s dražšíma kouskama typu Custom, VOS ap... Možná si to trochu maluju, ale z mýho pohledu by pak byl model 2008 pro Gibsona dost přelomovej... :) Myslím i podle reakcí všech včera zúčastněnejch, že klika na kus. Asi velká klika.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele a jak daleko je to od hranic? Jo a tam se zkouší normálně mezi zbožím nebo tam maj nějakou místnost kde to můžeš pořádně vohulit? :lol: Já totiž nesnášim takový to zkoušení jak přijdu do kytar a teď si chci něco vyzkoušet, ale jakmile se dostanu na požadovanou hlasitost, tak celej krám na mě čumí co zas za idiota to tam zkouší zbořit prodejnu. :lol:

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ten tvuj standard je dost prelomovy.. natolik prelomovy, ze z toho hodne amiku nemuze doted spat... jedni na to nadavaji, druzi ho miluji... proste je to hodne netradicni standard. v americe to dokonce nekteri prejmenovali na Gibson Experimental...

je tam jiny (vetsi) spoj tela a krku, coz musi zakonite zlepsit prenos vibraci mezi krkem a telem, kytara ma vetsi dutiny, takze by mela na sucho hrat hlasitej (otazkou je, co to udela s aparatem), prurez krku je asymetricky, elektrika je na plosnaku... tak se jim to ale asi povedlo, proc jinak by to delali...

ja jsem mel teda v packach standarda jen stareho a je to skvela kytara - ikdyz na me trochu tezka a dost hamatna... ale ty standardy proste hraji, ma to dokonalou barvu, dokonaly sustain - na solickovani s pevnym zvukem a pevna neroztrepana kila clovek asi tezko najde neco lepsiho nez gibson LP
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“