Mesa Boogie V-Twin preamp
Pravidla fóra
Rozhodně nepatří mezi recto higthgainové zvuky, ale ve spojení s dobrým koncem je opravdu třída. J. Mach z Arakainu se ho taky nějak nechce zbavit, asi víme proč. Na posledním komcertě jsem si všiml že ho přestal i přikrmovat. Je to v prstech !
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Zrovna v pripade Mirka Macha z Arakainu to teda opravdu nebudou jen prsty
Pouziva jednak G-Majora a hlavne BBE Sonic Maximizer, super vec.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Kdo tu mluvi o gainu? Myslim, ze nikdo nepochybuje, ze V-Twin ma dostatek gainunity píše:ani jedna z tech veci tomu gainu neprida...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
V-TWINA mám asi půl roku. Nejdřív jsem ho používal jako preamp a jako konec jsem měl JCM900 (twin zapojený do returnu). Zvuk byl dost nekonkrétní a zablitej. Nejlepší volba je ho dát do vstupu u aparátu. Těď to hraje opravdu pěkně. Je jasný, že jako recto to hrát nikdy nebude, ale ten zvuk se tomu hodně přibližuje. Jinak z twina se dá vykroutit opravdu hodně zvuků od jemného čistého soundu po brutus zkreslení. Jen možná je tam opravdu zbytečně moc gainu.
Mesa Boogie Single Rectifier, Marshall 1960 A Vintage, PRS CE24 made by BGS, , EHX Small Clone, BOSS DD3, EHX Small Stone, BOSS TU2
Re: Mesa Boogie V-Twin preamp
Pokud nekdo hleda levnejsi alternativu, tak doporucuju Blackstar HT-DUAL. V novym stoji asi tretinu, coz se v porovnani s uzitnou hodnotou neda vubec srovnat. A mate krabicku, ktera hraje bez problemu i do mixu vse od cistyho lampovyho zvuku pres crunch, hard rock az po poctivej metal. Pokud by nekomu prislo malo gainu, tak neni problem pred to soupnout treba Electro-Harmonix LPB-1 asi za devet stovek. Vyzkouseno.
Ten blackstar sem slyšel jenom z youtube a musím říct že ten zvuk byl k***a monstrozní trochu mi to připomínalo Krank....Uli píše:Pokud nekdo hleda levnejsi alternativu, tak doporucuju Blackstar HT-DUAL. V novym stoji asi tretinu, coz se v porovnani s uzitnou hodnotou neda vubec srovnat. A mate krabicku, ktera hraje bez problemu i do mixu vse od cistyho lampovyho zvuku pres crunch, hard rock az po poctivej metal. Pokud by nekomu prislo malo gainu, tak neni problem pred to soupnout treba Electro-Harmonix LPB-1 asi za devet stovek. Vyzkouseno.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
HT-Dual má ale trochu jíný zvukový charakter než má ten Twin. Twin je prostě mesa, to blackstar nezvládá (ano, ozkoušeno a velmi detailně). Tím to ovšem nechci snižovat.
Co mi ale přišlo na HT jako nevýhoda byla horší reakce na dynamiku hraní / práci s volume potem, což osobně vidím jako docela značnou nevýhodu. Plus mám takový dojem, že ten HT nebude zcela čistě lampovej a že na zkreslení se budou podílet i nějaký tranzistory (něco takového jsem četl na zahraničních fórech, bohužel nemůžu citovat).
Co mi ale přišlo na HT jako nevýhoda byla horší reakce na dynamiku hraní / práci s volume potem, což osobně vidím jako docela značnou nevýhodu. Plus mám takový dojem, že ten HT nebude zcela čistě lampovej a že na zkreslení se budou podílet i nějaký tranzistory (něco takového jsem četl na zahraničních fórech, bohužel nemůžu citovat).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
včera a dnes jsem měl možnost tenhle preamp odzkoušet na kombu mesa/boogie F50 a o své kvalitě mě rozhodně přesvědčil
dá se s tím zvukem docela laborovat, má to dost gainu abych nemusel za 3/4 a zvukově je to pro mé uši velmi hezké (mám rád mesa charakter)
není to ÚPLNĚ recto, ale lehce se mu to stylem zvuku blíží - pokud bych to měl lehce přirovnat, tak druhý kanál raw/třetí vintage, ale je to velmi přibližně
není to ÚPLNĚ recto, ale lehce se mu to stylem zvuku blíží - pokud bych to měl lehce přirovnat, tak druhý kanál raw/třetí vintage, ale je to velmi přibližně
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Zdar,no jsem tu poprve..stal jsem se majitelem V-TWINA,tak bych se podělil o zkušenost.Vymyslel jsem kombinaci s HOT RODEM FENDER a to sice..píchnul jsem to do vstupu pro nástroj a druhej kanál,kterej se normálně na HOT ROD používá jako zkreslenej jsem naladil na čisto ,ale víc nahlas takže trochu jako jump na solo.Tahle kombinace mi vyhovuje,na HOT ROD footswitchi jde ještě přišlápnout o jeden stupen víc nahlas-no masakr
tož se mějte
Paolo
tož se mějte
Paolo
Chci se zeptat....mám možnost koupit Twina, ale je trochu rozbitej - při určitý poloze gainu nejde zvuk. Myslíte, že by to mohlo být v poťáku? Ten by měl jít snad vyměnit...
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
S největší pravděpodobností to bude poťákem, pokud to blbne jen v určité poloze. Výměna bude řešení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008