JCM 2000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jaroslav.celujko píše: hm, prekvapive :D myslis si, ze bude zase az tak zasadni zvukovy rozdil mezi Cortem EVL K6 a Cortem X-TH? :)
ja myslim, ze tam zadny rozdil nebude, a pokud, tak minimalni ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

AlienW píše:
no mozna jo ale jak rikam zase tolik casu sem na to nemel zkousel jsem efekt a tohle kombo bylo nejlepsi dostupny co tam bylo. ale z marshallu to je asi doopravdy nejtvrdsi apec
Tak jestli šlo o kombo tak se není čemu divit. Hrál jsem na něho a byl to hnus... Naproti tomu hlava byla super, měl jsem ji pujčenou na zkušebně a hrála super... gainu je tam podle mě až za hlavu a tvrdý zvuk nedělá jenom kupa zkreslení;)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Latam píše:gainu je tam podle mě až za hlavu a tvrdý zvuk nedělá jenom kupa zkreslení;)
pod tohle se podepíšu :-)
jinak je fakt ze engl nebo mesa bude mit asi tvrdsi zvuk ale je to hlavne o vkusu (treba na rectu se mi muj zvuk nepodarilo natocit a na englu jo :wink: )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Marylin

Příspěvek od Marylin »

AlienW píše:jako ze ma 2000 vetsi zkresleni nez recto nebo peavey 6505 tak o tom dost silne pochybuju. 6505 mam na 7 gain a je to dost vostry u 2000 bych potreboval skalu tak do 15 - 20 :) protoze mi desitka nestacila :-D
To ja když dam na mém peavey gain na 7, tak se mi to vubec nelíbí, ostré mi to nepřipada, spíš už dost takové slité. Gain mám nastavený na 4 a stačí mi to až až... Připojuji se k tvrzení, že tvrdý zvuk nedělá jenom kupa gainu 8) .
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

Marylin píše:
AlienW píše:jako ze ma 2000 vetsi zkresleni nez recto nebo peavey 6505 tak o tom dost silne pochybuju. 6505 mam na 7 gain a je to dost vostry u 2000 bych potreboval skalu tak do 15 - 20 :) protoze mi desitka nestacila :-D
To ja když dam na mém peavey gain na 7, tak se mi to vubec nelíbí, ostré mi to nepřipada, spíš už dost takové slité. Gain mám nastavený na 4 a stačí mi to až až... Připojuji se k tvrzení, že tvrdý zvuk nedělá jenom kupa gainu 8) .
to ja vim taky ale nekdo ma rad gainovy zvuk
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Asanoth píše:
jaroslav.celujko píše: hm, prekvapive :D myslis si, ze bude zase az tak zasadni zvukovy rozdil mezi Cortem EVL K6 a Cortem X-TH? :)
ja myslim, ze tam zadny rozdil nebude, a pokud, tak minimalni ;)
ok, v tomhle případě rozdíl moc n ebude, on akorát ze začátku řekl že to zkoušel na kytarách se stejnými snímači:)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Btw. v tvrdých marshallech bych neopoměl jcm 900 ;) sice na něho dost lidí nadává, ale mě docela sedl:) ikdyž já sním nehraju moc tvrďárny..
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ze serie 900 leda model SL-X, protoze zkresleni ostatnich modelu postrada pevnost a "borti se", ale na tvrdsi (HC/metal) muziku jsou imho hlavy DSL a TSL lepsi volbou..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

kámoš má kopii JCM800, jednokanál, jenom čistej zvuk a když před to hodi krabku tak to je metal jak prase, fakt super zvuk:)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
bandac

Příspěvek od bandac »

před časem jsem pořídil DSL 1OO za solidní cenu a plná spokojenost. U předchozích zesiků jsem měl vždy zkreslení naplno, ale tady už to musím regulovat :D , jinak škála zvuků a nastavení je tam opravdu veliká. A věc druhá, neboť jsem ze asi ze staré školy :wink: a hradba Marshallů v zádech je prostě KLASIKA. Zatím mám jen jednoho :D :) :D
Ele.kytary : Gibson LP Standard, Ibanez GRG270DX,
Akustiky : Mistr Alfred Pardc, Stagg A1012
Head : Marshall JCM 2OOO, TSL 100
Box : Mashall 1960 BX
Efects : Digitech GNX 4,Dunlop CryBaby
Kombo : Marshall Valvestate 8040
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

bandac píše:před časem jsem pořídil DSL 1OO za solidní cenu a plná spokojenost. U předchozích zesiků jsem měl vždy zkreslení naplno, ale tady už to musím regulovat :D , jinak škála zvuků a nastavení je tam opravdu veliká. A věc druhá, neboť jsem ze asi ze staré školy :wink: a hradba Marshallů v zádech je prostě KLASIKA. Zatím mám jen jednoho :D :) :D
casem to budes mit jako slayer nekolika metrovou zed z boxu marshall :)
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

KLASIKA je hradba z JCM800, ne DSL... :D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Kdyz jste u tech hradeb Marshallu, davejte si na to bacha :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=yEGd7R7F ... re=related
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
bandac

Příspěvek od bandac »

jonas1 píše:Kdyz jste u tech hradeb Marshallu, davejte si na to bacha :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=yEGd7R7F ... re=related
dobrý, díky budu si dávat pozor :D :D :D
Ele.kytary : Gibson LP Standard, Ibanez GRG270DX,
Akustiky : Mistr Alfred Pardc, Stagg A1012
Head : Marshall JCM 2OOO, TSL 100
Box : Mashall 1960 BX
Efects : Digitech GNX 4,Dunlop CryBaby
Kombo : Marshall Valvestate 8040
dlouhovlasac

tak to je teda hnusná reklama... :?
afektband

Příspěvek od afektband »

dlouhovlasac píše:tak to je teda hnusná reklama... :?
Já se teda docela zasmál.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

bandac píše:před časem jsem pořídil DSL 1OO za solidní cenu a plná spokojenost. U předchozích zesiků jsem měl vždy zkreslení naplno, ale tady už to musím regulovat :D , jinak škála zvuků a nastavení je tam opravdu veliká. A věc druhá, neboť jsem ze asi ze staré školy :wink: a hradba Marshallů v zádech je prostě KLASIKA. Zatím mám jen jednoho :D :) :D
tož gratuluju a "soucítím" s tebou... ten zvuk mě taky svázal a nehodlá povolit... :twisted: DSL 4EVER
dlouhovlasac

afektband píše:
ne, mě nevadí že je to morbidní (u toho jsem se zasmál taky), ale jak je za tim to hrajte bezpečně s guitar rig...
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

dlouhovlasac píše:
afektband píše:
ne, mě nevadí že je to morbidní (u toho jsem se zasmál taky), ale jak je za tim to hrajte bezpečně s guitar rig...
To mne prave prislo docela vtipny :) az se tam objevilo, ze je to reklama pro "bezpecny" software :D ... PRoste hradba marshallu na monitoru te nezabije :D ...
janriha

Příspěvek od janriha »

K tomu JCM 2000 a gainu. Je třeba rozlišit modely DSL a TSL. DSL má dva kanály - čistej a zkreslenej. TSL má tři - čistej, zkreslenej a ultra zkreslenej. To v praxi znamená, že na TSL-ku natočíš daleko větší pilu, než na DSL.
Takže Ti kteří se tu dohadují o gainu možná hráli na ten nebo ten model :-)

A k samotnému gainu - zeptejte se nějakejch agresivních metalovejch (počítaný všemožný odnože tvrdý kytary), fakt to neni o gainu. Když je ho moc, tak se to začne slejvat a znějaký proritmizovaný vyhrávky se stává nerozpoznatelná s****a.
Je jasný, že když to ještě někdo nemá v ruce, tak si tam chce natočit víc gainu, aby nebylo pořádně "slyšet" jak hraje blbě - viz klasickej syndrom z těch, co začínaji na tranzistoráky a pak přejdou na lampy....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“