Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Sharp .88 a Dunlop .53
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
- Franta Doom Occulta
No na kytarách sou pěkný parchanti, už (aspoň na netu) naprodávaj George Dennis trsátka, jen Dunlop a Big Stubby. Přitom George Dennis Sharp 1.30 je oproti takovýmu Dunlop pádlu k nezaplacení.
kytara: Ibanez GRG 170 DX
kombo: Crate FlexWave 65W
trsátko <top>: George Dennis Sharp 1.30
kabeláž: Planet Waves
struny: D'Addario 010-046
kombo: Crate FlexWave 65W
trsátko <top>: George Dennis Sharp 1.30
kabeláž: Planet Waves
struny: D'Addario 010-046
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V obchodě stále k dispozici...Franta Doom Occulta píše:No na kytarách sou pěkný parchanti, už (aspoň na netu) naprodávaj George Dennis trsátka, jen Dunlop a Big Stubby. Přitom George Dennis Sharp 1.30 je oproti takovýmu Dunlop pádlu k nezaplacení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Franta Doom Occulta
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Já začal s nylonovym dunlopem .88. Pak jsem nakoupil sadu Dunlopů Tortex, Delrin, Nylon, Jazz a začal zkoušet...
Nylony jsou na mě moc měkký, Delrini se smekaj ale jinak mi seděj do ruky i zvukově. Tortexy jsou na tom se zvukem ještě líp, ale už jsou moc velký a navíc je při cvičení slyšim škvrkat o struny. Jazz je zvukově asi nejlepší, ale moc titěrnej, s tím já prostě neumím hrát, neprošlo.
Nakonec jsem vzal hrubej smirkl a přeleštil s ním ty smekací se Delriny. A zůstal jsem u 1.14. Zvuk super a jak ho vezmu do ruky, tak ho po hodině hraní odkládám. V tý ruce se ani nehne.
K jiný značce jsem se ještě nedostal.
Nylony jsou na mě moc měkký, Delrini se smekaj ale jinak mi seděj do ruky i zvukově. Tortexy jsou na tom se zvukem ještě líp, ale už jsou moc velký a navíc je při cvičení slyšim škvrkat o struny. Jazz je zvukově asi nejlepší, ale moc titěrnej, s tím já prostě neumím hrát, neprošlo.
Nakonec jsem vzal hrubej smirkl a přeleštil s ním ty smekací se Delriny. A zůstal jsem u 1.14. Zvuk super a jak ho vezmu do ruky, tak ho po hodině hraní odkládám. V tý ruce se ani nehne.
K jiný značce jsem se ještě nedostal.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Fialovej přes milimetr mám hladkej Fender 1.14.. ale moc ho nepoužívámAbu píše:Taky jsem skoncil u Torexu, takovej fialovej, neco pres milimetr mam pocit.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem si koupil sadu signovaných Satrianiho trsátek, zajímalo mě, jaké jsou trsátka planet waves oproti dunlopům (ceny jsou i přesto, že jsou signované víceméně srovnatelné) a hlavně jsem to kupoval, protože mi vrtalo hlavou, jak bude hrát to celochromové trsátko které je "zlatým hřebem" celého packu 
dojmy - je to šílený
ty normální PW mi vyhovují asi trochu více než dunlopy, jelikož jsou o trošičku větší. S 0.73 dunlopem je myslím pro zajímavost srovnatelné PW JS medium, hard bych odhadoval tak na jeden milimetr (srovnáváno s dunlop tortex)
chromové trsátko je ale hodně zajímavé, je o dost těžší než normální plasty
a má zvláštní tón, hodně cinkavý při vybrnkávání a při kilech dost výrazný. vzhledem k té jiné váze si chvilku budu muset zvykat, ale je to docela prima
jako hlavní devizu bych viděl že se podle mě nemá moc šanci sehrát na menší
jen struny trochu trpí - na basových jsou po něm už po chvíli hraní vidět docela stopy
hodně se hodí na trsátkový tapping, ten díky hmotě trsátka skvěle vynikne. u sweep pickingu je hodně zvláštní pocit že se vůbec neohýbá, takže na struny reaguje trochu jinak - nezvykle
edit: jo a zdá se mi, že se s ním o dost lépe hrají trsátkové flažolety
dojmy - je to šílený
chromové trsátko je ale hodně zajímavé, je o dost těžší než normální plasty
a má zvláštní tón, hodně cinkavý při vybrnkávání a při kilech dost výrazný. vzhledem k té jiné váze si chvilku budu muset zvykat, ale je to docela prima
hodně se hodí na trsátkový tapping, ten díky hmotě trsátka skvěle vynikne. u sweep pickingu je hodně zvláštní pocit že se vůbec neohýbá, takže na struny reaguje trochu jinak - nezvykle
edit: jo a zdá se mi, že se s ním o dost lépe hrají trsátkové flažolety
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ono jde asi o zvyk. Jsem začínal s brainama, zkoušel jsem i JD nylon 1mm, sharp i další, a ty tortexy mně vyhovujou nejvíc. Je to hold o pohodlí a volbě zvířátkaPrejdák píše:Zrovna modré Tortexy a jim podobné mne zklamaly... Brainy jsou lepší, JD Nylony jsou lepší... Ode dneška jedině Jazz III a na španělu - vybrnkávání Tortex/Brain 0.48 mm
LP Epi SP.II, Laney 65W (hybrid)
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
No tak mu asi vadí dynamikamehari píše:Znám borce, kterej "hraje" styl melodic metal se žlutym brainem (tušim 0,46) a nic jinýho by do ruky nevzal...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
To fakt s tak zmrvenou technikou uhraje metal? No to je borec... Jak dobře by asi hrál, kdyby to trsátko nezarážel pod struny...mehari píše:woro90 píše:No tak mu asi vadí dynamikaproto jsem napsal hraje v uvozovkách. Říkal, že při hraní pick up&down by tvrdší trsátko přes strunu nedostal. Proti gustu žádnej etc.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.