Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Sharp .88 a Dunlop .53
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Mám doma už docela servané trsátko George Dennis sharp 1.05 nylon (oranžový)
Nevíte, kde se dá sehnat? Podle mě je totiž úplně božský (špičatý, ani moc měkký ani moc tvrdý, sedne do ruky, perfektně vyvážený)...
Die Hard or Die Home
Franta Doom Occulta

Příspěvek od Franta Doom Occulta »

No na kytarách sou pěkný parchanti, už (aspoň na netu) naprodávaj George Dennis trsátka, jen Dunlop a Big Stubby. Přitom George Dennis Sharp 1.30 je oproti takovýmu Dunlop pádlu k nezaplacení.
kytara: Ibanez GRG 170 DX
kombo: Crate FlexWave 65W
trsátko <top>: George Dennis Sharp 1.30
kabeláž: Planet Waves
struny: D'Addario 010-046
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Dunlop 1.0 a Dunlop 0.46
Stagg SG + Guitar Rig 3
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Franta Doom Occulta píše:No na kytarách sou pěkný parchanti, už (aspoň na netu) naprodávaj George Dennis trsátka, jen Dunlop a Big Stubby. Přitom George Dennis Sharp 1.30 je oproti takovýmu Dunlop pádlu k nezaplacení.
V obchodě stále k dispozici...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Franta Doom Occulta

Příspěvek od Franta Doom Occulta »

No tak to abych podnikl velkej najezd :twisted:
kytara: Ibanez GRG 170 DX
kombo: Crate FlexWave 65W
trsátko <top>: George Dennis Sharp 1.30
kabeláž: Planet Waves
struny: D'Addario 010-046
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Franta Doom Occulta píše:No tak to abych podnikl velkej najezd :twisted:
to jo, ale jak se znam, tak je vsechny rychle postracim.
Robo

Příspěvek od Robo »

Já začal s nylonovym dunlopem .88. Pak jsem nakoupil sadu Dunlopů Tortex, Delrin, Nylon, Jazz a začal zkoušet...
Nylony jsou na mě moc měkký, Delrini se smekaj ale jinak mi seděj do ruky i zvukově. Tortexy jsou na tom se zvukem ještě líp, ale už jsou moc velký a navíc je při cvičení slyšim škvrkat o struny. Jazz je zvukově asi nejlepší, ale moc titěrnej, s tím já prostě neumím hrát, neprošlo.
Nakonec jsem vzal hrubej smirkl a přeleštil s ním ty smekací se Delriny. A zůstal jsem u 1.14. Zvuk super a jak ho vezmu do ruky, tak ho po hodině hraní odkládám. V tý ruce se ani nehne.
K jiný značce jsem se ještě nedostal.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zvláštní je, že teĎ mi Tortexy vůbec nekloužou. dříve mi klouzávaly. asi se mi přestala tolik potit ruka :-) ani ta želva už nejde dolů tak snadno
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Taky jsem skoncil u Torexu, takovej fialovej, neco pres milimetr mam pocit.
Hraju výhradně na šrot.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Abu píše:Taky jsem skoncil u Torexu, takovej fialovej, neco pres milimetr mam pocit.
Fialovej přes milimetr mám hladkej Fender 1.14.. ale moc ho nepoužívám
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dneska jsem si koupil sadu signovaných Satrianiho trsátek, zajímalo mě, jaké jsou trsátka planet waves oproti dunlopům (ceny jsou i přesto, že jsou signované víceméně srovnatelné) a hlavně jsem to kupoval, protože mi vrtalo hlavou, jak bude hrát to celochromové trsátko které je "zlatým hřebem" celého packu :-)

dojmy - je to šílený :-) ty normální PW mi vyhovují asi trochu více než dunlopy, jelikož jsou o trošičku větší. S 0.73 dunlopem je myslím pro zajímavost srovnatelné PW JS medium, hard bych odhadoval tak na jeden milimetr (srovnáváno s dunlop tortex)

chromové trsátko je ale hodně zajímavé, je o dost těžší než normální plasty
a má zvláštní tón, hodně cinkavý při vybrnkávání a při kilech dost výrazný. vzhledem k té jiné váze si chvilku budu muset zvykat, ale je to docela prima :-) jako hlavní devizu bych viděl že se podle mě nemá moc šanci sehrát na menší :-) jen struny trochu trpí - na basových jsou po něm už po chvíli hraní vidět docela stopy

hodně se hodí na trsátkový tapping, ten díky hmotě trsátka skvěle vynikne. u sweep pickingu je hodně zvláštní pocit že se vůbec neohýbá, takže na struny reaguje trochu jinak - nezvykle

edit: jo a zdá se mi, že se s ním o dost lépe hrají trsátkové flažolety :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Koupil jsem si minule tři tuny trsátek a zjistil jsem, že používám jenom Jim Dunlop-Jazz III 2 mm. :)
Fajn trsátka, malá... dobře se s tím hraje rychle.
mehari

Příspěvek od mehari »

Jedině modrá želva :D (Tortex 1mm). Je dost pevný (narozdíl třeba od brainu se milimetrovej tortex nedá ohnout), moc se neopotřebovává, i když řežu do strun jak hluchej do vrat a hlavně neklouže...
LP Epi SP.II, Laney 65W (hybrid)
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
mehari

Příspěvek od mehari »

Ještě jsou bomba ultexy, už je tu myslim někdo zmínil. To je taky radost s nima hrát. Ty mají hrošíka :)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

mehari píše:Ještě jsou bomba ultexy, už je tu myslim někdo zmínil. To je taky radost s nima hrát. Ty mají hrošíka :)
Zrovna modré Tortexy a jim podobné mne zklamaly... Brainy jsou lepší, JD Nylony jsou lepší... Ode dneška jedině Jazz III a na španělu - vybrnkávání Tortex/Brain 0.48 mm
mehari

Příspěvek od mehari »

Prejdák píše:Zrovna modré Tortexy a jim podobné mne zklamaly... Brainy jsou lepší, JD Nylony jsou lepší... Ode dneška jedině Jazz III a na španělu - vybrnkávání Tortex/Brain 0.48 mm
Ono jde asi o zvyk. Jsem začínal s brainama, zkoušel jsem i JD nylon 1mm, sharp i další, a ty tortexy mně vyhovujou nejvíc. Je to hold o pohodlí a volbě zvířátka :D . Znám borce, kterej "hraje" styl melodic metal se žlutym brainem (tušim 0,46) a nic jinýho by do ruky nevzal...
woro90

Příspěvek od woro90 »

mehari píše:Znám borce, kterej "hraje" styl melodic metal se žlutym brainem (tušim 0,46) a nic jinýho by do ruky nevzal...
No tak mu asi vadí dynamika :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mehari

Příspěvek od mehari »

woro90 píše:No tak mu asi vadí dynamika :wink:
:D proto jsem napsal hraje v uvozovkách. Říkal, že při hraní pick up&down by tvrdší trsátko přes strunu nedostal. Proti gustu žádnej etc. :wink:
woro90

Příspěvek od woro90 »

mehari píše:
woro90 píše:No tak mu asi vadí dynamika :wink:
:D proto jsem napsal hraje v uvozovkách. Říkal, že při hraní pick up&down by tvrdší trsátko přes strunu nedostal. Proti gustu žádnej etc. :wink:
To fakt s tak zmrvenou technikou uhraje metal? No to je borec... Jak dobře by asi hrál, kdyby to trsátko nezarážel pod struny...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“