Digitální piano do 30 000 Kč
Pravidla fóra
Digitální piano do 30 000 Kč
Ahoj, potřeboval bych poradit. Už nějaký ten pátek hraju na keaboard a chtěl bych začít hrát na klavír. Mám strašně hodné prarodiče kteří by mi koupili digitální piano tak do 30000 korun, ale pořád nevím jaké... jestli stage nebo skříňové...atd. Učitel na hudebce (klavírista) mi doporučil stage piano Kawai MP5. Jde mi především o piano a kvalitní mechaniku, ale určitě využiju i různé efekty a zvuky jako např. u toho Kawaie. Tak jestli byste mi nemohli doporučit nějaké, případně porovnat s tím MP5.
Děkuji moc za případné odpovědi.
Děkuji moc za případné odpovědi.
pokud chces zacit hrat na klavir a mas 30 000 a klavesy, tak si kup pianino a kasli na digitalni sracky.
Takovychhle topicu je tady fura, tak hledej
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
naprosto souhlasim.Asanoth píše:pokud chces zacit hrat na klavir a mas 30 000 a klavesy, tak si kup pianino a kasli na digitalni sracky.
pokud nebydlís v panelaku kde je vedle superagresivní soused s vybornym sluchem tak si kup normalni piano.
za tydle prachy sezenes prumerne normalni piano a nebo hodne dobre z druhe ruky.dost lidí prodává dobrá piana za velmi nízke ceny protože se jim to domu nevejde
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
ale bacha, jak kterou. P80 je prej dobra, ale ja mam YDP(ale mam ji 9 let, uz se asi nevyrabi) a ta je na h***o. ale p80 je prej dost jako klavir, jenom nevim, jestli se u nas prodava.Olihen píše:já doporucuju yamaha clavinova,osvedcená kvalita
Nicmene, byt tebou risknu radsi to pianino
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Tu P80 mi rikala kdysi moje ucitelka na klavir, zeaz se bude stehovat v duchodu na chatu, kde je vlhko, tak ze tam potrebuje elektriku a zeji nejakej znamenj americkej klavirista radil yamahu p80, ze se na to prej hraje dobre a zbytek(ostatni nastroje) je jak blato. je to nejakej patek uzMaty2822 píše:Tak teda ať hledám jak hledám, P80 nikde nenacházím, na stránkách yamahy taky nani, tak nevim, ale i tak díky moc, našel jsem Yamaha P-85 kolem 15 000 Kč, ale jestli mám možnost do 30 000 Kč tak bych radši koupil dražší a kvalitnější.
pokud chces kvalitnejsi, kup si sakra normalni piano... )
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když jsme u těch Yamah, proč jste vyřadili ty Clavinovy? Dyť řada CLP se pohybuje aktuálně na kytarách.cz mezi 24 a 30 tisíci a jsou to nástroje na velmi dobré úrovni (reference od několika profesionálních klavíristů/klávesáků)...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na Clavinovu jsem taky koukal, konkrétně na CLP 320 myslím. Jaký názor máte na ten Kawai MP5, učitel říkal, že má dost dobrou klaviaturu, měchaniku i celkový zvuk a u všech zvuků, většina nástrojů má totiž dokonalý jenom ten klavírní zvuk. Také jsem koukal na nějaké recenze a funkce atd. a docela mě zaujmul, příští týden pojedu omrknou nějaké krámy, vyzkouším a uvidím.
dyt tady řikáme že clavinovi sou dobry,ale musi si clovek vybrat ten spravnej typ.Nero píše:Když jsme u těch Yamah, proč jste vyřadili ty Clavinovy? Dyť řada CLP se pohybuje aktuálně na kytarách.cz mezi 24 a 30 tisíci a jsou to nástroje na velmi dobré úrovni (reference od několika profesionálních klavíristů/klávesáků)...
ale klasicke piano je klasicke piano
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já jen že se autor zasekl někde u P řady za 9000 či YDP, snaha popostrčit ho trochu dál...Olihen píše:dyt tady řikáme že clavinovi sou dobry,ale musi si clovek vybrat ten spravnej typ.Nero píše:Když jsme u těch Yamah, proč jste vyřadili ty Clavinovy? Dyť řada CLP se pohybuje aktuálně na kytarách.cz mezi 24 a 30 tisíci a jsou to nástroje na velmi dobré úrovni (reference od několika profesionálních klavíristů/klávesáků)...
ale klasicke piano je klasicke piano
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:Když jsme u těch Yamah, proč jste vyřadili ty Clavinovy? Dyť řada CLP se pohybuje aktuálně na kytarách.cz mezi 24 a 30 tisíci a jsou to nástroje na velmi dobré úrovni (reference od několika profesionálních klavíristů/klávesáků)...
ono kdyz chces hrat na basu, ta ti nepomuze koupit si elektofonickou kytaru na velmi dobre urovni
trochu prehanim, ale snad vite jak to myslim...
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
No, paráda. Pekný, že tu do něj hustíš s klacickým pianem, ale už několikrát vysvětloval, že na to nemá podmínky, tak se už, bohové, přes to přenes a nekvákej tu nesmyslně do zdiAsanoth píše:ono kdyz chces hrat na basu, ta ti nepomuze koupit si elektofonickou kytaru na velmi dobre urovni![]()
trochu prehanim, ale snad vite jak to myslim...

Tak dneska jsem byl v Praze a nakonec jsem si přece jenom vybral ten Kawai MP5 a zatím jsem maximálně spokojen, teď ještě čekám až mi pošlou návod
je tam plno funkcí a pořád nemužu přijít k čemu...
Mechanika velce dobrá a zvuk nádhera, rozhodně doporučuji (teda mám ho zatím jenom chvilku tak se ještě uvidí)
Děkuji za vaše názory a tipy.
maty2822,Maty2822 píše:Tak dneska jsem byl v Praze a nakonec jsem si přece jenom vybral ten Kawai MP5 a zatím jsem maximálně spokojen, teď ještě čekám až mi pošlou návodje tam plno funkcí a pořád nemužu přijít k čemu...
Mechanika velce dobrá a zvuk nádhera, rozhodně doporučuji (teda mám ho zatím jenom chvilku tak se ještě uvidí)
Děkuji za vaše názory a tipy.
zajimala by mne Tvoje dosavadni zkusenost s temito klavesami. Taky bych je rad zakoupil, ale zatim vaham. Na nemeckem a US foru je par diskusi ohledne mechaniky. Cerne klavesy tehle mechaniky AHA IV-E jsou pry celkem nachylne ke klapani a skripani. Problem je sice odstranitelny promazanim ale po par tydnech uzivani se objevuje znovu.
Kde jsi nastroj zakoupil? Vcera jsem mluvil s jednim prodejcem a dozvedel se, ze objednani techto klaves je ted docela problem, protoze Kawai pry reaguje pouze na hromadne objednavky, coz si ale zase prodejci nemohou dovolit, protoze tenhle model se az tak hromadne neprodava. Jinymi slovy - nemuzou mi je prodat, protoze je nemohou jako kusovku objednat !!! Ach jo...
P.P.
Re: Digitální piano do 30 000 Kč
Zdravím všechny,
potřeboval bych trochu poradit v rozhodnutí jaký typ digitálního piana pořídit. Kdysi před lety jsme dostali k Vánocům keyboard, na který jsem se začal učit. Bohužel (či bohudík?
) jsem se odstěhoval od rodičů, ale keyboard jsem tam musel nechat pro sourozence, kteří ho ovšem nevyužívají tak často, jako kdysi já :-/
Nyní jsem v situaci, že bych si opět něco rád pořídil ať můžu cvičit dále, popřípadě si najít učitele. Rozhodl jsem se pro digitální piano (panelový byt, postarší sousedé, rušení mé drahé polovičky po večerech etc.). Cenová kategorie je pohybující se okolo 30 000,- (plus-mínus).
Už je tu několik postů v levnějších threadech a každý vesměs požaduje skoro to samé, ale pro jistotu zopakuji i tady:
- co nejpodobnější klaviaturu jako akustické piano (klávesy aby byly se 3-mi senzory)
- zvuk linoucí se přímo z piana nehraje takovou roli, ale mohl by být alespoň na nějaké úrovni (nejspíš to poženu přes bedny, PC či po večerech přes sluchátka) - tudíž aby to mělo požadované výstupy
- nejde mi ani tak o to, kolik to bude umět druhů melodii. Spokojím se s nějakým základním grand pianem + popřípadě nějaké další typy zvuku piana
- líbilo by se mi, když by mělo víko na přikrytí kláves
- 3 pedály s funkcí half-pedal
- slonovinový povrch kláves by byl příjemnou součástí
Už jsem něco částečně pohledal a pročetl se pár fóry a došel jsem k dvoum kouskům, které si chci ještě vyzkoušet na prodejně:
1) YAMAHA YDP S52 - http://kytary.cz/yamaha-ydp-s52-wh/HN157898/
někde jsem četl, že GH klaviatura je docela těžká...
2) KAWAI CN 25 - http://kytary.cz/kawai-cn-25-b/HN156175/
zde se mi líbí klaviatura (většina lidí ji hodně vychvaluje). Bohužel jsem nikde nevyčetl, a nevykoukal jak je řešeno krytí kláves (nejspíše není pomocí víka). Rád bych ještě zjistil, jaký je rozdíl mezi CN 25 a CN 35. Kromě váhy, lepšího zvuku z repro, displej a více druhů melodií jsem jaksi nic nepostřehl.
Kdybych se měl rohodovat mezi těmito dvěmi volil bych nejspíše Kawai (ještě uvidím dle ozkoušení). Pokud by mi někdo byl ochotný a schopný schválit či ještě navrhnout další modely k uvážení budu rád.
P.S. strop by byl cca těch 35 000,- opravdu max
potřeboval bych trochu poradit v rozhodnutí jaký typ digitálního piana pořídit. Kdysi před lety jsme dostali k Vánocům keyboard, na který jsem se začal učit. Bohužel (či bohudík?
Nyní jsem v situaci, že bych si opět něco rád pořídil ať můžu cvičit dále, popřípadě si najít učitele. Rozhodl jsem se pro digitální piano (panelový byt, postarší sousedé, rušení mé drahé polovičky po večerech etc.). Cenová kategorie je pohybující se okolo 30 000,- (plus-mínus).
Už je tu několik postů v levnějších threadech a každý vesměs požaduje skoro to samé, ale pro jistotu zopakuji i tady:
- co nejpodobnější klaviaturu jako akustické piano (klávesy aby byly se 3-mi senzory)
- zvuk linoucí se přímo z piana nehraje takovou roli, ale mohl by být alespoň na nějaké úrovni (nejspíš to poženu přes bedny, PC či po večerech přes sluchátka) - tudíž aby to mělo požadované výstupy
- nejde mi ani tak o to, kolik to bude umět druhů melodii. Spokojím se s nějakým základním grand pianem + popřípadě nějaké další typy zvuku piana
- líbilo by se mi, když by mělo víko na přikrytí kláves
- 3 pedály s funkcí half-pedal
- slonovinový povrch kláves by byl příjemnou součástí
Už jsem něco částečně pohledal a pročetl se pár fóry a došel jsem k dvoum kouskům, které si chci ještě vyzkoušet na prodejně:
1) YAMAHA YDP S52 - http://kytary.cz/yamaha-ydp-s52-wh/HN157898/
někde jsem četl, že GH klaviatura je docela těžká...
2) KAWAI CN 25 - http://kytary.cz/kawai-cn-25-b/HN156175/
zde se mi líbí klaviatura (většina lidí ji hodně vychvaluje). Bohužel jsem nikde nevyčetl, a nevykoukal jak je řešeno krytí kláves (nejspíše není pomocí víka). Rád bych ještě zjistil, jaký je rozdíl mezi CN 25 a CN 35. Kromě váhy, lepšího zvuku z repro, displej a více druhů melodií jsem jaksi nic nepostřehl.
Kdybych se měl rohodovat mezi těmito dvěmi volil bych nejspíše Kawai (ještě uvidím dle ozkoušení). Pokud by mi někdo byl ochotný a schopný schválit či ještě navrhnout další modely k uvážení budu rád.
P.S. strop by byl cca těch 35 000,- opravdu max
CN25 - krytí kláves je zcela standardní - vysunovací víko. Když se podíváš na obrázek, je konec víka ten kovově vypadající pásek rovnou nad klávesami (samo víko má dřevěný povrch).
CN25 vs. CN35 - lepší repro, line-out, zdířka na usb flashku, další zvuky, možná pár nastavení navíc. Pro hraní na klavír na sluchátka by IMHO byly stejné.
Z uvedených dvou bych zcela určitě volil Kawai, hlavně kvůli klaviatuře, ale S52 není ve stejné třídě ani cenově.
Konkurenci v uvedené ceně moc nevidím, i když samozřejmě mluvíme jen obecně - osobní dojem ze zkoušení je vždy nejdůležitější. Aneb - z Yamah by IMHO byla zajímavá až CLP535 se zvuky Boesendorfer/CFX, která je přes cenu, Casia jsou zajímavá spíš v levnější třídě, Roland má v uvedené ceně jen nástroje s Ivory Feel G / PHA4 Standard.
Při listování jsem našel u Thomanna HP504 B-stock za 35 677 Kč. Nevím, jaký má problém tento kus, že ho tolik slevili, ale HP504 bych osobně určitě preferoval před CN25, klaviatura je výborná a osobně preferuji zvuk Rolandu. Jinak konkurenci v uvedené ceně nevidím.
CN25 vs. CN35 - lepší repro, line-out, zdířka na usb flashku, další zvuky, možná pár nastavení navíc. Pro hraní na klavír na sluchátka by IMHO byly stejné.
Z uvedených dvou bych zcela určitě volil Kawai, hlavně kvůli klaviatuře, ale S52 není ve stejné třídě ani cenově.
Konkurenci v uvedené ceně moc nevidím, i když samozřejmě mluvíme jen obecně - osobní dojem ze zkoušení je vždy nejdůležitější. Aneb - z Yamah by IMHO byla zajímavá až CLP535 se zvuky Boesendorfer/CFX, která je přes cenu, Casia jsou zajímavá spíš v levnější třídě, Roland má v uvedené ceně jen nástroje s Ivory Feel G / PHA4 Standard.
Při listování jsem našel u Thomanna HP504 B-stock za 35 677 Kč. Nevím, jaký má problém tento kus, že ho tolik slevili, ale HP504 bych osobně určitě preferoval před CN25, klaviatura je výborná a osobně preferuji zvuk Rolandu. Jinak konkurenci v uvedené ceně nevidím.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen bych uvedl na pravou míru termín "B-stock". Nejedná se v žádném případě o definici "poškozeného kusu" (bráno obecně); jak je ostatně napsáno v nápovědě na Thomann webu, B-stock jsou plně funkční zařízení s možnými mírnými známkami používání, neboť se jedná o vrácené zboží v rámci 14-30 dnů od nákupu. Výrobky mají plnou záruku. Pokud by se mělo vyskytovat nějaké poškození, mělo by být správně vyjmenováno v popisu.
P.
P.