Roland cube x nebo Micro cube ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
stronger

Roland cube x nebo Micro cube ?

Příspěvek od stronger »

Ahoj chlapi,předevčírem mi přišlo kombo Roland Cube 15x domů neni to špatný kombo ale nějakej ten efeket tam taky chybí a hlavně postrádám takovej ten hi-gain což toto kombo doopravdy nevytáhne,ještě bych měl možnost toto kombo vyměnit.A otázka zní má ho cenu vyměnovat za Micro cube? bude tam větš zkreslení než u tý 15w verze? Díky
r0nn!e

Re: Roland cube x nebo Micro cube ?

Příspěvek od r0nn!e »

Vidíš to, a mě připadalo že má gainu až až. No každopádně to výměna pravděpodobně nevyřeší, protože kromě menšího výkonu a více efektů to bude +/- to samé ako ten malej ďábel. Neuvažovals nad dopořízením nějaký krabky na dokrmení? Ten Roland má kříšťálovej clean takže by to byla paráda. Jo nebo když už tak si pořiď místo Rolanda Crate ze série FlexWave. Ten má gainu mraky.
stronger

Příspěvek od stronger »

No přesně tak, ten čistej je dost dobrej na takovýho malýho a levnýho prcka.Asi si ho nechám a časem jestli budu chtít si doukoupím nějakou tu krabku,nikdy jsem něměl potíže s gainem páč na doma jsem měl Line6 a to má zkreslení dost takže nevim která by byla kvalitní.Jestli by jste mi ještě mohl někdo dát nějaký tip tak budu velmi rád.Zatim díky
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

divej jestli muzes vymen to za randalla. ten ma brutalni zkresleni ktery ti bude stacit. ber toho randalla
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
stronger

Příspěvek od stronger »

Jo nato jsem už taky koukal no.Myslíš na příklad tenhle ? http://kytary.cz/randall-rg15rx/99959/?SE5647:0:0:1:0 mě by stačil malej prcek chci to jako domací cvičítko,tak snad ten boost je tam k něčemu :D
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Malo gainu? Ja mam rad taky hodne gainu, ale nerikej mi ze kdyz ho das naplno tak je to jeste malo! Tohle kombo ma segra a ja na nem vklidu nakroutim totalni metalovou pilu, navic neni podle me dobry cvicit s moc gainu.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
stronger

Příspěvek od stronger »

No já nevim každýmu sedne něco jinýho no,ale prostě u toho komba nemam takovej sustain a zkreslení co jsem zvyklej.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Ok, chapu, ale i tak bych to kombo nemenil, ten cistej je fakt kristalovej, takze casem neni problem koupit krabku.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Mě na tom kombu štve zkreslení. Nemůžu tam nakroutit nějaké stření zkreslení. Sice ta modulace Messy má zkreslení až až ale není to konkrétní. :x Zase British combo a Marshall mi přijdou takové slabé...Co udělat abych získal čitelné zkreslení á la Maidni? :?:

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Chce to hodně středů a výšek. Ekvalizér do V se na to nehodí. R-fier je fajn na sóla, na doprovody mi přišel lepší metal stack na krkovém snímači se sníženým volume na kytaře.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Bummer píše:Chce to hodně středů a výšek. Ekvalizér do V se na to nehodí. R-fier je fajn na sóla, na doprovody mi přišel lepší metal stack na krkovém snímači se sníženým volume na kytaře.

mám 30x a teda spíš an sola Metal a na doprovody krásně zní R-fier, ale tak je to individuální :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ZKus taky něco dělat s ekvalizérem.
A kytarou.
Tohle kombo je stavěný i na pily, takže bys to z tohoměl dostat.
A zkus případně vyměnit struny :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Metallistic píše:
Bummer píše:Chce to hodně středů a výšek. Ekvalizér do V se na to nehodí. R-fier je fajn na sóla, na doprovody mi přišel lepší metal stack na krkovém snímači se sníženým volume na kytaře.

mám 30x a teda spíš an sola Metal a na doprovody krásně zní R-fier, ale tak je to individuální :wink:
Měl jsem na mysli Maidny. Jinak samozřejmě na R-Fier nedam dopustit. ;) Nevim, co bez něj budu dělat, až budu mít lampu... :/
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Myslím že se tak jako tak budeš radovat :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Asanoth píše:Myslím že se tak jako tak budeš radovat :D
No nevim, peněženka moc radost mít nebude. :D

piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Trošku menší problém že Metal Stack micro cube namá :)

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

piranha90 píše:
Trošku menší problém že Metal Stack micro cube namá :)
Omlouvám se za svou neinformovanost. :oops:

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“