Ahoj, dobrovolně se přiznávám, neumím nasadit struny na tremolo. Využívám služeb kytary.cz kde nové struny zdarma nasadí a tremolo seřídí...
Jenže teď mi z ničeho vypadla čtvrtá struna z těch zámků na kobylce a já nevím co s tím... Prostě dole volně visí. Předpokládám že jí musím celou sundat, odšroubovat ten zadní kryt, provlíknout, natáhnout, naladit... Je to nějak tak?
Mnohokrát děkuji...
Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...
Pravidla fóra
Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...
Naposledy upravil(a) CarverCZ dne 6.02.2009 17:07, celkem upraveno 1 x.
Guitar: Ibanez RG350EX
Amplifier: Roland Cube 20X
Footswitch: Boss FS-5U
Strings: Carl Martin 0.10
Pick: Jim Dunlop 1 mm
ja budu měnit struny na dvouzvratnym tremolu zitra(jestli ti vypadla z jednozvratu tak je to těžce wtf). buh milostiv
našel jsem na youtube tohle video rozděleny na 4 části
http://www.youtube.com/watch?v=A_q2wleW ... re=related
prostě to musiš povolit a znova zandat a utahnout jak je to na tom videu
našel jsem na youtube tohle video rozděleny na 4 části
http://www.youtube.com/watch?v=A_q2wleW ... re=related
prostě to musiš povolit a znova zandat a utahnout jak je to na tom videu
Už nehraju, pouze poslouchám ...
coveče já jsem to nějak moc nepochopil. Udělej nějako fotku jestli můžeš. Předpokládám, že máš kytaru typu stratocaster. Jestli ti za tím zadním krytem visí struna tak jediný co se mohlo stát, že se přetrhla. Nebo jsem to prostě nepochopil tak to zkus ještě jednou popsat nějak jinak 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Re: Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...
ach jo - to máš ty pazoury po komCarverCZ píše:Ahoj, dobrovolně se přiznávám, neumím nasadit struny na tremolo. Využívám služeb kytary.cz kde nové struny zdarma nasadí a tremolo seřídí...
Jenže teď mi z ničeho vypadla čtvrtá struna z těch zámků na kobylce a já nevím co s tím... Prostě dole volně visí. Předpokládám že jí musím celou sundat, odšroubovat ten zadní kryt, provlíknout, natáhnout, naladit... Je to nějak tak?
Mnohokrát děkuji...
Ta struna ti nevypadla ale normálně praskla,takže vemeš 5-6tku imbus klíč a povolíš ze zadu kámen,co tu strunu držel...
Teď povolíš 4kou imbusem zámek na krku...
povolíš ladící kolík - ale spoň o dva cm tý struny,co ti praskla....
5-6tko imbusem NA PEVNO UTÁHNEŠ STRUNU DO KAMENU...
ladícím kolíkem na hrubo naladíš...
utáhneš zámek na krku...
doladíš na čisto na kobyle...
dost dobře nechápu kluky týhle generace,zmlsaný hrama a netem,co jsou prostě automatický zvyklí,že všechno za ně někdo udělá
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Re: Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...
Zmlsaný hrama netem fakt nejsem, jen jsem prostě začátečník kterej chtěl tremolo! A děkuju všem, už to je v pořádku, ta struna opravdu jen vypadla, stačilo ji nasadit do kamenu a utáhnout. Myslel jsem že je to složitější.pavel68 píše:ach jo - to máš ty pazoury po komCarverCZ píše:Ahoj, dobrovolně se přiznávám, neumím nasadit struny na tremolo. Využívám služeb kytary.cz kde nové struny zdarma nasadí a tremolo seřídí...
Mnohokrát děkuji...![]()
Ta struna ti nevypadla ale normálně praskla,takže vemeš 5-6tku imbus klíč a povolíš ze zadu kámen,co tu strunu držel...
Teď povolíš 4kou imbusem zámek na krku...
povolíš ladící kolík - ale spoň o dva cm tý struny,co ti praskla....
5-6tko imbusem NA PEVNO UTÁHNEŠ STRUNU DO KAMENU...
ladícím kolíkem na hrubo naladíš...
utáhneš zámek na krku...
doladíš na čisto na kobyle...
dost dobře nechápu kluky týhle generace,zmlsaný hrama a netem,co jsou prostě automatický zvyklí,že všechno za ně někdo udělá![]()
![]()
Guitar: Ibanez RG350EX