Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
CarverCZ
Kontaktovat uživatele:

Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...

Příspěvek od CarverCZ »

Ahoj, dobrovolně se přiznávám, neumím nasadit struny na tremolo. Využívám služeb kytary.cz kde nové struny zdarma nasadí a tremolo seřídí...
Jenže teď mi z ničeho vypadla čtvrtá struna z těch zámků na kobylce a já nevím co s tím... Prostě dole volně visí. Předpokládám že jí musím celou sundat, odšroubovat ten zadní kryt, provlíknout, natáhnout, naladit... Je to nějak tak?
Mnohokrát děkuji...
Naposledy upravil(a) CarverCZ dne 6.02.2009 17:07, celkem upraveno 1 x.
Guitar: Ibanez RG350EX
Amplifier: Roland Cube 20X
Footswitch: Boss FS-5U
Strings: Carl Martin 0.10
Pick: Jim Dunlop 1 mm
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

ja budu měnit struny na dvouzvratnym tremolu zitra(jestli ti vypadla z jednozvratu tak je to těžce wtf). buh milostiv
našel jsem na youtube tohle video rozděleny na 4 části

http://www.youtube.com/watch?v=A_q2wleW ... re=related
prostě to musiš povolit a znova zandat a utahnout jak je to na tom videu
Už nehraju, pouze poslouchám ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

coveče já jsem to nějak moc nepochopil. Udělej nějako fotku jestli můžeš. Předpokládám, že máš kytaru typu stratocaster. Jestli ti za tím zadním krytem visí struna tak jediný co se mohlo stát, že se přetrhla. Nebo jsem to prostě nepochopil tak to zkus ještě jednou popsat nějak jinak :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Aha koukám, že máš kytaru s Floydem. Tak to ti neporadím. S tímhle nemám naprosto zkušenosti. TAkže počkej na ostatní. Někdo se určitě najde kdo ti poradí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...

Příspěvek od pavel68 »

CarverCZ píše:Ahoj, dobrovolně se přiznávám, neumím nasadit struny na tremolo. Využívám služeb kytary.cz kde nové struny zdarma nasadí a tremolo seřídí...
Jenže teď mi z ničeho vypadla čtvrtá struna z těch zámků na kobylce a já nevím co s tím... Prostě dole volně visí. Předpokládám že jí musím celou sundat, odšroubovat ten zadní kryt, provlíknout, natáhnout, naladit... Je to nějak tak?
Mnohokrát děkuji...
ach jo - to máš ty pazoury po kom :?:

Ta struna ti nevypadla ale normálně praskla,takže vemeš 5-6tku imbus klíč a povolíš ze zadu kámen,co tu strunu držel...

Teď povolíš 4kou imbusem zámek na krku...

povolíš ladící kolík - ale spoň o dva cm tý struny,co ti praskla....

5-6tko imbusem NA PEVNO UTÁHNEŠ STRUNU DO KAMENU...

ladícím kolíkem na hrubo naladíš...

utáhneš zámek na krku...

doladíš na čisto na kobyle...

dost dobře nechápu kluky týhle generace,zmlsaný hrama a netem,co jsou prostě automatický zvyklí,že všechno za ně někdo udělá :roll: :roll: :roll:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
CarverCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypadla mi struna z tremola - pomoc prosím...

Příspěvek od CarverCZ »

pavel68 píše:
CarverCZ píše:Ahoj, dobrovolně se přiznávám, neumím nasadit struny na tremolo. Využívám služeb kytary.cz kde nové struny zdarma nasadí a tremolo seřídí...
Mnohokrát děkuji...
ach jo - to máš ty pazoury po kom :?:

Ta struna ti nevypadla ale normálně praskla,takže vemeš 5-6tku imbus klíč a povolíš ze zadu kámen,co tu strunu držel...

Teď povolíš 4kou imbusem zámek na krku...

povolíš ladící kolík - ale spoň o dva cm tý struny,co ti praskla....

5-6tko imbusem NA PEVNO UTÁHNEŠ STRUNU DO KAMENU...

ladícím kolíkem na hrubo naladíš...

utáhneš zámek na krku...

doladíš na čisto na kobyle...

dost dobře nechápu kluky týhle generace,zmlsaný hrama a netem,co jsou prostě automatický zvyklí,že všechno za ně někdo udělá :roll: :roll: :roll:
Zmlsaný hrama netem fakt nejsem, jen jsem prostě začátečník kterej chtěl tremolo! A děkuju všem, už to je v pořádku, ta struna opravdu jen vypadla, stačilo ji nasadit do kamenu a utáhnout. Myslel jsem že je to složitější.
Guitar: Ibanez RG350EX
Amplifier: Roland Cube 20X
Footswitch: Boss FS-5U
Strings: Carl Martin 0.10
Pick: Jim Dunlop 1 mm
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“