rezavé snímače :D

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

rezavé snímače :D

Příspěvek od xaero.cz »

Zdarec, chtěl sem se zeptat jsetli je normální že mi trošku rezivější snímače :D je to jenom na dvou místech a jenom trošku ale mam obavy že se to může zhoršit :D ma to nějaký velký vliv na zvuk ? a hlavně jakym zpusobem se toho mam zbavit ? mam strach na to jit nějakym nasilim nevim jestli to mam vzit zrovna šmirglakem :D nevim do jaky miry to snese takovy chovani.. ale je přece nesmysl to nějak mazat ne :D nebo co se s tim da dělat jestli to teda hodně vadí :D btw takovy poznamky jako jestil na to leju vodu a tak si odpustte chovam se k tomu slušně jenom se to prostě děje :d
P5YCHO

Re: rezavé snímače :D

Příspěvek od P5YCHO »

xaero.cz píše:Zdarec, chtěl sem se zeptat jsetli je normální že mi trošku rezivější snímače :D je to jenom na dvou místech a jenom trošku ale mam obavy že se to může zhoršit :D ma to nějaký velký vliv na zvuk ? a hlavně jakym zpusobem se toho mam zbavit ? mam strach na to jit nějakym nasilim nevim jestli to mam vzit zrovna šmirglakem :D nevim do jaky miry to snese takovy chovani.. ale je přece nesmysl to nějak mazat ne :D nebo co se s tim da dělat jestli to teda hodně vadí :D btw takovy poznamky jako jestil na to leju vodu a tak si odpustte chovam se k tomu slušně jenom se to prostě děje :d
Možná se budeš divit,ale některý lidi by ti za ty rezavý snímače utrhali ruce. ;) Maj dost specifickej zvuk.
Stagg SG + Guitar Rig 3
Demilich

Příspěvek od Demilich »

To jako fakt když magnet na povrchu trochu poreziví změní zvuk jo? :o
Pochybuju....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Demilich píše:To jako fakt když magnet na povrchu trochu poreziví změní zvuk jo? :o
Pochybuju....
Řekl bych,že už jsem někde četl,že maji nakřáplejší zvuk..Ale možná se pletu.radši už držim hubu.Sry Demilich. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

to je všecko pěkný ale ja mam rezavej jenom to jedno těleso jakoby :D pod spodnim ečkem :D u krkovyho hb..no a ten vedle je taky trošku ale mnohem méně :D
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

BTW tu kytaru mam PŮL ROKU :D proto mi to příjde jako docela nenormalni :D bydlim v panelaku a kytaru mam normalně ve futrale takže nějaky extra vlhko neni :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

P5YCHO píše:
Demilich píše:To jako fakt když magnet na povrchu trochu poreziví změní zvuk jo? :o
Pochybuju....
Řekl bych,že už jsem někde četl,že maji nakřáplejší zvuk..Ale možná se pletu.radši už držim hubu.Sry Demilich. :lol:
ne vklidu já jen říkám že pochybuju, nebylo to jako že kecáš, třeba to tak fakt je...

Já mám na Tensáči taky chycenej HB u kobyly ty horní magnety.. Hraje to stejně (čekám kdo řekne že bych to na tom shitu stejně nepoznal) :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No spíš po tom někdo prahne jako po vintage,jinak to podle mě charakteristiku zvuku nemění,ne nějak citelně,myslim že otočení vejšek na zesíku udělá mnohem víc,takže bych to nehrotil ;-)
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Demilich píše:
P5YCHO píše:
Pochybuju....
ne vklidu já jen říkám že pochybuju, nebylo to jako že kecáš, třeba to tak fakt je...

Já mám na Tensáči taky chycenej HB u kobyly ty horní magnety.. Hraje to stejně (čekám kdo řekne že bych to na tom shitu stejně nepoznal) :lol:
To bys na tom shitu stejně nepoznal. :D Ne,sranda.. Já bych měl tak zrovna co říkat. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
afektband

Příspěvek od afektband »

To že ti reznou snímače, nebo hardware je jedině známka toho, že kytara je ve vlhku, což fakt dobrý není. Taky se to dá poznat podle toho, že když setřeš prach třeba z hlavy kytary a čuchneš si k němu, tak ucítíš tu vlhkost, smrdí to jako starej sklep.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já bych spíš řekl, podle toho jak to popisuje a jak to mám aji já, že mu to rezne tam, kde se rukou semtam otírá o ty nástavce. Já mám agresivní pot a tam, kde často přes kousek snímače přejedu rukou mi to prostě chytá lišku no.. Neřešil bych to, aspoň je vidět, že se na to hraje a o vintage look jde! (ale ne koupený, to umí každý zazobanec, ale sám to ohrát!) 8)
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

ok no to sem rád že to neni zase tak moc na škodu :D ja sem měl jenom strach aby to nešlo nějak do sr.... za chvili :D jinak bohužel víc už proti vlhku vážně udělat nemůžu to bych si tu kytaru musel enchavat v jiné mistnosti :D je možny že tady v noci dost zadycham tak vlhkost pronikne až do futralu :D jo jinak taky mam agresivni pot na rukach kdybych ty struny nemazal takovym čističem tak jsou většinou do tří týdnů rezavé jak svina :D jinak z prachu žadnou vlhkost necitim..

EDIT: ale zase mam rymu takže fakt nevim :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zvuk ti to nezmění, rez nemůže ovlivňovat magnetické pole a snímání kmitů strun (leda že bys ho tam měl takovou vrstvu, že by ti ani struny nekmitaly).

Ale je to znamení toho, že kytara je v prostředí, které jí zrovna nesvědči, a takový rez na kobylce, pražcích nebo mechanikách už není sranda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Může to vadit u snímačů, které mají vinutí rovnou na magnetech nebo nástavcích. Tam by rez uvnitř snímače poškodila vinutí. Stávalo se to po mnoha letech u origo fenderů, dnešním zavoskovaným snímačům to asi nehrozí. Běžným HB to nehrozí vůbec.
Mám hodně upocené Dimarzio Super2 asi 30 let staré, nástavce rezavé, zvuk skvělý.

Rez (hnědá), jako doklad o dlohodobém pobytu ve vlhkém sklepě, je průser pro celý nástroj.
Rez od potu (spíš černá) je doklad o používání nástroje, je v pohodě.
Jakmile začnou zelenat nepoužívané pražce, je čas si něco přečíst o údržbě.
Erja
Nový uživatel

Renovace kytary - zrezlé snímače

Příspěvek od Erja »

Ahojte,
po dvou letech jsem si konečně našla čas na kytaru, ale po otevření futrálu na mě čekalo nemilé překvapení. Na snímačích a některých šroubech se mi objevila rez. :oops: Dávám to docela za vinu stáří materiálu (25 let), je to pro mě milejší důvod :lol:

Každopádně bych se chtěla zeptat, jestli má cenu se je pokoušet nějak zachraňovat (mírné, nenásilné použití šmirglu) nebo jestli bude lepší vyměnit snímače za nové. V tom případě bych vás chtěla poprosit o nějaké doporučení, jedná se o 2x single, 1x humbucker (zvuk ostrý, heavy metalový, taková Tublatanka :lol: )

Děkuju mnohokrát předem za rady.
Moon

Re: Renovace kytary - zrezlé snímače

Příspěvek od Moon »

Erja píše:Ahojte,
po dvou letech jsem si konečně našla čas na kytaru, ale po otevření futrálu na mě čekalo nemilé překvapení. Na snímačích a některých šroubech se mi objevila rez. :oops: Dávám to docela za vinu stáří materiálu (25 let), je to pro mě milejší důvod :lol:

Každopádně bych se chtěla zeptat, jestli má cenu se je pokoušet nějak zachraňovat (mírné, nenásilné použití šmirglu) nebo jestli bude lepší vyměnit snímače za nové. V tom případě bych vás chtěla poprosit o nějaké doporučení, jedná se o 2x single, 1x humbucker (zvuk ostrý, heavy metalový, taková Tublatanka :lol: )

Děkuju mnohokrát předem za rady.
Doufám, že se sejde více názorů, ale za mě - zastavit rez třeba leštěnkou na nábytek a pokud vše funguje jak má, nechat to být. Ale já mám rád nástroje na kterých je vidět používání a minulost. Někdo nesnese ani sebemenší kosmetickou vadu a poradí asi něco jiného.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Šmirgl nikdy, jen se to zhorší. Jen přeleštit hadrem s kapinkou oleje. Třeba WD.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Jak píše kmensik... možná je by šlo je ještě vzít skotskou vlnou a pak přeleštit hadříkem s WDčkem. Ale počítej s tím, že to pak budeš muset dělat pravidelně, nebo zase zreznou.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Scotch Brite je výborný nástroj, ale bacha na zrnitost a homogenitu rouna, obecně jde o poměrně agresivní materiál s překvapivě velkým úběrem.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
torst

Příspěvek od torst »

Orezlý póly nejsou tragedie, na funkci rostlináře to nebude mít vliv. Ale to je tim zavíráním kytary do futrálu. Největší tragedie - dohraju zkoušku, koncert a zapařenou, propocenou kytaru zamknu do kufru a strčim na 1/2 roku pod postel ! Kytaru je potřeba nechat vyvětrat, vyschnout a i pak skladovat spíš mimo pouzdro, ve stojanu, na křesle.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“