rezavé snímače :D
Pravidla fóra
rezavé snímače :D
Zdarec, chtěl sem se zeptat jsetli je normální že mi trošku rezivější snímače
je to jenom na dvou místech a jenom trošku ale mam obavy že se to může zhoršit
ma to nějaký velký vliv na zvuk ? a hlavně jakym zpusobem se toho mam zbavit ? mam strach na to jit nějakym nasilim nevim jestli to mam vzit zrovna šmirglakem
nevim do jaky miry to snese takovy chovani.. ale je přece nesmysl to nějak mazat ne
nebo co se s tim da dělat jestli to teda hodně vadí
btw takovy poznamky jako jestil na to leju vodu a tak si odpustte chovam se k tomu slušně jenom se to prostě děje :d
Re: rezavé snímače :D
Možná se budeš divit,ale některý lidi by ti za ty rezavý snímače utrhali ruce.xaero.cz píše:Zdarec, chtěl sem se zeptat jsetli je normální že mi trošku rezivější snímačeje to jenom na dvou místech a jenom trošku ale mam obavy že se to může zhoršit
ma to nějaký velký vliv na zvuk ? a hlavně jakym zpusobem se toho mam zbavit ? mam strach na to jit nějakym nasilim nevim jestli to mam vzit zrovna šmirglakem
nevim do jaky miry to snese takovy chovani.. ale je přece nesmysl to nějak mazat ne
nebo co se s tim da dělat jestli to teda hodně vadí
btw takovy poznamky jako jestil na to leju vodu a tak si odpustte chovam se k tomu slušně jenom se to prostě děje :d
Stagg SG + Guitar Rig 3
ne vklidu já jen říkám že pochybuju, nebylo to jako že kecáš, třeba to tak fakt je...P5YCHO píše:Řekl bych,že už jsem někde četl,že maji nakřáplejší zvuk..Ale možná se pletu.radši už držim hubu.Sry Demilich.Demilich píše:To jako fakt když magnet na povrchu trochu poreziví změní zvuk jo?![]()
Pochybuju....
Já mám na Tensáči taky chycenej HB u kobyly ty horní magnety.. Hraje to stejně (čekám kdo řekne že bych to na tom shitu stejně nepoznal)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
To bys na tom shitu stejně nepoznal.Demilich píše:ne vklidu já jen říkám že pochybuju, nebylo to jako že kecáš, třeba to tak fakt je...P5YCHO píše:Řekl bych,že už jsem někde četl,že maji nakřáplejší zvuk..Ale možná se pletu.radši už držim hubu.Sry Demilich.Demilich píše:To jako fakt když magnet na povrchu trochu poreziví změní zvuk jo?![]()
Pochybuju....
Já mám na Tensáči taky chycenej HB u kobyly ty horní magnety.. Hraje to stejně (čekám kdo řekne že bych to na tom shitu stejně nepoznal)
Stagg SG + Guitar Rig 3
To že ti reznou snímače, nebo hardware je jedině známka toho, že kytara je ve vlhku, což fakt dobrý není. Taky se to dá poznat podle toho, že když setřeš prach třeba z hlavy kytary a čuchneš si k němu, tak ucítíš tu vlhkost, smrdí to jako starej sklep.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Já bych spíš řekl, podle toho jak to popisuje a jak to mám aji já, že mu to rezne tam, kde se rukou semtam otírá o ty nástavce. Já mám agresivní pot a tam, kde často přes kousek snímače přejedu rukou mi to prostě chytá lišku no.. Neřešil bych to, aspoň je vidět, že se na to hraje a o vintage look jde! (ale ne koupený, to umí každý zazobanec, ale sám to ohrát!) 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
ok no to sem rád že to neni zase tak moc na škodu
ja sem měl jenom strach aby to nešlo nějak do sr.... za chvili
jinak bohužel víc už proti vlhku vážně udělat nemůžu to bych si tu kytaru musel enchavat v jiné mistnosti
je možny že tady v noci dost zadycham tak vlhkost pronikne až do futralu
jo jinak taky mam agresivni pot na rukach kdybych ty struny nemazal takovym čističem tak jsou většinou do tří týdnů rezavé jak svina
jinak z prachu žadnou vlhkost necitim..
EDIT: ale zase mam rymu takže fakt nevim
EDIT: ale zase mam rymu takže fakt nevim
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zvuk ti to nezmění, rez nemůže ovlivňovat magnetické pole a snímání kmitů strun (leda že bys ho tam měl takovou vrstvu, že by ti ani struny nekmitaly).
Ale je to znamení toho, že kytara je v prostředí, které jí zrovna nesvědči, a takový rez na kobylce, pražcích nebo mechanikách už není sranda.
Ale je to znamení toho, že kytara je v prostředí, které jí zrovna nesvědči, a takový rez na kobylce, pražcích nebo mechanikách už není sranda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Může to vadit u snímačů, které mají vinutí rovnou na magnetech nebo nástavcích. Tam by rez uvnitř snímače poškodila vinutí. Stávalo se to po mnoha letech u origo fenderů, dnešním zavoskovaným snímačům to asi nehrozí. Běžným HB to nehrozí vůbec.
Mám hodně upocené Dimarzio Super2 asi 30 let staré, nástavce rezavé, zvuk skvělý.
Rez (hnědá), jako doklad o dlohodobém pobytu ve vlhkém sklepě, je průser pro celý nástroj.
Rez od potu (spíš černá) je doklad o používání nástroje, je v pohodě.
Jakmile začnou zelenat nepoužívané pražce, je čas si něco přečíst o údržbě.
Mám hodně upocené Dimarzio Super2 asi 30 let staré, nástavce rezavé, zvuk skvělý.
Rez (hnědá), jako doklad o dlohodobém pobytu ve vlhkém sklepě, je průser pro celý nástroj.
Rez od potu (spíš černá) je doklad o používání nástroje, je v pohodě.
Jakmile začnou zelenat nepoužívané pražce, je čas si něco přečíst o údržbě.
Renovace kytary - zrezlé snímače
Ahojte,
po dvou letech jsem si konečně našla čas na kytaru, ale po otevření futrálu na mě čekalo nemilé překvapení. Na snímačích a některých šroubech se mi objevila rez.
Dávám to docela za vinu stáří materiálu (25 let), je to pro mě milejší důvod
Každopádně bych se chtěla zeptat, jestli má cenu se je pokoušet nějak zachraňovat (mírné, nenásilné použití šmirglu) nebo jestli bude lepší vyměnit snímače za nové. V tom případě bych vás chtěla poprosit o nějaké doporučení, jedná se o 2x single, 1x humbucker (zvuk ostrý, heavy metalový, taková Tublatanka
)
Děkuju mnohokrát předem za rady.
po dvou letech jsem si konečně našla čas na kytaru, ale po otevření futrálu na mě čekalo nemilé překvapení. Na snímačích a některých šroubech se mi objevila rez.
Každopádně bych se chtěla zeptat, jestli má cenu se je pokoušet nějak zachraňovat (mírné, nenásilné použití šmirglu) nebo jestli bude lepší vyměnit snímače za nové. V tom případě bych vás chtěla poprosit o nějaké doporučení, jedná se o 2x single, 1x humbucker (zvuk ostrý, heavy metalový, taková Tublatanka
Re: Renovace kytary - zrezlé snímače
Doufám, že se sejde více názorů, ale za mě - zastavit rez třeba leštěnkou na nábytek a pokud vše funguje jak má, nechat to být. Ale já mám rád nástroje na kterých je vidět používání a minulost. Někdo nesnese ani sebemenší kosmetickou vadu a poradí asi něco jiného.Erja píše:Ahojte,
po dvou letech jsem si konečně našla čas na kytaru, ale po otevření futrálu na mě čekalo nemilé překvapení. Na snímačích a některých šroubech se mi objevila rez.Dávám to docela za vinu stáří materiálu (25 let), je to pro mě milejší důvod
![]()
Každopádně bych se chtěla zeptat, jestli má cenu se je pokoušet nějak zachraňovat (mírné, nenásilné použití šmirglu) nebo jestli bude lepší vyměnit snímače za nové. V tom případě bych vás chtěla poprosit o nějaké doporučení, jedná se o 2x single, 1x humbucker (zvuk ostrý, heavy metalový, taková Tublatanka)
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Šmirgl nikdy, jen se to zhorší. Jen přeleštit hadrem s kapinkou oleje. Třeba WD.
Jak píše kmensik... možná je by šlo je ještě vzít skotskou vlnou a pak přeleštit hadříkem s WDčkem. Ale počítej s tím, že to pak budeš muset dělat pravidelně, nebo zase zreznou.
Scotch Brite je výborný nástroj, ale bacha na zrnitost a homogenitu rouna, obecně jde o poměrně agresivní materiál s překvapivě velkým úběrem.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: rezavé snímače :D
Orezlý póly nejsou tragedie, na funkci rostlináře to nebude mít vliv. Ale to je tim zavíráním kytary do futrálu. Největší tragedie - dohraju zkoušku, koncert a zapařenou, propocenou kytaru zamknu do kufru a strčim na 1/2 roku pod postel ! Kytaru je potřeba nechat vyvětrat, vyschnout a i pak skladovat spíš mimo pouzdro, ve stojanu, na křesle.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)