BERU ZPĚT SVŮJ DOTAZ na ORLU a hluboce se za něj omlouvám! Využila jsem dnešního volna a jela jsem obhlídnout obchůůůdky. Teď aspoň vím o co jde.
ORLA má opravdu spoustu vymožeností od různých zvuků, stylů až po USB, ale když na to skutečně šáhnete, tak vám doslova přejede mráz po zádech! Tzv. "hammer mechanika" je v tomto případě dost síla! Laicky řečeno: Už jen když na to položíte ruce, tak máte pocit, že se vám to pod nima viklá, a když začnete hrát, tak máte pocit, že vám to všude zadrhává . . . Nejsem vůbec zhejčkaná koncertním křídlem, léta hraju doma na keyboard (od Yamahy), na pianina velice zřídka, ale při hraní na Orlu bych já osobně asi brzo přišla o nervy

Takže - nedoporučuju.
Šla jsem tedy tam, kde mají poněkud větší výběr značky Yamaha, max. 30 000,- a přímo na prodejně. Klaviatura u Yamahy je opravdu dobrá, ať si zkusíte zahrát na jakýkoliv typ. Zkusila jsem si „brnknout“ na několik jiných typů i značek (i z těch nepřenosných), ale stejně jsem se několikrát vrátila k tomuhle
http://kytary.cz/yamaha-digitalni-piano ... 88:0:0:1:0
Kdyby mi něco podobného stálo doma v obýváku, tak bych se vůbec nezlobila

, takže do něčeho podobného v budoucnu asi půjdu. Něco to umí a na domácí hraní je to ideální. Ještě počkám, a budu se pídit po něčem podobným (nebo po trošku lepší ceně). Zvuk je snesitelný (na digitál), hraje se na to docela dobře – hraje to téměř samo

ať už s pedálem nebo bez něj