chtěl bych s ní hrát taky přes kombo, protože bych ji chtěl občas přikořenit nějakým efektíkem, hlavní důvod je ten protože když koupím akustiku tak vím že elektriku podladím, protože bych si rád zahrál nějaké songy třeba od CoB či cokoli podlazeného... takže akustiku bych nechal ve standartu at s ní můžu hrát metalicu a věci v klasickém ladění... integrovaná ladička by se hodila... a občas si určitě budu chtit zahrat i mimo dosah komba, což bude primár... přes kombo taky furt hrát nebudu... snad je to dost srozumitelne
mám vyhlídlého Talmana ten je asi největší favorit
Mjkl píše:a občas si určitě budu chtit zahrat i mimo dosah komba, což bude primár...
v tom pripade talmana nekupuj. postavit vedle nej nejakou normalni akustikyu je podobny, jako postavit American Standart vedle Stagg strata
no ale nevim jestli něco ostatního zvladne zkresleni a tak... protože talmika jsem slyšel, má ho kámoš a s efektama si to díky tomu snímači rozumí hodně slušně
asi jsem to napsal blbě akusticky a elektricky to bude spíš 50-50 protože jestli budu chtít hrát i hodně metaliku a staré vykopávky tak to budu hrat s touhle kejtou
Mjkl: Talman je opravdu tak na elektrifikované hraní - menší tělo je výhodné kvůli eliminaci zpětné vazby, celkově ta kytara na těle sedí víc jako elektrika než akustika. Ale na druhou stranu, na klasické akustické hraní to není dobrá koupě, protože čím měnší tělo, tím menší zvuk, což je u Talmana hodně znatelné. Uvaž sám, na kolik budeš jakou polohu potřebovat...
Mjkl píše:jde mi o to jestli ta akustika s tim kobylovým snímačem zvládne i nějaké menší zkreslení, protože vím, že talman to zvládne celkem v pohodě...
Menší ano, s víkem na ozvučném otvoru
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
taky sem kupoval elektroakustiku do 6 tisic a vybral jsem tuhle: http://kytary.cz/baton-rouge-r30ce-drea ... 74:0:0:1:0 (v kytarach mi ji nechali za 6500:) a jsem fakt spokojenej....ma takovej zvlastni zvuk...kdyz se do toho oprete tak krasne vynikne cinkani strun o prazce... (neco jako baumaxa v nekterych pisnich). a kdyz hrajete "normalne" tak ma pekne vyvazenej klasickej zvuk akustiky. a ma kvalitni elektroniku. kdyz jsem ji kupoval tak jsem mel v ruce i talmana (taky jsem o nom premyslel), ale tahle mela o hodne lepsi zvuk...
jeste by stalo za to vyzkouset : http://kytary.cz/vintage-elektroakustic ... 74:0:0:1:0
Na akustice není zrovna moc co seřizovat A vzhledem k tomu, že je dodání na dotaz, tak když ji budeš chtít, tak dojde zcela nová neošahaná z obchodu, takže bude úplně OK.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Obávám se, že akustiku nebo elektroakustiku od Washe tu opravdu nikdo moc nemá. Nutno podotknout, že tahle kytara papírově vypadá velmi dobře, četl jsem pár recenzí a zvukově nasucho i po zapojení prý hraje velmi obstoujně. Ale na druhou stranu - osobně jsem to v ruce nedržel, takže těžko říct.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Nero píše:Na akustice není zrovna moc co seřizovat A vzhledem k tomu, že je dodání na dotaz, tak když ji budeš chtít, tak dojde zcela nová neošahaná z obchodu, takže bude úplně OK.
Já bych teda akustiku naslepo nekoupil v žádném případě. Tady je to osobní seznámení ještě mnohem důležitější než u elektriky.