Čau chtěl bych vědět zda je tato kytara vhodná na punk/rock a jestli je na tento styl vhodnější než ta s dvěma HB , je zajímavé že snímače p-90 používá gibson les paul junior o které se říká že je to nejlepší kytara na punk/rock na světe používá ji i amstrong s Green Day takže podle mě je na punk vhodnější ta s p-90 , a co vy si o tom myslíte ??? díky za nazory Filip
http://www.musiccenter.cz/Squier-Vintag ... e/:3:26215
snímače P-90 vhodné na punk/rock ????!!!!
Pravidla fóra
-
blackwhite81
- misadlouhy
Na tuhle kytaru se da hrát snad jen punk rock
.
Myslím to pozitivně - nemnógo peněz, Squier záruka nějaké ho kvalitativního standardu, a tele jako ideální punková kytara (jak já to vidím). Mám pocit že opravdovej punk hraničí s hodně špatnými nástroji, mnohem horšími než tento squier, protože jak si koupíš něco dražšího tak to už není punk ale snobárna, komerce, snaha - ne bezprostřednost.. Squiera můžeš ošmirglovat, polepit.. a nemusí ti to být líto. Když to bude nějak ladit, a nevyhodíš za to mnoho peněz, tak to JE punková kytara. Můj názor
Myslím to pozitivně - nemnógo peněz, Squier záruka nějaké ho kvalitativního standardu, a tele jako ideální punková kytara (jak já to vidím). Mám pocit že opravdovej punk hraničí s hodně špatnými nástroji, mnohem horšími než tento squier, protože jak si koupíš něco dražšího tak to už není punk ale snobárna, komerce, snaha - ne bezprostřednost.. Squiera můžeš ošmirglovat, polepit.. a nemusí ti to být líto. Když to bude nějak ladit, a nevyhodíš za to mnoho peněz, tak to JE punková kytara. Můj názor
Norman ST 40 folk
Mně se tele také zdá jako punkový ideál - je levná, snadno opravitelná, a je možné se v ní hodně hrabat a spoustu toho poštelovat bez trvalých následků. Navíc omlácením a polepením neztrácí na kráse, je to prostě trochu netypická, možná malinko prasečí kytara, oživlý kus fošny, dokonale vyvinutý prehistorický druh. Sice tele nevlastním, ale mám je rád... P-90 mají dost specifický zvuk, těžko ho popsat, prostě takový punkový
Najdi si co nejvíc kvalitních nahrávek (já vím, že zrovna u punku se kvalitní nahrávky hledají těžko) a posuď sám, jestli ti ten zvuk vyhovuje. Znám v punku lidi, co to v pohodě hrají na čínské straty, a také lidi, kteří nedají dopustit na humbuckery. Jaký je tvůj zvuk (a ostatně i hudební projev) si volíš ty, a ne lidé, kteří tě někam zařadí. Můžeš být punker s jazzovým zvukem, můžeš být jazzman s metalovým zvukem, můžeš hrát metal na čistý kanál nebo na akustiku, můžeš třeba založit nový styl. Trochu invence do toho, ať ten punk nakonec vážně nechcípne na kopírování sama sebe 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
P90 jsou na punk podle me dost fajn 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
no já sice nejsem punker (BTW on psal, že chce hrát punk/rock i když jestli je začátečník je jasný že spíš punk
) a ani nemam zkušenosti přímo s touhle kytarou, ale na P-90 jsem hrál a docela jsem se do nich zamiloval
takže jooo di do toho
.
na závěr bych řek - punk (nejenom) se dá hrát s Humbuckerem, se singlem, P-90, hot railem a nevím čim všim
stejně tak se dá hrát na každý typ kytary (no lubovka od Gibsona v Sunburstu by asi vypadala trochu podezřele
). Kup co se ti líbí na poslech i na pohled 
na závěr bych řek - punk (nejenom) se dá hrát s Humbuckerem, se singlem, P-90, hot railem a nevím čim všim