Za jak dlouho jste se naučili zpívat ?
Pravidla fóra
- Remy Bonjasky
Za jak dlouho jste se naučili zpívat ?
Nemyslim ani moc nějak bravurně, jenom takový to zpívání k ohni na večer. 
- Remy Bonjasky
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
No, zpívat se nenaučíš, to musí mít dáno (ikdyž jsou i výjimky), zpěv můžeš akorát zlepšovat
Můžeš trénovat techniku hlasu, rozsah, vibráto a tak dále, záleží co chceš zpívat 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Řek bych že přes polovina známejch zpěváků (mimo metal) se učilo zpívat . Opera, jazz pop to všechno učej. A většina učitelů tě vezme jen pokud máš náký předpoklady , takže vtu dobu co za nim deš by pro tebe táborákový písničky neměli bejt problém...
Třeba operu se budeš učit minimálně 5 let. Dobrej jazzovej zpěvák s tebe může bejt tak za 2 roky a nákej lehkej pop si stačí ošahat, ael pokud chceš zpívat falzetem , tak ti bude trvat taky tak 2 roky než to osaháš.
A tohle sou spíš ideální příklady.
Je to o tom , že pokud budeš chtít zpívat jak ve Vypsaný fixe , tak ti stačí jenom slyšel a nemít úplně zku*venej krk, ale jestli chceš zpívat jako Serj Tankian , tak ti to pár let potrvá , nehledě na to , že nehorázně času ztrávíš tim ,že se ti bude rozvíjet rozsah.
Třeba Marko z Nightwish má vystudovanej operní zpěv , ael když sem slyšel jeho nahrávku 90. roku , tak bych vsadil barák na to , že to nemůže bejt on
Třeba operu se budeš učit minimálně 5 let. Dobrej jazzovej zpěvák s tebe může bejt tak za 2 roky a nákej lehkej pop si stačí ošahat, ael pokud chceš zpívat falzetem , tak ti bude trvat taky tak 2 roky než to osaháš.
Je to o tom , že pokud budeš chtít zpívat jak ve Vypsaný fixe , tak ti stačí jenom slyšel a nemít úplně zku*venej krk, ale jestli chceš zpívat jako Serj Tankian , tak ti to pár let potrvá , nehledě na to , že nehorázně času ztrávíš tim ,že se ti bude rozvíjet rozsah.
Třeba Marko z Nightwish má vystudovanej operní zpěv , ael když sem slyšel jeho nahrávku 90. roku , tak bych vsadil barák na to , že to nemůže bejt on
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
i zpivat se naucis.DJmanasek píše:No, zpívat se nenaučíš, to musí mít dáno (ikdyž jsou i výjimky), zpěv můžeš akorát zlepšovatMůžeš trénovat techniku hlasu, rozsah, vibráto a tak dále, záleží co chceš zpívat
ale zeptat se "za jak dlouho jste se naucili zpivat" je stejna ptakovina jako se ptat " za jak dlouho jste se naucili hrat na kytaru..."
proste se uc zpivat a neres blbosti...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Kustomator
Myslím, že zpěvák potřebuje líbivej hlas se kterým se dá pracovat na začátek a dál už musí trénovat, trénovat a trénovat. Tak je to se vším, nedá se dokonale naučit zpěv nebo hra nacokoli. Něco zařvat v metalu bych si troufnul i bez tréningu, ale jinak ani náhodou. Jako zpěváka strašně obdivuju Mike Pattona, zajímalo by mě jak tenhle chlapík trénuje a co se mu honí hlavou. Kromě svých kvalit hlavně neskutečně univerzální a dokáže se přizpůsobit snad čemukoli.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
chodila jsem nakou dobu do sboru, ktery vyhrava vsude po evrope hlavni ceny (ovsem ja s nima zpivala asi dva mesice a nebyla jsem na zadnem vystoupeni
) no ale reknu vam, ten profak co s nama zpival... dokazal behem mesice (dve hodiny tydne) naucit zpivat i nekoho kdo vzivote sam od sebe nevydal zaden hezky ton. Bral lidi co maj silny hlas a delal kouzla. Naucil zpivat takove paka ze jsem tomu nemohla dlouho dlouho uverit... ->k cemu smeruji, tudiz kazdeho, opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat... (jeden z tech kluku co neumej ani mnouknout nahral cd se svoji kapelou a zpiva tam par pasazi
)
I'm an atheist and I thank God for it...
- Kustomator
chikinka: zajímavý příspěvek. Jako naprostý hudební samouk nemůžu hodnotit jako moc člověku pomůže se dostat do odborných rukou. Na jednu stranu jsem možná rád, protože málokdo má to štěstí dostat se k někomu, kdo tomu opravdu rozumí. Spousta rodičů svěřuje svoje děti do rukou učitelů z inzerátu v novinách nebo ve školní družině, kteří jim hudbu akorát znechutí a zabijou tak všechen potenciál.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Me to nenauciloGiof píše:Mně se ve sboru zvýšil jen rozsah... Zpívat mě to nenaučilo.. vůbec se mi nelíbí můj hlas... Je to se mnou marné.. Já myslím, že u některých to prostě naučit nejde...
No existuje pár lidí, kteří se zabývají terapiemi na zkvalitnění hlasu ... ale nechávají si to sakra zaplatit.Giof píše:Mně se ve sboru zvýšil jen rozsah... Zpívat mě to nenaučilo.. vůbec se mi nelíbí můj hlas... Je to se mnou marné.. Já myslím, že u některých to prostě naučit nejde...
Je o tom i knížka v AJ ... obsahuje různé techniky tréninku atd. včetně poslechových cvičení... pokud najdu pošlu odkaz.
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
promin , ael pokud někdo nemá hudební sluch , tak se prostě zpívat nenaučí. Může ze sebe vydat dobrej zvuk, ael nikdy mu to nepude k hudběchikinka píše:chodila jsem nakou dobu do sboru, ktery vyhrava vsude po evrope hlavni ceny (ovsem ja s nima zpivala asi dva mesice a nebyla jsem na zadnem vystoupeni) no ale reknu vam, ten profak co s nama zpival... dokazal behem mesice (dve hodiny tydne) naucit zpivat i nekoho kdo vzivote sam od sebe nevydal zaden hezky ton. Bral lidi co maj silny hlas a delal kouzla. Naucil zpivat takove paka ze jsem tomu nemohla dlouho dlouho uverit... ->k cemu smeruji, tudiz kazdeho, opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat... (jeden z tech kluku co neumej ani mnouknout nahral cd se svoji kapelou a zpiva tam par pasazi
)
hudebni slucha ma...je vyborny kytarista. Ja se bavim o zpivanihendy9 píše:promin , ael pokud někdo nemá hudební sluch , tak se prostě zpívat nenaučí. Může ze sebe vydat dobrej zvuk, ael nikdy mu to nepude k hudběchikinka píše:chodila jsem nakou dobu do sboru, ktery vyhrava vsude po evrope hlavni ceny (ovsem ja s nima zpivala asi dva mesice a nebyla jsem na zadnem vystoupeni) no ale reknu vam, ten profak co s nama zpival... dokazal behem mesice (dve hodiny tydne) naucit zpivat i nekoho kdo vzivote sam od sebe nevydal zaden hezky ton. Bral lidi co maj silny hlas a delal kouzla. Naucil zpivat takove paka ze jsem tomu nemohla dlouho dlouho uverit... ->k cemu smeruji, tudiz kazdeho, opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat... (jeden z tech kluku co neumej ani mnouknout nahral cd se svoji kapelou a zpiva tam par pasazi
)
jenze hudebni sluch ma skoro kazdej a nemit ho je zdravotni vada. pak se muzem bavit o ruznych citlivostech, ale to uz nebrani v jakztakz cistem zpevu.hendy9 píše:promin , ael pokud někdo nemá hudební sluch , tak se prostě zpívat nenaučí. Může ze sebe vydat dobrej zvuk, ael nikdy mu to nepude k hudběchikinka píše:chodila jsem nakou dobu do sboru, ktery vyhrava vsude po evrope hlavni ceny (ovsem ja s nima zpivala asi dva mesice a nebyla jsem na zadnem vystoupeni) no ale reknu vam, ten profak co s nama zpival... dokazal behem mesice (dve hodiny tydne) naucit zpivat i nekoho kdo vzivote sam od sebe nevydal zaden hezky ton. Bral lidi co maj silny hlas a delal kouzla. Naucil zpivat takove paka ze jsem tomu nemohla dlouho dlouho uverit... ->k cemu smeruji, tudiz kazdeho, opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat... (jeden z tech kluku co neumej ani mnouknout nahral cd se svoji kapelou a zpiva tam par pasazi
)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
hendy9 píše:Řek bych že přes polovina známejch zpěváků (mimo metal) se učilo zpívat . Opera, jazz pop to všechno učej. A většina učitelů tě vezme jen pokud máš náký předpoklady , takže vtu dobu co za nim deš by pro tebe táborákový písničky neměli bejt problém...
aha tak metalisti se neučí zpívat aha...?!
http://www.youtube.com/results?search_q ... +screaming
...opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat
Já reagoval na tuhle část tvýho příspěvku.
Asanoth:Já znám spousta lidí , který nemaj hudební sluch a těžko se to dá považovat za zdravotní vadu. Nevim do jaký míry to bereš ale když k nám přišel na zkoušku frajer a improvizoval tam solo v úplně jiný stupnici, natož aby dodržoval náký pravidla, a po zkonščení začal vyprávět ,jak to bylo dobrý , tak to je člověk ,o kterým řeknu , že nemá sluch a podobnejchh lidí znám docala dost. Jestli si měl ve škole někdy hudebku , tak tam to vidíš nejlíp, když holky s pěknejma hlasama v tom lítaj nahoru dolu
Já reagoval na tuhle část tvýho příspěvku.
Asanoth:Já znám spousta lidí , který nemaj hudební sluch a těžko se to dá považovat za zdravotní vadu. Nevim do jaký míry to bereš ale když k nám přišel na zkoušku frajer a improvizoval tam solo v úplně jiný stupnici, natož aby dodržoval náký pravidla, a po zkonščení začal vyprávět ,jak to bylo dobrý , tak to je člověk ,o kterým řeknu , že nemá sluch a podobnejchh lidí znám docala dost. Jestli si měl ve škole někdy hudebku , tak tam to vidíš nejlíp, když holky s pěknejma hlasama v tom lítaj nahoru dolu
clovek, kterej nema hudebni sluch nepozna, jestli hrajes d nebo dis.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C