RM Pickups, co o nich víme ?
Pravidla fóra
- guitarman42
RM Pickups, co o nich víme ?
zdravíčko, tak nějak se mi podařilo zakoupit Fender Standard Stratocaster-Mexico za velmi nestydatou cenu (chuděra potřeboval celý odvšivit, odrezit, seřídt no prostě naprosto full péči) a uvažuji o výměně snímačů. Kouknul jsem na RM Pickups pana Radovana Macha (ten chlap asi vážně ví co dělá, klobouček dolů) ale, neznám nikoho kdo by to na kytaře měl a tak se ptám. Jinak mám rozestavěnou basu a tam půjde komplet osazení RM. Jen by mne zajímaly ty singly na gtr. jak se to chová a tak. Díky lidičky za info a názory.
guitarman42- Fenix Telecaster (Jap. r.v.1978, můj oblíbený) Squier Afinity series (Indonesie r.v.1998 mimo dřeva všechno jinak) Ibanez S320 (snímače PAF Joe) Fender Stratocaster 2006 Mex(snímače 57/62 U.S.A.), Precision Bass U.S.A. (r.v.1967) ap Crate U.S.A.box Laney 4x12, Trace Elliot na basu a spousta dalšího nářadí.např.ac.gtr.Ovation Academy (Korea 1988) Epiphone vintage (1975 Japan) Fender F75 (1978 Japan) Fender F85 (1974 asi Japan nebo U.S.A.) joooo a ještě basa Ibanez SR 905 Prestige (2004-5 Japan)
ja je na kytare slysel a ze me "NE"
za stejne penize jde mit snimace daleko lepsi... nekde jsem psal, ze jsou RM "jine", ale ze jsou kvalitni... ted uz mam nazor trochu jiny... slysel jsem snad 10 sad singlcoilu na stratu a vsechny byly lepsi nez RM.. bohuzel
mrkni na bazar - valela se tam sada Fender 57 62 za 100 euro (inzerent byl ze slovenska)...
za stejne penize jde mit snimace daleko lepsi... nekde jsem psal, ze jsou RM "jine", ale ze jsou kvalitni... ted uz mam nazor trochu jiny... slysel jsem snad 10 sad singlcoilu na stratu a vsechny byly lepsi nez RM.. bohuzel
mrkni na bazar - valela se tam sada Fender 57 62 za 100 euro (inzerent byl ze slovenska)...
No tak já mám s RM snímačema dobré zkušenosti. Bohužel jenom s těma co mám na base. Jiné jsem ještě neměl tu čst vyzkoušet. Jinak všeobecně se říká, že mají RM výbornej poměr cena/výkon. Ale ne každému to může vyhovovat. Viz qwer. Takže je nejlepší si to někde vyzkoušet. Ovšem pokud je kde. Ale co se týká baskytarovejch snímačů tak jsem spokojenej.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
RM mely vybornej pomer cena/vykon driv, kdyz seymoury a dimarzia stavaly i na bazaru pres 2K, ale dnes se daji tyhle snimace z bazaru koupit pod 1500, takze bych radsi prisetril.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
No já mám RMka na kytaře, ale nic extra to není. Taky bych určitě přišetřil.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Tak teď jste mně dostali ja tady na foru porad čtu že sou dobrý a že se to vyplatí a najednou je to nic moc. Chapu ze nez moje mighty might to bude lepší určitě ale kdyz budu chtít měnit tak mam setrit spis na nejaky duncany?
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
me se zda ze ty mighty a RM ssou na stejne brdo..ja tez budu menit mighty ale za dimarziafakal píše:Tak teď jste mně dostali ja tady na foru porad čtu že sou dobrý a že se to vyplatí a najednou je to nic moc. Chapu ze nez moje mighty might to bude lepší určitě ale kdyz budu chtít měnit tak mam setrit spis na nejaky duncany?
Mighty Mite, ktere jsem mel v Cortu M600, hraly VELMI slusne. Nesedely mi spis stylove, potreboval jsem vetsi pilu, ale ty humbace z M600 by byly idealni na blues nebo lehci rock.fakal píše:Tak teď jste mně dostali ja tady na foru porad čtu že sou dobrý a že se to vyplatí a najednou je to nic moc. Chapu ze nez moje mighty might to bude lepší určitě ale kdyz budu chtít měnit tak mam setrit spis na nejaky duncany?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak kdyz se to tady tak pěkně rozjelo tak co byste mi doporučili na cort G250, jde mi hlavně o hobylkovej humbacker s rozepínáním. Hraju hlavně nějakej clasic rock jako AC/DC, Led se Zelim
, Guns N Roses, Black Sabbath atd.
EDIT:
, ale já bych porád něco upgradoval:-D.
EDIT:
Máš pravdu hrajou pekne asi budu spíš šetřit na nějakej lampovej aparátek to je zatim nejslabší část řetězceMighty Mite, ktere jsem mel v Cortu M600, hraly VELMI slusne. Nesedely mi spis stylove, potreboval jsem vetsi pilu, ale ty humbace z M600 by byly idealni na blues nebo lehci rock
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
- guitarman42
RM snímače
Díky díky lidičky, nešlo mi o cenu především jako spíš o kvalitu, ony ručně vinuté cívky jsou ručně vinuté cívky. tahle kytara by měla do budoucna hrát tak něco jako Mark Knopfler a nebo Chris Rea, tak proto jsem se poptával. Na druhém stratu mám Vintage Hot Noiselles a jsem nadmíru spokojenej a Ibanezce zase PAF Joe a tam je to taky paráda, prostě co kytara to jinej zvuk. Jinak k té kobyle bych dal nejspíš hambáč od SeymourDuncan a to možná SH-6, ale rozluč se s čistým zvukem bude to pořád trochu naprdnutý ale na lampách to hraje skvělě, jinak možná něco od DiMarzio, na jejich stránkách si můžeš vybrat přesně podle konstrukce kytary i podle stylu jaký hraješ. Ještě jednou díky všem za názory budu nadále sledovat.
guitarman42- Fenix Telecaster (Jap. r.v.1978, můj oblíbený) Squier Afinity series (Indonesie r.v.1998 mimo dřeva všechno jinak) Ibanez S320 (snímače PAF Joe) Fender Stratocaster 2006 Mex(snímače 57/62 U.S.A.), Precision Bass U.S.A. (r.v.1967) ap Crate U.S.A.box Laney 4x12, Trace Elliot na basu a spousta dalšího nářadí.např.ac.gtr.Ovation Academy (Korea 1988) Epiphone vintage (1975 Japan) Fender F75 (1978 Japan) Fender F85 (1974 asi Japan nebo U.S.A.) joooo a ještě basa Ibanez SR 905 Prestige (2004-5 Japan)
jeho strat pack stoji 2500 kč a člověk si naprosto nevybere zvuk - protože má snímače na strat jen jedny...
pár sad od fendera:
57/62 (dává se na American Vintage Fender) za 3000 Kč včetně pošty z ebay (před půl rokem by vyšly na 2000 Kčm ted už je bohuzel kurz trochu jinde)
69 Custom Shop (na Custom Shop 69 stratu - dělají se pravděpodobně pořád stejně a na stejných mašinách jako před 40 lety, dílna je pod záštitou ženské, co tyhle snímače motala už v tom roce 69 a doteď některé kousky motá taky, fender samozřejmě tvrdí, že je motá všechny) za 3800 Kč (před půl rokem 2600 Kč)
sada custom shop 54, custom shop fat 50, custom shop texas special... vsechno za cenu tech 69...
pak máš možnost něčeho levnějšího od fenderu, co pořád hraje docela slušně - třeba Fender tex-mex za 1900 kč
tohle jsou všechno sady, které koupíš hned, bez vydražení.. prostě jdeš na net, nacvakáš název, během 3 minut vybereš nejlevnější sadu, zaplatíš paypalem, za týden máš doma (teď už není pošta tak přehlcená jak dřív)
nebo můžeš zkusit něco vydražit - větší práce, snímače většinou jeté, ale můžeš se dostat třeba na 50-75% ceny nových...
pak je tady i náš bazar, kde seženeš občas taky nějakou tu sadu poměrně lacině...
a pokud jsi spokojený s vintage noiseless, tak ti můžu říct, že klasické custom shopy a nebo třeba ta super sada 57/62 je minimálně o třídu, ne-li o dvě výš... tam je spíš otázka, jestli bezbrum a mít klid a nebo jít do klasiky a mít naprosto super nekompromisní zvuk, ale otravovat se s brumem.
pár sad od fendera:
57/62 (dává se na American Vintage Fender) za 3000 Kč včetně pošty z ebay (před půl rokem by vyšly na 2000 Kčm ted už je bohuzel kurz trochu jinde)
69 Custom Shop (na Custom Shop 69 stratu - dělají se pravděpodobně pořád stejně a na stejných mašinách jako před 40 lety, dílna je pod záštitou ženské, co tyhle snímače motala už v tom roce 69 a doteď některé kousky motá taky, fender samozřejmě tvrdí, že je motá všechny) za 3800 Kč (před půl rokem 2600 Kč)
sada custom shop 54, custom shop fat 50, custom shop texas special... vsechno za cenu tech 69...
pak máš možnost něčeho levnějšího od fenderu, co pořád hraje docela slušně - třeba Fender tex-mex za 1900 kč
tohle jsou všechno sady, které koupíš hned, bez vydražení.. prostě jdeš na net, nacvakáš název, během 3 minut vybereš nejlevnější sadu, zaplatíš paypalem, za týden máš doma (teď už není pošta tak přehlcená jak dřív)
nebo můžeš zkusit něco vydražit - větší práce, snímače většinou jeté, ale můžeš se dostat třeba na 50-75% ceny nových...
pak je tady i náš bazar, kde seženeš občas taky nějakou tu sadu poměrně lacině...
a pokud jsi spokojený s vintage noiseless, tak ti můžu říct, že klasické custom shopy a nebo třeba ta super sada 57/62 je minimálně o třídu, ne-li o dvě výš... tam je spíš otázka, jestli bezbrum a mít klid a nebo jít do klasiky a mít naprosto super nekompromisní zvuk, ale otravovat se s brumem.
- guitarman42
snímače
jo jo díky moc, je vidět že to máš našláplý, já už se domluvil s tím pánem ze slovenska co tady na bazaru prodává ty 57/62.jdu do nich , ten člověk je naprosto úžasnej a hlavně je to starej Stratocasterník tak kdo by chtěl vědět cokoliv o stratech tak se na něj myslím může s důvěrou obrátit. zítra mi je pošle tak bych je měl mít do konce týdne a pak hned půjdou na kytaru, otestuji a dám vědět. netušíš kde seženu grafitové kameny a nultý pražec ?
Re: snímače
od toho tu mame qweraguitarman42 píše:tak kdo by chtěl vědět cokoliv o stratech tak se na něj myslím může s důvěrou obrátit.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Re: snímače
ale já už strata nemám - já mám radši teletaAsanoth píše:od toho tu mame qweraguitarman42 píše:tak kdo by chtěl vědět cokoliv o stratech tak se na něj myslím může s důvěrou obrátit.![]()
- guitarman42
hmm Telátka, to je taky moc noobl, já mám jedno stařičké tele od Fenixu, jedno z těch co sem vozil ještě za totáče Burgy a dělal takové ty prodejní výstavy v Praze na Karláku, kytárku jsem koupil před mnoha lety v Aleximu jako bazarovku asi za 9000,- v době kdy se sem z asie začly vozit Sharky. Telátko má svoji historii a dušičku a hraje pořád lépe a lépe. Když jsem to u Jurkoviče srovnával s americkými CBS tak jsem byl velmi mile překvapen a rozhodně bych si tenkrát Fendera z té doby asi nekoupil i když mám kytary od Fendera moc rád. nejde mi moc o to co má kytara napsáno na hlavě ale, spíš jak mi padne do ruky a do ucha na první pokus v tom je to kouzlo.