Epi Firebird - gearless tuners

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ANIMA

Epi Firebird - gearless tuners

Příspěvek od ANIMA »

Zdravim Vas, dufam ze mi tu niekto pomoze. mam velky problem s tymito ladiacimi mechanikami a stale mi praskaju struny ked ich natahujem na gitaru. Neviem co robim zle, a potreboval by som poradit ako tam dat struny aby mi to konecne poriadne hralo.
pozeral som aj nejaky navod na nete ale nic nove som sa z toho nedozvedel. diki moc
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

spatna sekce

jses jsi jist ze to delaji mechaniky?Nedelaji to treba kameny u kobylky?
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

hmmmm mozno ano....ale skor myslel na to ze su to netypicke mechaniky a tym to asi bude....vies ake su to? pytam sa preto lebo na inom fore ludia o tom ani nepoculi nejak.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

tezko rict co tam muze bejt za problem, musel bych to videt abych rek neco blizsiho
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

no možná ty struny natahuj pomalejc hm? já taky vzal tenký E a motám motám a najednou rup :)
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

aj to som skusal....ale nerozumiem tomu.....ty ked davas struny tak ich natiahnes co najviac zamknes a ladis? alebo akym sposobom to robis?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jestli mas ladicku tak to natahni, at to mas tak zhruba naladene, nebo kousicek podladene at ti to nerupne, pak to zamkni a dolad uplne
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

ANIMA píše:aj to som skusal....ale nerozumiem tomu.....ty ked davas struny tak ich natiahnes co najviac zamknes a ladis? alebo akym sposobom to robis?
nemam zámky, prostě natáhnu strunu, utáhnu tak aby nebyla uplně natažená, trochu s ní zatahám a pak pomalu dotáhnu
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

McKozias píše:jestli mas ladicku tak to natahni, at to mas tak zhruba naladene, nebo kousicek podladene at ti to nerupne, pak to zamkni a dolad uplne
hmmm skusal som aj toto ale cim som siel na tensie struny tym to slo horsie....neviem nejak
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to nevim co stim muze byt ze ti to jen tak praskne,.
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

Wraith píše:
ANIMA píše:aj to som skusal....ale nerozumiem tomu.....ty ked davas struny tak ich natiahnes co najviac zamknes a ladis? alebo akym sposobom to robis?
nemam zámky, prostě natáhnu strunu, utáhnu tak aby nebyla uplně natažená, trochu s ní zatahám a pak pomalu dotáhnu
a nemas vobec problem s tym?
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

McKozias píše:to nevim co stim muze byt ze ti to jen tak praskne,.
neviem ani ja poriadne...to co si mi poradil na ECKU a ACKU islo celkom...dalej uz nejak nie....ale dik aj tak :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ANIMA píše:
McKozias píše:to nevim co stim muze byt ze ti to jen tak praskne,.
neviem ani ja poriadne...to co si mi poradil na ECKU a ACKU islo celkom...dalej uz nejak nie....ale dik aj tak :wink:
nechapu co tam muze byt za problem...ve kterem miste ta struna praska?nemas tam treba nakou ostrou hranu na kobylce?
Naposledy upravil(a) McKozias dne 23.02.2009 22:21, celkem upraveno 1 x.
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

mne to praska praveze hore rovno na mechanikach
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a nenatahujes to moc?vim, ze todle bude znit divne, neber si to osobne..ale umis to naladit?
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

McKozias píše:a nenatahujes to moc?vim, ze todle bude znit divne, neber si to osobne..ale umis to naladit?
nic vsak v pohode....noooo natahoval som t predtym moc to jo, dokonca sa mi to raz tak podarilo naladit ale spodne ecko som potom nasiel prasknute co ma zas nasralo dost :D.....teraz som to uz nenatahovat nejak moc nasilu. a ty mas tiez tieto mechaniky na gitare?
woro90

Příspěvek od woro90 »

A namotáváš to na hlavy mechanik správně? Správně musíš prostrčit konec, pak obtočit strunu horem přes ten konec a dál bez překřížení navíjet směrem dolů, u tenkého E asi čtyři až pět otáček hlavy. Občas to praská, když máš strunu překříženou nebo moc zalomenou.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

woro90 píše:A namotáváš to na hlavy mechanik správně? Správně musíš prostrčit konec, pak obtočit strunu horem přes ten konec a dál bez překřížení navíjet směrem dolů, u tenkého E asi čtyři až pět otáček hlavy. Občas to praská, když máš strunu překříženou nebo moc zalomenou.
fuha to som nejak nepochopil....prestrcim strunu...tka mi dost velky kus trci a co to dalej? obtocit strunu hore? toto nechapem kde hore
woro90

Příspěvek od woro90 »

Obrázek
A tady je nádherně vidět výsledek:
Obrázek
Hlavně nezapomeň, že se struna nikde nekříží, takže hned na konci první otáčky nad volným koncem jdeš dolů, je potřeba jen mít první smyčku nad volným koncem a ne pod ním, jako všechny ostatní.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

woro90 píše:Obrázek
A tady je nádherně vidět výsledek:
Obrázek
Hlavně nezapomeň, že se struna nikde nekříží, takže hned na konci první otáčky nad volným koncem jdeš dolů, je potřeba jen mít první smyčku nad volným koncem a ne pod ním, jako všechny ostatní.
diky kamo za tie obr. zajtra sa na to urcite pozrem a ozvem sa
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“