Epi Firebird - gearless tuners
Pravidla fóra
Epi Firebird - gearless tuners
Zdravim Vas, dufam ze mi tu niekto pomoze. mam velky problem s tymito ladiacimi mechanikami a stale mi praskaju struny ked ich natahujem na gitaru. Neviem co robim zle, a potreboval by som poradit ako tam dat struny aby mi to konecne poriadne hralo.
pozeral som aj nejaky navod na nete ale nic nove som sa z toho nedozvedel. diki moc
pozeral som aj nejaky navod na nete ale nic nove som sa z toho nedozvedel. diki moc
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
a nemas vobec problem s tym?Wraith píše:nemam zámky, prostě natáhnu strunu, utáhnu tak aby nebyla uplně natažená, trochu s ní zatahám a pak pomalu dotáhnuANIMA píše:aj to som skusal....ale nerozumiem tomu.....ty ked davas struny tak ich natiahnes co najviac zamknes a ladis? alebo akym sposobom to robis?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nechapu co tam muze byt za problem...ve kterem miste ta struna praska?nemas tam treba nakou ostrou hranu na kobylce?ANIMA píše:neviem ani ja poriadne...to co si mi poradil na ECKU a ACKU islo celkom...dalej uz nejak nie....ale dik aj takMcKozias píše:to nevim co stim muze byt ze ti to jen tak praskne,.
Naposledy upravil(a) McKozias dne 23.02.2009 22:21, celkem upraveno 1 x.
nic vsak v pohode....noooo natahoval som t predtym moc to jo, dokonca sa mi to raz tak podarilo naladit ale spodne ecko som potom nasiel prasknute co ma zas nasralo dostMcKozias píše:a nenatahujes to moc?vim, ze todle bude znit divne, neber si to osobne..ale umis to naladit?
A namotáváš to na hlavy mechanik správně? Správně musíš prostrčit konec, pak obtočit strunu horem přes ten konec a dál bez překřížení navíjet směrem dolů, u tenkého E asi čtyři až pět otáček hlavy. Občas to praská, když máš strunu překříženou nebo moc zalomenou.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
fuha to som nejak nepochopil....prestrcim strunu...tka mi dost velky kus trci a co to dalej? obtocit strunu hore? toto nechapem kde horeworo90 píše:A namotáváš to na hlavy mechanik správně? Správně musíš prostrčit konec, pak obtočit strunu horem přes ten konec a dál bez překřížení navíjet směrem dolů, u tenkého E asi čtyři až pět otáček hlavy. Občas to praská, když máš strunu překříženou nebo moc zalomenou.

A tady je nádherně vidět výsledek:

Hlavně nezapomeň, že se struna nikde nekříží, takže hned na konci první otáčky nad volným koncem jdeš dolů, je potřeba jen mít první smyčku nad volným koncem a ne pod ním, jako všechny ostatní.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
diky kamo za tie obr. zajtra sa na to urcite pozrem a ozvem saworo90 píše:
A tady je nádherně vidět výsledek:
Hlavně nezapomeň, že se struna nikde nekříží, takže hned na konci první otáčky nad volným koncem jdeš dolů, je potřeba jen mít první smyčku nad volným koncem a ne pod ním, jako všechny ostatní.