Stratocaster Players - Poloha páky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Stratocaster Players - Poloha páky

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Tak mě napadlo udělat tady ten topic , bo jsem viděl Steveho jak má páku nad strunama což má málo kdo , jakou pozici preferujete vy? :lol:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

noo, to je dost blbá otázka vzhledem k tomu že tady 99 procent lidí nikdy nehrálo na levorukou kytaru co má obráceně struny nebo pravorukou co má opačně tremolo :lol: on to měl, protože to chtěl mít jako Jimi :D a taky všichni dobrý playeři (teď ho cituju teda) to tak měli, tak si to tak udělal taky. Čet jsem komentáře na voodoo strat co někdo stavěl teď nedávno a říkali tam úvahy co se vyplatí "obrátit" a co ne, a jeden člověk tam myslim říkal že je to lepší obrácený, jaksi to "pracuje líp" říkal. Nevim co tim myslel, ale tušim že může jít akorát o pohodlnější polohu, že ti ta páka vlastně visí přes kobylku a nemusíš jí lovit někde dole...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

huh,wow...No,mě by to asi vadilo,pže páku zachytávám ohybem prstů.Nehledě na to,že by se mi tam asi lehce motala...nejsem zvyklej hrát s pákou v ruce.
Stagg SG + Guitar Rig 3
woro90

Příspěvek od woro90 »

Asi tak, páka se podle mě lépe chytá konečky prstů zhoupnutím ruky dozadu, nahoře by se mi hrozně motala, jedině že bych hrál celou dobu s pákou v ruce, čili nemohl bych si to žádným rozumným způsobem přitlumit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

tak přitlumit si to nemusíš jen u kobyly že... pokud teda nemyslíš PM, ale to Stevie Ray moc ve zvyku neměl :D
každopádně může tam bejt taky určitej komfort při dělání všelijakejch caviků s tremolem, kromě toho že to možná působí přirozeněji když to jaksi ohýbáš u tlustších strun (moje domněnka, jak říkám nikdy jsem na to nehrál), tak můžeš teoreticky páku přitisknout až k tělu aniž by sis hráb do strun. Celkově je to asi kvůli pohodlí... :?: :D

woro90

Příspěvek od woro90 »

rasomaso píše:tak přitlumit si to nemusíš jen u kobyly že... pokud teda nemyslíš PM, ale to Stevie Ray moc ve zvyku neměl :D
každopádně může tam bejt taky určitej komfort při dělání všelijakejch caviků s tremolem, kromě toho že to možná působí přirozeněji když to jaksi ohýbáš u tlustších strun (moje domněnka, jak říkám nikdy jsem na to nehrál), tak můžeš teoreticky páku přitisknout až k tělu aniž by sis hráb do strun. Celkově je to asi kvůli pohodlí... :?: :D
PM jsem na mysli měl, a Stevie taky neměl takovou pazouru jako já - kdybych měl páku nahoře, stejně bych si do těch strun hrabal, a kdybych ji měl tak vysoko, abych si nehrábnul, bylo by mi to docela nepohodlné. Ale asi jde o zvyk.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jn Jimi a Stevie jí taky používali nad strunama... no jinak máš pravdu, je to o zvyku :)

P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Jinak na tenhle problém je účinná jedna věc.Zablokujte si kobylu a jeďte to prstama. :D
Stagg SG + Guitar Rig 3
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

P5YCHO píše:Jinak na tenhle problém je účinná jedna věc.Zablokujte si kobylu a jeďte to prstama. :D
teď nějak nevim jakej problém máš na mysli :lol:

P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

rasomaso píše:
P5YCHO píše:Jinak na tenhle problém je účinná jedna věc.Zablokujte si kobylu a jeďte to prstama. :D
Když se ti plete tremolo páka pod rukou. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

P5YCHO píše:
rasomaso píše:
Když se ti plete tremolo páka pod rukou. :lol:
jo a to mám pak jako mít bendnutý všechno co hraju akorát občas to pustit dolů jo? :lol:

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

rasomaso: on myslel páku nepoužívat a dělat bendy a vibrato ručně ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

no tak jasný, ale to zní trochu jinak než když zamáčknu páku až na dřevo 8)

Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“