Stratocaster Players - Poloha páky
Pravidla fóra
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Stratocaster Players - Poloha páky
Tak mě napadlo udělat tady ten topic , bo jsem viděl Steveho jak má páku nad strunama což má málo kdo , jakou pozici preferujete vy? 
noo, to je dost blbá otázka vzhledem k tomu že tady 99 procent lidí nikdy nehrálo na levorukou kytaru co má obráceně struny nebo pravorukou co má opačně tremolo
on to měl, protože to chtěl mít jako Jimi
a taky všichni dobrý playeři (teď ho cituju teda) to tak měli, tak si to tak udělal taky. Čet jsem komentáře na voodoo strat co někdo stavěl teď nedávno a říkali tam úvahy co se vyplatí "obrátit" a co ne, a jeden člověk tam myslim říkal že je to lepší obrácený, jaksi to "pracuje líp" říkal. Nevim co tim myslel, ale tušim že může jít akorát o pohodlnější polohu, že ti ta páka vlastně visí přes kobylku a nemusíš jí lovit někde dole...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Asi tak, páka se podle mě lépe chytá konečky prstů zhoupnutím ruky dozadu, nahoře by se mi hrozně motala, jedině že bych hrál celou dobu s pákou v ruce, čili nemohl bych si to žádným rozumným způsobem přitlumit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
tak přitlumit si to nemusíš jen u kobyly že... pokud teda nemyslíš PM, ale to Stevie Ray moc ve zvyku neměl 
každopádně může tam bejt taky určitej komfort při dělání všelijakejch caviků s tremolem, kromě toho že to možná působí přirozeněji když to jaksi ohýbáš u tlustších strun (moje domněnka, jak říkám nikdy jsem na to nehrál), tak můžeš teoreticky páku přitisknout až k tělu aniž by sis hráb do strun. Celkově je to asi kvůli pohodlí...

každopádně může tam bejt taky určitej komfort při dělání všelijakejch caviků s tremolem, kromě toho že to možná působí přirozeněji když to jaksi ohýbáš u tlustších strun (moje domněnka, jak říkám nikdy jsem na to nehrál), tak můžeš teoreticky páku přitisknout až k tělu aniž by sis hráb do strun. Celkově je to asi kvůli pohodlí...
PM jsem na mysli měl, a Stevie taky neměl takovou pazouru jako já - kdybych měl páku nahoře, stejně bych si do těch strun hrabal, a kdybych ji měl tak vysoko, abych si nehrábnul, bylo by mi to docela nepohodlné. Ale asi jde o zvyk.rasomaso píše:tak přitlumit si to nemusíš jen u kobyly že... pokud teda nemyslíš PM, ale to Stevie Ray moc ve zvyku neměl
každopádně může tam bejt taky určitej komfort při dělání všelijakejch caviků s tremolem, kromě toho že to možná působí přirozeněji když to jaksi ohýbáš u tlustších strun (moje domněnka, jak říkám nikdy jsem na to nehrál), tak můžeš teoreticky páku přitisknout až k tělu aniž by sis hráb do strun. Celkově je to asi kvůli pohodlí...![]()
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
jo a to mám pak jako mít bendnutý všechno co hraju akorát občas to pustit dolů jo?P5YCHO píše:Když se ti plete tremolo páka pod rukou.rasomaso píše:teď nějak nevim jakej problém máš na mysliP5YCHO píše:Jinak na tenhle problém je účinná jedna věc.Zablokujte si kobylu a jeďte to prstama.