kondenzatorovy nebo dynamický mikrofon pro live zpěv,

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
tomix

kondenzatorovy nebo dynamický mikrofon pro live zpěv,

Příspěvek od tomix »

hraju na akustiku s kamaradem mame kazdy kombo .
Shanim mikrofon na zive zpivani a nevim jaky by byl nejlepsi mam v pacu
Shure beta 58A nebo Sennheiser "865 Sting"
Momentalne mam Samson C05CL kondenzátorový. Ale je nachylny na zpetnou vazbu!!!!!!

Aparat Laney A1
Naposledy upravil(a) tomix dne 27.02.2009 7:20, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ten e865 je tusim taky kondenzator, ale ten by problematickej byt nemel. U takhle drahych mikrofonu uz bych si to sel vyzkouset na kram - sice zpetnou vazbu neozkousis,ale aspon si vyberes ten, kterej ti zvukove (a pripadne i do ruky) sedne lip - nekdy v tom byvaji dost zasadni rozdily. Hodne dobry muze byt i Audix OM-5 nebo OM-7.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: kondenzatorovy nebo dynamický mikrofon pro live zpěv,

Příspěvek od Monikad »

tomix píše:hraju na akustiku s kamaradem mame kazdy kombo .
Shanim mikrofon na zive zpivani a nevim jaky by byl nejlepsi mam v pacu
Shure beta 58 a nebo Sennheiser "865 Sting"
Momentalne mam Samson C05CL kondenzátorový. Ale je nachylny na zpetnou vazbu!!!!!!
Tak Shure beta 58 je osvědčená klasika. Ten model Senheizera neznám. Tou Shurkou určitě zaboduješ k plný spokojenosti. Používat kondenzátorový mikrofon na zpěv je velmi silně nepraktické a ani výsledek není dokonalý. Výhodou kondenzátorového mikrofonu je velká citlivost na snímání vyšších frekvencí, naopak nevýhodou je horší přenos basů a o moc větší riziko mechanického poškození..

několik let spoluvlastnění zvukařské firmy a čtvrtstoletí hraní mi dalo v tomhle hodně praxe. Kondenzátorový mikrofon by byl úžasný pro snímání nějakých lehčích perkusí, hajtky nebo plechů u bicích, a nebo pro tebe, jako kytaristu by to bylo asi docela fajn třeba jako snímání španělky, pokud bys tedy v ní neměl snímač....

na zpěv rozhodně dynamický mikrofon s masivním magnetem (je trochu těžší než asijské srandy za stokoruny)!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Monikad: Ten Sennheiser je prave urceny pro live zpev, je to v podstate signature mikrofon Stinga. Kondenzatorove konstrukce bych se v tomto pripade nebal.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Wohma píše:Monikad: Ten Sennheiser je prave urceny pro live zpev, je to v podstate signature mikrofon Stinga. Kondenzatorove konstrukce bych se v tomto pripade nebal.
jak říkám, neznám tenhle model :wink:
tak jak tak, jsem stará škola a já bych pro zpěv nic jiného než dynamiku nedávala. Ale pokud je to tak jak píšeš, pak to asi bude také varianta. 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
tomix

Příspěvek od tomix »

Monikad píše:
Wohma píše:Monikad: Ten Sennheiser je prave urceny pro live zpev, je to v podstate signature mikrofon Stinga. Kondenzatorove konstrukce bych se v tomto pripade nebal.
jak říkám, neznám tenhle model :wink:
tak jak tak, jsem stará škola a já bych pro zpěv nic jiného než dynamiku nedávala. Ale pokud je to tak jak píšeš, pak to asi bude také varianta. 8)

promin ja upravil jen velke A u 58 a onoto napsalo jako odpoved
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

e865 znám celkem slušně - je to dobrej majk, hodně bych řek, že může směle konkurovat Beta 87a... myslim, že tyhle dva se můžou dobře doplňovat - ani jeden neni uplně univerzální - když hlas nesedne jednomu mikrofonu, určitě ho zvládne druhej... - jinak e865 je taková ostřejší kolem 1500 - chce to rozhodně vyzkoušet...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
tomix

Příspěvek od tomix »

Jens Ludwig píše:e865 znám celkem slušně - je to dobrej majk, hodně bych řek, že může směle konkurovat Beta 87a... myslim, že tyhle dva se můžou dobře doplňovat - ani jeden neni uplně univerzální - když hlas nesedne jednomu mikrofonu, určitě ho zvládne druhej... - jinak e865 je taková ostřejší kolem 1500 - chce to rozhodně vyzkoušet...

Tak jem poridil Shure BETA 58 A a naprosta spokojenost I z cenou.
Ale ten E 865 taky jednou zkusim?
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“