hraju na akustiku s kamaradem mame kazdy kombo .
Shanim mikrofon na zive zpivani a nevim jaky by byl nejlepsi mam v pacu
Shure beta 58A nebo Sennheiser "865 Sting"
Momentalne mam Samson C05CL kondenzátorový. Ale je nachylny na zpetnou vazbu!!!!!!
Aparat Laney A1
kondenzatorovy nebo dynamický mikrofon pro live zpěv,
Pravidla fóra
kondenzatorovy nebo dynamický mikrofon pro live zpěv,
Naposledy upravil(a) tomix dne 27.02.2009 7:20, celkem upraveno 1 x.
Ten e865 je tusim taky kondenzator, ale ten by problematickej byt nemel. U takhle drahych mikrofonu uz bych si to sel vyzkouset na kram - sice zpetnou vazbu neozkousis,ale aspon si vyberes ten, kterej ti zvukove (a pripadne i do ruky) sedne lip - nekdy v tom byvaji dost zasadni rozdily. Hodne dobry muze byt i Audix OM-5 nebo OM-7.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: kondenzatorovy nebo dynamický mikrofon pro live zpěv,
Tak Shure beta 58 je osvědčená klasika. Ten model Senheizera neznám. Tou Shurkou určitě zaboduješ k plný spokojenosti. Používat kondenzátorový mikrofon na zpěv je velmi silně nepraktické a ani výsledek není dokonalý. Výhodou kondenzátorového mikrofonu je velká citlivost na snímání vyšších frekvencí, naopak nevýhodou je horší přenos basů a o moc větší riziko mechanického poškození..tomix píše:hraju na akustiku s kamaradem mame kazdy kombo .
Shanim mikrofon na zive zpivani a nevim jaky by byl nejlepsi mam v pacu
Shure beta 58 a nebo Sennheiser "865 Sting"
Momentalne mam Samson C05CL kondenzátorový. Ale je nachylny na zpetnou vazbu!!!!!!
několik let spoluvlastnění zvukařské firmy a čtvrtstoletí hraní mi dalo v tomhle hodně praxe. Kondenzátorový mikrofon by byl úžasný pro snímání nějakých lehčích perkusí, hajtky nebo plechů u bicích, a nebo pro tebe, jako kytaristu by to bylo asi docela fajn třeba jako snímání španělky, pokud bys tedy v ní neměl snímač....
na zpěv rozhodně dynamický mikrofon s masivním magnetem (je trochu těžší než asijské srandy za stokoruny)!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad: Ten Sennheiser je prave urceny pro live zpev, je to v podstate signature mikrofon Stinga. Kondenzatorove konstrukce bych se v tomto pripade nebal.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
jak říkám, neznám tenhle modelWohma píše:Monikad: Ten Sennheiser je prave urceny pro live zpev, je to v podstate signature mikrofon Stinga. Kondenzatorove konstrukce bych se v tomto pripade nebal.
tak jak tak, jsem stará škola a já bych pro zpěv nic jiného než dynamiku nedávala. Ale pokud je to tak jak píšeš, pak to asi bude také varianta.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad píše:jak říkám, neznám tenhle modelWohma píše:Monikad: Ten Sennheiser je prave urceny pro live zpev, je to v podstate signature mikrofon Stinga. Kondenzatorove konstrukce bych se v tomto pripade nebal.![]()
tak jak tak, jsem stará škola a já bych pro zpěv nic jiného než dynamiku nedávala. Ale pokud je to tak jak píšeš, pak to asi bude také varianta.
promin ja upravil jen velke A u 58 a onoto napsalo jako odpoved
- Jens Ludwig
- Odborník
e865 znám celkem slušně - je to dobrej majk, hodně bych řek, že může směle konkurovat Beta 87a... myslim, že tyhle dva se můžou dobře doplňovat - ani jeden neni uplně univerzální - když hlas nesedne jednomu mikrofonu, určitě ho zvládne druhej... - jinak e865 je taková ostřejší kolem 1500 - chce to rozhodně vyzkoušet...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jens Ludwig píše:e865 znám celkem slušně - je to dobrej majk, hodně bych řek, že může směle konkurovat Beta 87a... myslim, že tyhle dva se můžou dobře doplňovat - ani jeden neni uplně univerzální - když hlas nesedne jednomu mikrofonu, určitě ho zvládne druhej... - jinak e865 je taková ostřejší kolem 1500 - chce to rozhodně vyzkoušet...
Tak jem poridil Shure BETA 58 A a naprosta spokojenost I z cenou.
Ale ten E 865 taky jednou zkusim?