Stardust píše:zdravim všechny bořky stavitele,
narazil jsem na problém. Když se tady mluvilo o menzuře - vystavuju se určitym problémům když jí natáhnu o cca. 3 cm? (ladění etc.) rodí se mi telátko (tzn. že by měla bejt 25,5" = 64,77 cm), ale díky krku (22 pražců) a pickguardu mi to nevychází. Moc se mi nechce do pickguardu kuchat - znam sea navíc bych si zase tak nepomohl, musel bych řezat ještě z druhý strany otvor na kobylku. A výsledek by neměl s telecasterem moc společnýho.
Jak jsem tak pochopil - určitě se prodlouží sustain a bude větší napětí strun. A já doufam, že je to všechno, protože to by byla zase čára přes rozpočet.
Děkuju za odpovědi
Homemade kytara
Ahoj chci se zeptat jak jste to měřili aby to bylo dost přesné??? Jen metrem?
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
zatim to mam přeměřený způsobem: papírová šablona/krk položenej na ní. V těle ještě nemam žádný díry - to všechno přijde. Teď překreslim šablonu, zkontroluju míry a pujdu na vyříznutí pickguardu. Ve finále to vidim na přeměření provázkem, to bude nejjistější. + mam tady jedno palcový pravítko 25,5" je příjemnější než 64,77 cm 
No supr mi v bachu řekli at zavolam na začátku března že budou vědět datum kdy to bude, ale už si to udělal za mě... takže až o prázdninách říkáš... no to je fakt boží. Tzn jestli kdokoli máte nějaký krk z jacksonky nebo kramerky prostě cokoli s hokejkovou hlavou co byste byli ochotni prodat tak kolem 1500 tak se ozvěte
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
heh pekny drzim palec at ti to vyjde 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
no jestli se nepletu,tak Telata se dělaj právě z masivní olše... Jinak jedinej koho znám,že prodává takový dřevo je sollerguitars.com což je slovenskej shopík... Ale určitě bys někde sehnal snad i tady a levnějš..Možná Bach.. Nevim,s tím ti snad poradí někdo,kdo s tim má zkušenosti.Pikus píše:Ahoj... lamáckej dotaz, ale chci si udělat tele, a takbych chtěl vědět, da je olše vhodná a kde takový kvalitní dřevo koupit...
Stagg SG + Guitar Rig 3
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mám dotaz.
Vyhrála sem na aukru tělo kytary asi za tři kila, je to nejspíš z nějaké jolany , ale použité nebylo, prej je přímo z továrny.
Původní majitel psal na aukru že lak je hodně špatný, že se určitě bude muset sundat. Mě se ten lak zdá celkem v klidu, je tedy popraskaný a tak, ale dost tenký a nevím jestli by se to novou barvou spíš nezkazilo. Tak co myslíte, nechat to tak jak to je nebo shodit barvu? Tu sou fotky
http://img12.imageshack.us/gal.php?g=p2120193.jpg
Vyhrála sem na aukru tělo kytary asi za tři kila, je to nejspíš z nějaké jolany , ale použité nebylo, prej je přímo z továrny.
Původní majitel psal na aukru že lak je hodně špatný, že se určitě bude muset sundat. Mě se ten lak zdá celkem v klidu, je tedy popraskaný a tak, ale dost tenký a nevím jestli by se to novou barvou spíš nezkazilo. Tak co myslíte, nechat to tak jak to je nebo shodit barvu? Tu sou fotky
http://img12.imageshack.us/gal.php?g=p2120193.jpg
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
hej hustě!!!
ty do toho budeš dávat ty P90?? to bude zajimavy
jinak jestli ti nevadi jak je ten lak popraskany jak pracovala leta dreva tak to tak klidne nech (ja bych to tak nechal mne se takovy "used" styl libi
)
kdyz na to pouzijes kvalitni lak tak (pokud predtim puvodni sundas) nemas sanci to jakkoliv oprasit (leda dat moc velkou vrstvu no) doporucuju si sehnat nekde nejaky nitro
jinak jestli ti nevadi jak je ten lak popraskany jak pracovala leta dreva tak to tak klidne nech (ja bych to tak nechal mne se takovy "used" styl libi
kdyz na to pouzijes kvalitni lak tak (pokud predtim puvodni sundas) nemas sanci to jakkoliv oprasit (leda dat moc velkou vrstvu no) doporucuju si sehnat nekde nejaky nitro
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
chmelda píše:Taxem taky začal kutit
![]()
![]()
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Prosimvás když se to vytiskne a slepi dohromady vsecky ctyri casti, je to v meritku 1:1?
http://www.mondocatto.pwp.blueyonder.co ... 10full.pdf
moc les paulu sem v ruce nedrzel takze to nak neokazu porovnat
http://www.mondocatto.pwp.blueyonder.co ... 10full.pdf
moc les paulu sem v ruce nedrzel takze to nak neokazu porovnat
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jojo díky něco tam je okotované... ale ja bych potreboval neco v meritku 1:1 pro obkresleni na drevo...
CHMELDO jakou velikost papiru si pouzil na nacrt? A2?
CHMELDO jakou velikost papiru si pouzil na nacrt? A2?
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
jojo, bude to takový něcojakojazzmasterMrB14ck píše:hej hustě!!!
jinak jestli ti nevadi jak je ten lak popraskany jak pracovala leta dreva tak to tak klidne nech (ja bych to tak nechal mne se takovy "used" styl libi)
jo to je fakt...caroline22 píše:No já sem sice nechtěla další černou kytaru, ale rači černou než jinou s pěknym lakem kterym ale utopim vibrace dřeva, a taky ta práce se sundáním, kytováním etc...
i kdyz je pravda ze na jolany davali docela velky vrstvy laku...
ale zas na druhou stranu kdyz popraskal podle let dreva tak ho tam asi zas tolik nebude...
PS: musim se konecne odhodlat koupit kobylku a zacit delat Prasocastera
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
je ho tam hodně málo, zezadu sem kousek odrýpla, a je to tak půl milimetruMrB14ck píše:jo to je fakt...caroline22 píše:No já sem sice nechtěla další černou kytaru, ale rači černou než jinou s pěknym lakem kterym ale utopim vibrace dřeva, a taky ta práce se sundáním, kytováním etc...
i kdyz je pravda ze na jolany davali docela velky vrstvy laku...
ale zas na druhou stranu kdyz popraskal podle let dreva tak ho tam asi zas tolik nebude...
PS: musim se konecne odhodlat koupit kobylku a zacit delat Prasocastera![]()