Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Stardust píše:zdravim všechny bořky stavitele :wink: ,
narazil jsem na problém. Když se tady mluvilo o menzuře - vystavuju se určitym problémům když jí natáhnu o cca. 3 cm? (ladění etc.) rodí se mi telátko (tzn. že by měla bejt 25,5" = 64,77 cm), ale díky krku (22 pražců) a pickguardu mi to nevychází. Moc se mi nechce do pickguardu kuchat - znam se :) a navíc bych si zase tak nepomohl, musel bych řezat ještě z druhý strany otvor na kobylku. A výsledek by neměl s telecasterem moc společnýho.
Jak jsem tak pochopil - určitě se prodlouží sustain a bude větší napětí strun. A já doufam, že je to všechno, protože to by byla zase čára přes rozpočet.
Děkuju za odpovědi ;-)
:lol: ..tak to je cara pres rozpocet. Nejde to, musis dodrzet menzuru..Hele jeste se to da zachranit tak, ze ten krk vic "zapustis" do tela - prodlouzis diru pro patku krku. Nebo ubrousit kus patky krku, tak aby ti tam zustal kousek hmatniku s prazcem, kterej pak presadis pres telo. Lepsi nez delat novy otvory pro tremolo a stary zalepovat, jak jsem z toho pochopil..
Stardust

Příspěvek od Stardust »

díky za odpovědi, problém vyřešen. Pořádně jsem si to přeměřil a stačí jen trochu víc vyříznout v pickguardu otvor na krk. Menzura by pak měla bejt ok.
fakal

Příspěvek od fakal »

Ahoj chci se zeptat jak jste to měřili aby to bylo dost přesné??? Jen metrem?
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Stardust

Příspěvek od Stardust »

zatim to mam přeměřený způsobem: papírová šablona/krk položenej na ní. V těle ještě nemam žádný díry - to všechno přijde. Teď překreslim šablonu, zkontroluju míry a pujdu na vyříznutí pickguardu. Ve finále to vidim na přeměření provázkem, to bude nejjistější. + mam tady jedno palcový pravítko 25,5" je příjemnější než 64,77 cm :-)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No supr mi v bachu řekli at zavolam na začátku března že budou vědět datum kdy to bude, ale už si to udělal za mě... takže až o prázdninách říkáš... no to je fakt boží. Tzn jestli kdokoli máte nějaký krk z jacksonky nebo kramerky prostě cokoli s hokejkovou hlavou co byste byli ochotni prodat tak kolem 1500 tak se ozvěte
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Taxem taky začal kutit

Obrázek

Obrázek

Obrázek

:D
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

heh pekny drzim palec at ti to vyjde :-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

4 Chmelda: Čím jsi to řezal,Máš to moc pěkně a čistě vyřízlý... Držim palce,zatim vypadá dost luxusně..
Stagg SG + Guitar Rig 3
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Dík, řezali sme to u kámoše na pásový pile, nejdřív to tak čistý/rovný nebylo, ty boky sem už zabrušoval bruskou :wink:
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ahoj... lamáckej dotaz, ale chci si udělat tele, a takbych chtěl vědět, da je olše vhodná a kde takový kvalitní dřevo koupit...
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Pikus píše:Ahoj... lamáckej dotaz, ale chci si udělat tele, a takbych chtěl vědět, da je olše vhodná a kde takový kvalitní dřevo koupit...
no jestli se nepletu,tak Telata se dělaj právě z masivní olše... Jinak jedinej koho znám,že prodává takový dřevo je sollerguitars.com což je slovenskej shopík... Ale určitě bys někde sehnal snad i tady a levnějš..Možná Bach.. Nevim,s tím ti snad poradí někdo,kdo s tim má zkušenosti. ;)
Stagg SG + Guitar Rig 3
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

Ahoj, mám dotaz.
Vyhrála sem na aukru tělo kytary asi za tři kila, je to nejspíš z nějaké jolany , ale použité nebylo, prej je přímo z továrny.
Původní majitel psal na aukru že lak je hodně špatný, že se určitě bude muset sundat. Mě se ten lak zdá celkem v klidu, je tedy popraskaný a tak, ale dost tenký a nevím jestli by se to novou barvou spíš nezkazilo. Tak co myslíte, nechat to tak jak to je nebo shodit barvu? Tu sou fotky

http://img12.imageshack.us/gal.php?g=p2120193.jpg

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

hej hustě!!!
ty do toho budeš dávat ty P90?? to bude zajimavy :-)
jinak jestli ti nevadi jak je ten lak popraskany jak pracovala leta dreva tak to tak klidne nech (ja bych to tak nechal mne se takovy "used" styl libi :-) )
kdyz na to pouzijes kvalitni lak tak (pokud predtim puvodni sundas) nemas sanci to jakkoliv oprasit (leda dat moc velkou vrstvu no) doporucuju si sehnat nekde nejaky nitro :-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

chmelda píše:Taxem taky začal kutit

Obrázek

Obrázek

Obrázek

:D
:shock: no nerikej ze budes delat B.C. kopii chmelda tribal fire signature? :D DRZIM PALCE!!!
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Prosimvás když se to vytiskne a slepi dohromady vsecky ctyri casti, je to v meritku 1:1?
http://www.mondocatto.pwp.blueyonder.co ... 10full.pdf
moc les paulu sem v ruce nedrzel takze to nak neokazu porovnat
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

jojo díky něco tam je okotované... ale ja bych potreboval neco v meritku 1:1 pro obkresleni na drevo...

CHMELDO jakou velikost papiru si pouzil na nacrt? A2?

caroline22
Kontaktovat uživatele:

MrB14ck píše:hej hustě!!!
ty do toho budeš dávat ty P90?? to bude zajimavy :-)
jinak jestli ti nevadi jak je ten lak popraskany jak pracovala leta dreva tak to tak klidne nech (ja bych to tak nechal mne se takovy "used" styl libi :-) )
kdyz na to pouzijes kvalitni lak tak (pokud predtim puvodni sundas) nemas sanci to jakkoliv oprasit (leda dat moc velkou vrstvu no) doporucuju si sehnat nekde nejaky nitro :-)
jojo, bude to takový něcojakojazzmaster 8) . No já sem sice nechtěla další černou kytaru, ale rači černou než jinou s pěknym lakem kterym ale utopim vibrace dřeva, a taky ta práce se sundáním, kytováním etc...

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

caroline22 píše:No já sem sice nechtěla další černou kytaru, ale rači černou než jinou s pěknym lakem kterym ale utopim vibrace dřeva, a taky ta práce se sundáním, kytováním etc...
jo to je fakt...
i kdyz je pravda ze na jolany davali docela velky vrstvy laku...
ale zas na druhou stranu kdyz popraskal podle let dreva tak ho tam asi zas tolik nebude...
PS: musim se konecne odhodlat koupit kobylku a zacit delat Prasocastera :-D :lol:
www.black-audio.net
caroline22
Kontaktovat uživatele:

MrB14ck píše:
caroline22 píše:No já sem sice nechtěla další černou kytaru, ale rači černou než jinou s pěknym lakem kterym ale utopim vibrace dřeva, a taky ta práce se sundáním, kytováním etc...
jo to je fakt...
i kdyz je pravda ze na jolany davali docela velky vrstvy laku...
ale zas na druhou stranu kdyz popraskal podle let dreva tak ho tam asi zas tolik nebude...
PS: musim se konecne odhodlat koupit kobylku a zacit delat Prasocastera :-D :lol:
je ho tam hodně málo, zezadu sem kousek odrýpla, a je to tak půl milimetru :D . Oproti mému stagu to je něco, tam je zas půl centimetru...

Odpovědět

Zpět na „Nástroje“