Otázky ohledně push/pull

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

60'Rock_N'_Roll píše:a podle toho obrázku je, že out of phase bude fungovat pouze na kobylkovej snímač?
precetl sis, co jsem ti asi pred dvema tydny psal?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

pardon za blby dotaz, už sem chytřejší. A jak to paralel bude fungovat na jaky snimace? A jeste me tak napada, ze kdybych si tam dal vsechny ctyrx push/puly, to "out, paralel, singly", tak nemuze se mi sta t, ze se na nejaky kombinaci ta kytara rozbije? Ze to nejak poseru?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Hele trocha uvahy, mas 4 push/pull potenciometry a kazdej ma jednu funkci. S jednim HB muzes delat:

1)Split (rozepnuti)
2)parallel
3)Phasing

Takze kdyz mas 2x HB, tak bys potreboval 6 potencimetru, aby si mohl kazdej snimac ovladat zvlast. A ty mas jenom 4, takze pokud tam nechces vrtat prepinac, tak musis naky zapojeni dat pro oba snimace spolecne. (podle me to jde dat pro oba jenom pro rozepinani...)

1. push/pull - rozepinani obou HB (no je zajimava kombinace HB a rozepnutyho HB, ale s tim, co ty chces to bude vzdycky jenom kompromis)
2. push/pull - prepinani series/parallel pro kobylkovy snimac
3. push/pull - prepinani series/parallel pro krkovy snimac
4. push/pull - Phasing jednoho ze snimacu

A pak je podle me nejlepsi varianta, kdy se ale musi vrtat do kytary, ale podle me ty prepinace ty kytare nijak na vzhledu neuberou. A kdyz tak touzis po zapojenich...
http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_hb.gif to 6. schema. Koupis dva 3 polohovy DPDT on-on-on prepinace (blbe se schani a sou drahy, pan Macho je ma za 160, a u Sivcaka to snad vychazelo na 120..). Pak muzes ovladat u kazdyho snimace zvlast (rozepnuti, parallel a series zapojeni). Pak dva push/pully a naroubovat to na tohle zapojeni http://www.seymourduncan.com/support/wi ... el-w-phase . A mas snad vsechny zapojeni co existujou. (radsi uz ti ani nebudu povidat o postupnym rozepinani pomoci potenciometru...)
60'Rock_N'_Roll

mrkendy píše:Hele trocha uvahy, mas 4 push/pull potenciometry a kazdej ma jednu funkci. S jednim HB muzes delat:

1)Split (rozepnuti)
2)parallel
3)Phasing
no tak ted sem z toho blbec. však Phase můžu dát jen na prostřední pozici ne? nebo alespon tak sem se to dočetl.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

60'Rock_N'_Roll píše:
mrkendy píše:Hele trocha uvahy, mas 4 push/pull potenciometry a kazdej ma jednu funkci. S jednim HB muzes delat:

1)Split (rozepnuti)
2)parallel
3)Phasing
no tak ted sem z toho blbec. však Phase můžu dát jen na prostřední pozici ne? nebo alespon tak sem se to dočetl.
Jo to muzes, ale u stratu SSS... Mezi dvouma singlama.

HB ma dve civky (dva singly), takze je pak jedna zapojena mimo fazi..
60'Rock_N'_Roll

Jen ještě k tomu zapojení. Takhle sem to pochopil. (jestli bude něco v nepohodě, tak mě opravte)

Obrázek

podle tohodle obrázku to znamená, že:

1. Kobyla volume- bude rozepínat kobylovej humbucker.
2. Krk volume - bude rozepínat krkovej humbucker.
3. Kobyla tone - "out of phase" to znamená, že když si dám přepínač do prostřední polohy, čili vyberu ob dva snímače a vytáhnu tenhle potenciometr, tak se dostanou snímače mimo fázi. A jde to jen v týhletý situaci(?). Ale zajímalo by mě, co se stane, když budu mít vybranej třeba jen kobylkovej snímač a hozený ješzš na tu fázi. Nemuže se nějak kytara
pokazit?
4. Krk tone - bude mi to zapojovat cívky v kobylovym snímači sériově nebo paralelně.

Správně?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

60'Rock_N'_Roll píše:Jen ještě k tomu zapojení. Takhle sem to pochopil. (jestli bude něco v nepohodě, tak mě opravte)

podle tohodle obrázku to znamená, že:

1. Kobyla volume- bude rozepínat kobylovej humbucker.
2. Krk volume - bude rozepínat krkovej humbucker.
3. Kobyla tone - "out of phase" to znamená, že když si dám přepínač do prostřední polohy, čili vyberu ob dva snímače a vytáhnu tenhle potenciometr, tak se dostanou snímače mimo fázi. A jde to jen v týhletý situaci(?). Ale zajímalo by mě, co se stane, když budu mít vybranej třeba jen kobylkovej snímač a hozený ješzš na tu fázi. Nemuže se nějak kytara
pokazit?
4. Krk tone - bude mi to zapojovat cívky v kobylovym snímači sériově nebo paralelně.

Správně?
Podle me to nebude fungovat, protoze se tam potkavaj dve faze a kdyz jo, tak se tam primichava jedna civka z krku do kobylky jenom vytahnutim push/pullu aniz bys prepnul prepinac na oba, takze v tom bude peknej gulas. 3. a 4. obe otaci fazovani a navic si berou civku z druhyho HB. Jestli ne tak me nekdo opravte, moc z toho moudrej nejsem..
60'Rock_N'_Roll

Psal jsem panu Jiřímu Mázlovi a říkal jsem mu, co vše potřebuju, že chci 4 push pull a ty singl, out of phase, serie/parallel a ten jeden snimac na ty 4rozvody a on mi odepsal a popsal vše, co by udělal. napsal, že to odhaduje na 1000, ale když sem si to přepočítával, tak mi vyšlo přes 2500. to mi příjde trošku hodně. tak mě napadlo, že bych u něj nechal udělat ten snímač a koupil u něj ty push/pully ale to pájení bych nechal na někom jinym, jen za to si účtuje přes 600. nevíte o nějky kytaráři v praze, kterej by to pájení byl ochotnej udělat tak do 250?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

do 250 tezko.
ale za takovych 400-500 i se serizenim bys to mit mohl.
nicmene, jak ses dostal na ty 2500? mas 4x pp, to je 4*250 +- a nejaky kabely, to je tak 1100, ne?

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
60'Rock_N'_Roll

Zde je třeba dokoupit i 4 pushpully - ty jsou cca od 200,- do 400,- dle
kvality
Za rozpínání u snímače (co má vyvedeny všechny vývody) mám cenu 250,- (tzn.
2x 250,- = 500,-)
Za přefázování je to podobné jako za rozpínání (zde jen jednou 250,-)
A za komplet pasivní přeletování to dělá 300,-
Dohromady tedy cca 1000,- + ty úpravy snímačů
Vyvedení těch cívek Vám cenově asi moc neodhadnu - je to individuální dle
typu snímače a zda je snímač "nahý" nebo zavíčkovaný - případně jinak
"zalitý"

tohle mi napsal když sem to přepočítával, tak něco kolem 2500

4x300+500+250+300+250(za ten snímač) = 2500
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pocke, ja myslel ze si chces nechat udelat ty snimace a pak si to spajis doma sam?

jinak by te mohlo zjaimat, ze Nero si nechaval u Kobrle & Stehno delat neco podobnyho, akorat trochu min slozityho(celkem tusim 11 moznosti zvuku) a dal za to +- 1000 i se serizenim.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
60'Rock_N'_Roll

na to nemám, tak zručnej nejsem, vše bych podělal. pájel by to taky on, no hold to vypadá, že 2500 budu muset vysolit. :roll:
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

A opravdu si myslis ze vsechny ty kombinace vyuzijes? Ja si taky hodne hral s ruznejma zapojenima a prepinacema (umi si to udelat nastesti sam) a treba to zapojeni v protifazi jsem v praxi nepouzil ani jednou, ten zvuk mi prijde totalne chciplej a vykuchanej. Nakonec jsem skoncil jen u zkratovani jedne civky na kazdem z HB, treba cisty a malo zkresleny doprovody hraju vetsinou na kombinaci SC u kobylky + HB u krku, na uplne cisty cinkavy zvuky pak 2x SC.

Jeste bylo docela pouzitelny prepojeni kobylkovyho HB ze seriovyho na paralelni, ale je to dost podobny jako jedna civka z HB, mozna to paralel ma trosku vic stredu. Ale pro jednoduchost jsem to paralelni nakonec nepouzil.
Hraju výhradně na šrot.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

60'Rock_N'_Roll píše:na to nemám, tak zručnej nejsem, vše bych podělal. pájel by to taky on, no hold to vypadá, že 2500 budu muset vysolit. :roll:
mas schema, kde neni jedina nejasnost :)
byt tebou si to sletuju sam.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
60'Rock_N'_Roll

Asanoth píše:
60'Rock_N'_Roll píše:na to nemám, tak zručnej nejsem, vše bych podělal. pájel by to taky on, no hold to vypadá, že 2500 budu muset vysolit. :roll:
mas schema, kde neni jedina nejasnost :)
byt tebou si to sletuju sam.
ale tak to z toho sninmace musim rozdelit ty jednotlivý drátky ne? a pak je pospojovat do těch push/pullu a tak....to neni jak u vymeny snimace, kde ty dratky hodis do jednoho ocka a je to.....
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak snimace si samozrejme nech upravit :)
ale zbytek si udelej sam :)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
60'Rock_N'_Roll

no ty jo....ja nevim, to mi prijde moc slozity
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

dyt to mas pred sebou na obrazku :D
ja budu pajet, a to tak, ze to schema nemam vubec jasny co kam zapojit ohledne potaku a jacku, to se mi zda slozity ;)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asanoth píše: jinak by te mohlo zjaimat, ze Nero si nechaval u Kobrle & Stehno delat neco podobnyho, akorat trochu min slozityho(celkem tusim 11 moznosti zvuku) a dal za to +- 1000 i se serizenim.
Takže, nechával jsem vyměnit snímače, dát nový push/pull pot + 2 nové switche, na jednom HB přpínání paralel/serie, na druhém přepínání serie/singl/paralel a vyšlo to:

Výměna snímačů + zapojení: 550, 2x 3-way switch: 400, 1x push/pull pot: 220, kompletní seřízení: 400, nové struny 120, sečteno podrtržíno 1690,- Kč.

Pány Kobrle a Stehno můžu jen a jen doporučit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No jak se na to tak dívám, tak bych si mohl slušeně vydělat. :shock:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“