Zaseknuti struny za prazce
Pravidla fóra
Zaseknuti struny za prazce
Obcas se mne stava, ze pri hrani si do tenkeho e drbnu tak, ze se mi zasekne o prazce z boku krku. Stava se vam to nekdy? Jak tomu predejit? Nedrbat do toho?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zaseknuti struny za prazce
To by nemělo, na vině bude zřejmě způsob hry - asi něco děláš špatně. Nevyčuhují ty pražce? Protože i když ta struna vyjede, tak by tam nemělo být nic, o co by se zasekla.Andreee píše:Obcas se mne stava, ze pri hrani si do tenkeho e drbnu tak, ze se mi zasekne o prazce z boku krku. Stava se vam to nekdy? Jak tomu predejit? Nedrbat do toho?
Hraju na kytary a mašinky
No asi do toho zbytečně mlátíš nebo máš nepřesný držení a hodně ti tam prsty levý ruky lítaj. Tak jako tak je ale chyba v pražcích, který určitě nelícujou se spodní hranou krku. Vem to pilníkem. Kolikrát staší jen zahladit ty ostřejší hrany řečuhujících pražců. Taky už jsem to kdysi dělal...Andreee píše:Obcas se mne stava, ze pri hrani si do tenkeho e drbnu tak, ze se mi zasekne o prazce z boku krku. Stava se vam to nekdy? Jak tomu predejit? Nedrbat do toho?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to měl na posledním pražci u tenkého E. Měl malou hranku a při nějakém divočejším mrskání tam občas E zaskočilo. Dneska jsem to po asi roce pů konečně zabrousil.
Stačí na to malý jemný pilníček a nepřehánět to. Prostě se podívat kde se to zasekává a zabrousit.
Stačí na to malý jemný pilníček a nepřehánět to. Prostě se podívat kde se to zasekává a zabrousit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Takze sem to udelal a funguje paradne, i pri sebevetsi snaze zaseknout ji tam se to nepovede. I u me to bylo na 24. prazci tenkeho e, ale i na uplne prvnim prazci - tam to vyboceni bylo fakt minimalni, ale vzhledem k pnuti, ktery se na strune u prvniho prazce, se tam vzdycky zasekla. Ted v pohode
Diky
Diky
Stalo se mi to za celej zivot tak 5x. A uznavam, vzdycky sem do toho nejak dementne drbnul.biker_xx píše:No asi do toho zbytečně mlátíš nebo máš nepřesný držení a hodně ti tam prsty levý ruky lítaj. Tak jako tak je ale chyba v pražcích, který určitě nelícujou se spodní hranou krku. Vem to pilníkem. Kolikrát staší jen zahladit ty ostřejší hrany řečuhujících pražců. Taky už jsem to kdysi dělal...Andreee píše:Obcas se mne stava, ze pri hrani si do tenkeho e drbnu tak, ze se mi zasekne o prazce z boku krku. Stava se vam to nekdy? Jak tomu predejit? Nedrbat do toho?
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Často se to děje u wizard necků z Ibanezek, protože krk je natolik tenkej, že e1 nemá moc prostoru, třeba na GRG270B se to stávalo v jednom kuse...
Má to ale i výhodu, pokud se tohle naučíš ovládat, můžeš dělat bendy i o tercie bezproblémů, dá se tím vykouzlit další množství tónů...
Má to ale i výhodu, pokud se tohle naučíš ovládat, můžeš dělat bendy i o tercie bezproblémů, dá se tím vykouzlit další množství tónů...
Die Hard or Die Home