Zaseknuti struny za prazce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Andreee

Zaseknuti struny za prazce

Příspěvek od Andreee »

Obcas se mne stava, ze pri hrani si do tenkeho e drbnu tak, ze se mi zasekne o prazce z boku krku. Stava se vam to nekdy? Jak tomu predejit? Nedrbat do toho?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zaseknuti struny za prazce

Příspěvek od rotten77 »

Andreee píše:Obcas se mne stava, ze pri hrani si do tenkeho e drbnu tak, ze se mi zasekne o prazce z boku krku. Stava se vam to nekdy? Jak tomu predejit? Nedrbat do toho?
To by nemělo, na vině bude zřejmě způsob hry - asi něco děláš špatně. Nevyčuhují ty pražce? Protože i když ta struna vyjede, tak by tam nemělo být nic, o co by se zasekla.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Andreee píše:Obcas se mne stava, ze pri hrani si do tenkeho e drbnu tak, ze se mi zasekne o prazce z boku krku. Stava se vam to nekdy? Jak tomu predejit? Nedrbat do toho?
No asi do toho zbytečně mlátíš nebo máš nepřesný držení a hodně ti tam prsty levý ruky lítaj. Tak jako tak je ale chyba v pražcích, který určitě nelícujou se spodní hranou krku. Vem to pilníkem. Kolikrát staší jen zahladit ty ostřejší hrany řečuhujících pražců. Taky už jsem to kdysi dělal...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Mně to na behringeroverovi dělalo furt.. a nemyslím, že to bylo špatným hraním.. prostě opiluj ty pražce.. jsou posunuté a tak se o ně struna zastaví...
Andreee

Příspěvek od Andreee »

ok zkusim, jdu na to.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já to měl na posledním pražci u tenkého E. Měl malou hranku a při nějakém divočejším mrskání tam občas E zaskočilo. Dneska jsem to po asi roce pů konečně zabrousil. :lol:

Stačí na to malý jemný pilníček a nepřehánět to. Prostě se podívat kde se to zasekává a zabrousit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Takze sem to udelal a funguje paradne, i pri sebevetsi snaze zaseknout ji tam se to nepovede. I u me to bylo na 24. prazci tenkeho e, ale i na uplne prvnim prazci - tam to vyboceni bylo fakt minimalni, ale vzhledem k pnuti, ktery se na strune u prvniho prazce, se tam vzdycky zasekla. Ted v pohode

Diky
Andreee

Příspěvek od Andreee »

biker_xx píše:
No asi do toho zbytečně mlátíš nebo máš nepřesný držení a hodně ti tam prsty levý ruky lítaj. Tak jako tak je ale chyba v pražcích, který určitě nelícujou se spodní hranou krku. Vem to pilníkem. Kolikrát staší jen zahladit ty ostřejší hrany řečuhujících pražců. Taky už jsem to kdysi dělal...
Stalo se mi to za celej zivot tak 5x. A uznavam, vzdycky sem do toho nejak dementne drbnul.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Často se i doporučuje bendovat e směrem nahoru, ne mimo hmatník :)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Mě se to nestalo nikdy 8) , ale když si moju kytaru pujčil kámoš (neumí na to vůbec hrát, tak jen řezal do strun a řval :D (ne úplně střízlivý)), tak se mu to stalo skoro vždycky - tak to bude asi tím hraním.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Často se to děje u wizard necků z Ibanezek, protože krk je natolik tenkej, že e1 nemá moc prostoru, třeba na GRG270B se to stávalo v jednom kuse...
Má to ale i výhodu, pokud se tohle naučíš ovládat, můžeš dělat bendy i o tercie bezproblémů, dá se tím vykouzlit další množství tónů...
Die Hard or Die Home
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Benduju vzdycky ke stredu hmatniku a ted se to nedeje, protoze mi prazce neprecuhujou pres hmatnik.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“