homemade volume switch

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

homemade volume switch

Příspěvek od brazdil.radek »

Zdarec, prosimvas, nemate nejaky napady, jak by to slo? Ja mam akorat schema takovy, ze sou tam dva potaky, kteryma nastavuju hlasitost pri jedne poloze spinace a jinou hlasitost pri druhe poloze spinace... ae je tam hacek v tom, ze aby to fungovalo, tak se musi upravit cely kombo, tj. pripojit novy konektor k volume potaku na kombu a tam pak pichnout ten efekt... a do komba takhle zasahovat nebudu... takze se ptam, jestli by se to nedalo nejak tak udelat s tim, se by se to zapojilo primo kytara-->wolume-->kombo... ae musi to byt asi jinak, kdyby se to udelalo obycejne, tak by to fungovalo jako volume potak na gitare ne? nezeslabovalo by to ae menilo barvu signalu... asi? poradte pls...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ahoj, hele nechci být rejpal, ale co to takhle formulovat v jednoduchých větách a s interpunkcí na správném místě ? Kdyžtak zkus před odesláním ještě použít náhled a přečti si to. Já se v tom nějak ztrácím. :)

Nevím jestli to co jsme pochopil řeší tvůj problém ale můžeš si koupit volume pedal.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Nějak jsem nepochopil, o co tady vlastně jde, ale klidně ti to hovězí uvařím :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

uz dobre, bylo mi porazeno na foru pro elektrikare... uplne stejne formulaci rozumneli bez problemu...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A řešením je? ... :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

brazdil.radek píše:uz dobre, bylo mi porazeno na foru pro elektrikare... uplne stejne formulaci rozumneli bez problemu...
Fajn, ted se jich jeste poptej, co si o tobe pomysleli. Pokud budou dost uprimni na to, aby ti to vyklopili.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

já to tak nějak pochopil,že chceš ještě jedno volume mezi kytarou a kombem..I když mi to přijde poměrně zbytečný,když je jedno volume na kytaře (ne-li dvě) a jedno na kombu...
Stagg SG + Guitar Rig 3
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Jo, pochopils to dobře... mělo by to sloužit k tomu, že při normálním hraní hraješ na nižší hlasitost, až budeš mít solo tak šlápneš na krabičku a ono se ti to zesílí aby tě bylo na to solo víc slyšet...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

slysel jsi nekdy o veci, ktere se rika volume pedal, pripadne booster, ekvalizer, nebo cokoliv, co najdes v topicu "Jak zesilujete na sola?" ?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

volume pedal ano, ae rad bych si neco takoveho vyrobil...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... 3&start=80

zkus tohle, ten odkaz na tu knizku.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

ok, stáhnu... jinak najdu tam konkrétní řešení mojeho problému? ...i kdyby tam nebylo, neni na skodu mit neco podobneho vzdy po ruce...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: homemade volume switch

Příspěvek od turbo_MaCk »

brazdil.radek píše:Zdarec, prosimvas, nemate nejaky napady, jak by to slo? Ja mam akorat schema takovy, ze sou tam dva potaky, kteryma nastavuju hlasitost pri jedne poloze spinace a jinou hlasitost pri druhe poloze spinace... ae je tam hacek v tom, ze aby to fungovalo, tak se musi upravit cely kombo, tj. pripojit novy konektor k volume potaku na kombu a tam pak pichnout ten efekt... a do komba takhle zasahovat nebudu... takze se ptam, jestli by se to nedalo nejak tak udelat s tim, se by se to zapojilo primo kytara-->wolume-->kombo... ae musi to byt asi jinak, kdyby se to udelalo obycejne, tak by to fungovalo jako volume potak na gitare ne? nezeslabovalo by to ae menilo barvu signalu... asi? poradte pls...
tak to mám... můžeš to udělt i na kytaře i na podlaze i v kombu.... já to mám na boosteru. je modifikovanej a umí i zeslabovat i zesilovat signál 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“