Ozvučení klubu <- Řekněte mi svůj názor

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Spaliss
Kontaktovat uživatele:

Ozvučení klubu <- Řekněte mi svůj názor

Příspěvek od Spaliss »

Ahoj všem.
Kvůli konkurenci budu trošku tajnustkář :D Takže v jednom nejmenovaném městě budeme otevírat jeden nejmenovaný taneční club (diskotéku). Budu zde umistovat mnou vybrané vybavení. A bedlivě budu sledovat vaše názory :wink:

Vybíráno dle cena/výkon/výdrž

Satelity 4ks
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... A-LIVE-405

Subwoofery 2ks
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... ERA-SUB-15

Mix pult 1ks
http://www.dj33.cz/article.php?aid=109361

Přehrávače 2ks
http://www.muzikmanie.cz/prodej/pioneer ... 0-mk3-5962

Jak to má vypadat: (parket zhruba 40m delka 15m šířka)
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Vzhledem k tomu, že v tom nově otevíraném klubu vidím jen místo pro DJ, a nikoluv možnost pro hraní živé kapely, nebudu se k tomu víc vyjadřovat.
Podobné kluby ignoruji.... jako letitá hudebnice na nich nic zajímavého nevidím, krom levného vydělávání peněz za nic pro pana "pouštěče disků" a pro majitele :evil:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:Vzhledem k tomu, že v tom nově otevíraném klubu vidím jen místo pro DJ, a nikoluv možnost pro hraní živé kapely, nebudu se k tomu víc vyjadřovat.
Podobné kluby ignoruji.... jako letitá hudebnice na nich nic zajímavého nevidím, krom levného vydělávání peněz za nic pro pana "pouštěče disků" a pro majitele :evil:
Měla by jsi svoji averzi vůči DJ kapku krotit. Píše že to má 40m na délku takže podium je hrubým odhadem 1/8, tak asi 4-5 m, to pro kapelu bohatě stačí, hráli jsme na menších.
jinak ocením perfektně zpracovaný dotaz a myslím že si od odborníků odpovědět zaslouží, i kdyby to bylo pouze pro DJ produkci, od toho forum tady je :!:
Spaliss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spaliss »

Pro kapely a živé akce máme již hotový velký sál s kapacitou 1500 lidí :-P
Mimochodem DJs to umí taky dobře rozject ! Ale nechci tu diskutovat o stylu hudby.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Měla by jsi svoji averzi vůči DJ kapku krotit. Píše že to má 40m na délku takže podium je hrubým odhadem 1/8, tak asi 4-5 m, to pro kapelu bohatě stačí, hráli jsme na menších.
jinak ocením perfektně zpracovaný dotaz a myslím že si od odborníků odpovědět zaslouží, i kdyby to bylo pouze pro DJ produkci, od toho forum tady je :!:
To není averze vůči DJs´! Vše se dá dělat dobře i zle a to. že programově podobné druhy produkcí nenavštěvuju ještě neznamená, že ty dobré neuznávám.
Zrovna tak netvrdím nic o rozměrech podia a podobně.....taky jsem už hrála leckde.
Ale odpově´d byla na dotaz majitele toho klubu... dle plánu tam není ani náznak toho, že tam může být alternativně i podium pro živou muziku, a už vůbec to není zohledněno při nakupování stabilní zvukové a světelné aparatury, a to je to co mě utvrdilo v tom, že se jedná jen a jen o diskotéku a tudíž "nic pro nás muzikanty".
nakonec to majitel dalším příspěvkem potvrdil a s živou muzikou počítá jinde, což je mi naopak velmi sympatické!! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Spaliss píše:Pro kapely a živé akce máme již hotový velký sál s kapacitou 1500 lidí :-P
Mimochodem DJs to umí taky dobře rozject ! Ale nechci tu diskutovat o stylu hudby.
To si mě hodně potěšil! Opravdu, až se rozhodneš odtajnit adresu toho podniku, určitě bych měla zájem o kontakta kdo ví... třeba si nakonec domluvíme i nějaký rockový kšeftík :roll: :)

To že to DJ umí i pořádně rozjet... no dobrý určitě ano, to nepopírám, jen mě to prostě neoslovuje a jde mimo mě. Chápu ale ekonomické hledisko tvýma očima. Diskotéka vždy vydělá víc než hudební klub s živou muzikou, to je známá věc.
proto je fajn, že myslíš na živé i reprodukované produkce, každé zvláš´t. Víc takových jako ty!! :wink:
Spaliss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spaliss »

Ted´ už nevím jak rychlé odpovědi zde byli. Ale od zdejších odborníků se asi ničeho nedočkám :( Co si o tom myslíte alespoň vy ?

Monikad: Co děláš za muziku ? (nejlíp název kapely :D) Nakonec samozřejmě místo odhalím :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Spaliss píše:Ted´ už nevím jak rychlé odpovědi zde byli. Ale od zdejších odborníků se asi ničeho nedočkám :( Co si o tom myslíte alespoň vy ?

Monikad: Co děláš za muziku ? (nejlíp název kapely :D) Nakonec samozřejmě místo odhalím :wink:
Já začínala u hardrocku, přešla si i nějakým tím metalovým obdobím (heavy, speed,..) no ale te´d, na starší kolena se pokorně zase věnuju tomu rocku a hardrocku. jezdím s kapelou PROFIL po východočeských (hlavně) tancovačkách s mixem vlastních + převzatých pecek. pak Hraju s pardubickou bandou RedGuitars (stránky obou najdeš na BandZoneCZ), kde se věnujeme rockovému revivalu. jeden delší program je věnovaná coverům žen-rockerek a ženslkých rockových kapel od 60tých let po současnost. Prostě asi 3 a půl hodinový večírek s kostými a videoprojekcí, takové něco jako "od Joplinky přez Doro pesch, Cranberries, Morisette,... až třeba po Avril Lavigne :)
Druhý program je něco přez hodinku dlouhý a je to opět "tribute" večírek, kde vzdáváme poctu tvorbě nedoceněné JOAN JETT. Revivalový nářez jejich hitovek, opět s projekcí a nějaký šatečky, mejkapy,...
Tyhle programy jsou hlavně klubovější záležitost, i když to je hodně rytmické ďo skoku..... a líbí se to. celkem úspěšně ty mimopražské kluby i zvučných jmen objíždíme...

kde že to máš ty??? když tak mi napiš soukromý vzkaz, pokud to stále ještě budeš chtít před veřejností tajit. :roll: :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Spaliss:
Pár let jsem spoluvlastnila firmu na světla a zvuk, tak třeba i něco o tý technice vědět budu :roll:
Samozřejmě neznám současnou konkurenci těch komponent, co si napsat a tudíž neřeším cenové záležitosti (jestli třeba nejsou nějaké stejné ekvivalentní produkty levnější) ale jen a jen technické řešení a parametry.

Co se týče výkonu beden versus toho prostoru, tak to mi přijde v pohodě i včetně toho, že "narvaný" sál dost energie zvuku pohltí. Dokonce by se tím v rámci toho sálu dala zvučit nejen reprodukovaná muzika, a to je náročnější na výkon :wink:

Co se týče koncepce aparátu, tak jsem spíš pro řešení pasivních boxů a zesilovačů s crossoverem v centrálním racku někde u podia, ale je to spíš alternativní řešení a každé má své klady a zápory.
taky bych zvažovala ty subwoofery. Diskotéka je hlavně o dunivých basech a kdyby v nabídce firmy byl nějaký s 18" reprákem, bylo by to ještě větší maso!!! takový velký subbasový box, napevno zastavěný do zdi, to by byl přímo ideál...!!

Víc už k tomu nevím co říct.... :wink:
freeform

Příspěvek od freeform »

Nevim jeslti je tohle to správné forum pro řeśení zvučení klubu. Expertů v této oblasti sme nechodi tolik jako tŕeba na www.djforum.cz nebo na www.zvukarina.cz.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

dlouho sem tu nebyl, takže píšu až teď - pro kolik lidí je ten klub určenej???

1) nemam nic proti DB, ale do klubu, resp. pevný instalace bych nedával aktivní bozy, ale pasivní...

MT115, JBL MRX 115, RCF art315...

asi bych osobně zvolil ty RCF se subbasy 8001s - ty bych taky dal po 4 kusech...

stejně tak pasivní subbasy a k tomu nějaký konce.... (Crown, QSC...)

proti pultu a přehrávačům se nic namítnout nedá, snad jen, že CDJ-400 sou více user-friendly....

jinak ještě pak nějakej procesing - něco jako DBX DRIVERACK 260...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Spaliss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spaliss »

Mončo pak se možná nějak domluvíme ;-) Zatím je vše předběžně, v prostorách se povalují zbiječky a nájemní smlouva není podepsána.
dlouho sem tu nebyl, takže píšu až teď - pro kolik lidí je ten klub určenej???

1) nemam nic proti DB, ale do klubu, resp. pevný instalace bych nedával aktivní bozy, ale pasivní...

MT115, JBL MRX 115, RCF art315...

asi bych osobně zvolil ty RCF se subbasy 8001s - ty bych taky dal po 4 kusech...

stejně tak pasivní subbasy a k tomu nějaký konce.... (Crown, QSC...)

proti pultu a přehrávačům se nic namítnout nedá, snad jen, že CDJ-400 sou více user-friendly....

jinak ještě pak nějakej procesing - něco jako DBX DRIVERACK 260...
Již jsem pasiva zvažoval ale k pasivnímu subwooferu je zapotřebí silný zesilovač s můstkem a na satelity další dva. Money money money...... A rozpočet se nám navýšší o 20.000,- Navíc v aktivách vidím pozitivní již zabudované zesíky. Tudíš při koupi externích zesíků si nemusim dělat vrásky jestli jsem vybral opravdu vhodný zesilovač...

Se zvukovým procesorem jsem se ještě nesetkal. Jsem spíš výhybkář :D Myslím že kdyby se vybral subwoofer s výhybkou a s nízkou hz vlnou která nepřekročí 130Hz tak to bude dunit stejně jako kdybych pořídil sub s klasickym osazem 30 - 2khz a procesorem ? Kdyštak se rád ponaučím :D
Spaliss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spaliss »

freeform píše:Nevim jeslti je tohle to správné forum pro řeśení zvučení klubu. Expertů v této oblasti sme nechodi tolik jako tŕeba na www.djforum.cz nebo na www.zvukarina.cz.
Díky ;-) Už jsem tam taky udělal topik... Ale tohle forum mám nejradší takže prsty píšou jako první hudebniforum.cz :D
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

ad passiv/aktiv
aktivní bedny budeš vypínat jak??? nebo je necháš pořád puštěný???

130Hz je moc - ideál bych viděl kolem 80-100, ale to je věc vkusu...

nepotřebuješ zesíků tolik - na vršky ti stačí jeden dualblock (např z nejlevnějších PSA-31500) a na bassy do mostu to samý... => máš 2 konce u sebe a můžeš si je regulovat...

ad procesor - chytřejší výhybka s tím, že má v sobě i limitery, EQ, možnosti zpoždění a spoustu dalších vychytávek... - pkud máš rád svoje bedny, tak určitě výhoda, jestli se ti tam budou točit různý DJs...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
freeform

Příspěvek od freeform »

No aktivní bedny vypne tak že jim odpojí proud. V klubu máme taky aktivky a trvam si na tom že sem udělal líp než s pasivníma.
Nemusim řešit kabely navic a zesilovač taky ne. Navíc když by náhodou jedna odeśla tak další hraje v pohodě dál. Samozŕejmé pasivní taky ale když se něco stane se zesikem....
Oltec

Příspěvek od Oltec »

No jí nevím -ale borec , kterej má vlastní klub a plno lovů je buď pablb nebo si uchcává tady z fóra - poradit mu může jenom Jens nebo třeba já(něco málo taky vím - ale !!!nasrat!!!!- to je komerce!!!!! NERO smazat!!!
freeform

Příspěvek od freeform »

Takže lidi choděj chlastat i v neděli...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Oltec píše:No jí nevím -ale borec , kterej má vlastní klub a plno lovů je buď pablb nebo si uchcává tady z fóra - poradit mu může jenom Jens nebo třeba já(něco málo taky vím - ale !!!nasrat!!!!- to je komerce!!!!! NERO smazat!!!
Člověče, klid. Prostě chce poradit. A když teda něco málo víš, tak by bylo lepší mu pomoc než tady takhle nesmyslně vykřikovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Nero píše: Člověče, klid. Prostě chce poradit. A když teda něco málo víš, tak by bylo lepší mu pomoc než tady takhle nesmyslně vykřikovat.
Chybi mi tady klikatko "Toto je dobrý názor"

:lol:
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Oltec píše:No jí nevím -ale borec , kterej má vlastní klub a plno lovů je buď pablb nebo si uchcává tady z fóra - poradit mu může jenom Jens nebo třeba já(něco málo taky vím - ale !!!nasrat!!!!- to je komerce!!!!! NERO smazat!!!
Opilost, závist nebo duševní choroba??? jedno z toho to bude, protože to nejenom neřeší nic z týhle diskuze, ale ani to nijak nedává smysl jako věta... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“