Crate V18 - zkušenosti
Pravidla fóra
Crate V18 - zkušenosti
Chěl jsem se zeptat jestli nemůže někdo nabídnout zkušenosti s tímto kombem Crate V18 ať 112 nebo 212..
1. jestli je spolehilvé (poťáky,lampy,repro adt..)
2. hodí se na styl rock,blues??
3. výkon postačující do zkušebny??
4. co je podle vás lepší? jestli 112 nebo 212 a v čem..
Děkuji moc za názory a připomínky..moc by mi to pomohlo..rozhoduji se jestli ho mám koupit..zdá se že poměr cena/výkon je supr..
1. jestli je spolehilvé (poťáky,lampy,repro adt..)
2. hodí se na styl rock,blues??
3. výkon postačující do zkušebny??
4. co je podle vás lepší? jestli 112 nebo 212 a v čem..
Děkuji moc za názory a připomínky..moc by mi to pomohlo..rozhoduji se jestli ho mám koupit..zdá se že poměr cena/výkon je supr..
Hrál jsem na tu 2x12 verzi a musím říct , že to má fakt koule , na vytopení skušebny je to v pohodě pod pulku to dělalo bordel jako kráva , akorát to skreslení mi nějak nesedlo , jsem holt na hutný skreslení a tohle je fakt max na rock,hardrock
Korekce jsou docela v pohodě , pokud chceš hrát rock či lehkej hardrock tak tohle je super volba , slyšel jsem , že s lampovym distortionem to zní luxusně , ale osobní skušenost nemám
... Nejlíp by bylo kdyby si to vyskoušel sám někde v hudebninách 
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
mam 33, coz je to samy kaorat vetsi:
1. to nevim, tak dlouho ho nemam
zatim nejmin spolehlivej byl shop, kterej mi dodal footswitch(pravda, on k tomu vubec nema bejt, ale v manuale je) asi s trimesicnim zpozdenim.
2. Hodi. Ale je to jednokanal, takze je vhodne uzit krabky.
3. co jsem slysel tak staci v pohode.
4. 212 vyplni vetsi mistnost plnejsim zvukem. 112 ale podle me v pohode staci. stejne ve vetsich mistnostech mas odposlecha budou ti snimat jen jeden reprak.
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9982
tohle by te mohlo zajimat...
1. to nevim, tak dlouho ho nemam
2. Hodi. Ale je to jednokanal, takze je vhodne uzit krabky.
3. co jsem slysel tak staci v pohode.
4. 212 vyplni vetsi mistnost plnejsim zvukem. 112 ale podle me v pohode staci. stejne ve vetsich mistnostech mas odposlecha budou ti snimat jen jeden reprak.
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9982
tohle by te mohlo zajimat...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
"Malého" výkonu se skutečně neboj, mam stejně jako Asanoth 33tku a musel sem vytáhnout dvě lampy, abych to moh na zkouškách pěkně tavit... Lampy byly z výroby sovteky, takže docela v poho. Za půl roku co jí mám tak zatim žádnej problém. Jinak zkreslení není hi-gain, ale na blues, rock, hardrock nebo punk v pohodě dostačující...
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
- 60'Rock_N'_Roll
V 18 je kombo na blues, hard rock. Doby, kdy se u mě válel V 50, silně metalové kombo pro mne bluesmana a hard rockera jsou naštěstí pryč. Doby, kdy jsme hledal za V50 náhradu jsou taky pryč a já můžu říct, že sem o tomhle kombu hodně přemejšlel, ale v době, kdy stálo 7000. Za dnešní cenu 10 000 je trošku drahé. Pokud máš rád něco s nádechem led Zeppelin, nebo rolling stones, tak je skvělá volba třeba Orange Tiny Terror. Bejt tebou, počkám na nějakejch 5-6 tis. a pak jsme někde úplně jinde: Fender Blues Junior, Vox AC 15, Orange Tiny Terror Combo, Laney VC 30, Peavey Classic 30.... Tohle už jsou komba, který maj tradici, kvalitu a nespočet šťastných vlastníků. Crate V18 byla volba do 8000 tis doopravdy výborná, ale za 10 000 je trošku zbytečná.
Cože, ono to ted stojí 10? Proboha:) to se jukni na bazar a za 11 máš, jak kolega psal starší Laney, Peavey, i Fender (už kolem 13 i Deluxe řady)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to bych netvrdil, teď si právě všichni počkali až ty ceny vylezou v obchodech a prodávají docela dráž co jsme tak viděl.Maples píše:Cože, ono to ted stojí 10? Proboha:) to se jukni na bazar a za 11 máš, jak kolega psal starší Laney, Peavey, i Fender (už kolem 13 i Deluxe řady)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Zatím jsem na bazaru žádné aparáty těchto značek něják napálené neviděl a to to sjíždím pravidelně:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- 60'Rock_N'_Roll
To si kup V50McKozias píše:taky premyslim nad tou V18...zahraju si od punku po nakou mrtvou metlu..ale mam i krabku na dist. tak by nemel byt problem ne?
já nedávno viděl Vox ac 15 za 9000. Neuvěřitelný. To Orange bych taky nezahazoval.Maples píše:Cože, ono to ted stojí 10? Proboha:) to se jukni na bazar a za 11 máš, jak kolega psal starší Laney, Peavey, i Fender (už kolem 13 i Deluxe řady)
- 60'Rock_N'_Roll
měl sem jí a je to dvoukanál, takže při sepnutí je zkreslený kanál i na malý hlasitostiMcKozias píše:60'Rock_N'_Roll píše:To si kup V50McKozias píše:taky premyslim nad tou V18...zahraju si od punku po nakou mrtvou metlu..ale mam i krabku na dist. tak by nemel byt problem ne?
No, ja mam jen strach abych to vybudil v mistnosti cca 5x5m aniz bych ohluchnul..netusis jestli to je mozne?
Mám tři měsíce doma V18-212...
Nemůžu porovnávat s jiným lampovým kombem, ale oproti tranzistoru je to uplně něco jinýho. Čistej zvuk fakt moc pěknej, akorát je dobrý vědět, že na kombu jsou potenciometry gain a level, přičemž musí být oba alespoň na nějáké minimální hodnotě aby kombo hrálo. Co mě trochu štve je to, že mi kombo přišlo dost přebasovaný. Může to být taky jenom můj pocit, ale korekce basů mam skoro na minimum a i tak bych to možná ještě malinko ubral. Gain tak na 6 mi přijde tak akorát na rock. Víc už mi to zkreslení moc nesedí. Rozhodně to neni kombo do metalu a ani byste ho z toho bez krabky nedostali. Kombo má reverb, kterej mě ale zrovna dvakrát nezaujal. Jinak ta dvourepráková verze je velká a těžká kráva, ale to se dá očekávat. Hraju s tim v pokojíku a dá se ztlumit opravdu na "panelákovou" úroveň, ale zároveň jsem ve zkušebně hlasitost nevytočil nad 5-6. Ta dvourepráková verze je opravdu dostatečně hlasitá.
Nemůžu porovnávat s jiným lampovým kombem, ale oproti tranzistoru je to uplně něco jinýho. Čistej zvuk fakt moc pěknej, akorát je dobrý vědět, že na kombu jsou potenciometry gain a level, přičemž musí být oba alespoň na nějáké minimální hodnotě aby kombo hrálo. Co mě trochu štve je to, že mi kombo přišlo dost přebasovaný. Může to být taky jenom můj pocit, ale korekce basů mam skoro na minimum a i tak bych to možná ještě malinko ubral. Gain tak na 6 mi přijde tak akorát na rock. Víc už mi to zkreslení moc nesedí. Rozhodně to neni kombo do metalu a ani byste ho z toho bez krabky nedostali. Kombo má reverb, kterej mě ale zrovna dvakrát nezaujal. Jinak ta dvourepráková verze je velká a těžká kráva, ale to se dá očekávat. Hraju s tim v pokojíku a dá se ztlumit opravdu na "panelákovou" úroveň, ale zároveň jsem ve zkušebně hlasitost nevytočil nad 5-6. Ta dvourepráková verze je opravdu dostatečně hlasitá.
pokud ti to pride prebasovany, zmackni presence, pokud jsi to jeste neudelal 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Mám takovej pocit, že V18 presence nemá.) přebasovaná je a bude, je to pravda - nezdá se Ti to. na musiccentru někdo psal, že si to nechal upravit, že je to od výroby špatně vyřešené, ta ekvalizace - zvlášt to asi musí vadit, pokud máš LP.
Mám V-18 112 dva měsíce, ještě za cenu 6000
. Čistej i mírně nakreslenej zvuk naprosto v pohodě. K tomu používám pedalboard s Boss BD-2, Small stone a Holy grail. Mám tam i LPB-1, ale to si s kombem moc nerozumí, zvuk s ním jde moc do středobasů. Jeden reprák na blues a bigbít kterej hraju v pohodě stačí, ve zkušebně jsem nešel za půlku gainu a volume. Reverb z komba se mi moc nelíbí, je to už moc žbluňkavý - no prostě spring reverb. Pravda je to, že kombo jde hodně do basů, sám je mám úplně stažený na min. Ale se stratem mi to nijak zvlášť neva. Horší je to s LP... Ovládání funguje jak má, všechny poťáky jdou příjemně ztuha a jejich otáčením se fakt zvuk mění odpovídajícím způsobem, narozdíl od některých nejmenovaných aparátů. Sečteno a podtrženo: za málo (dnes už bohužel za víc) peněz spousta bluesové a rockové muziky.