Učitelé kytary (OT z Co si o ní myslíte? (Axl Badwater))

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Kemot píše:mno mate recht ze to neni dobry ale muze se tam zbozi vratit do 30ti dnu tak neni co resit :) sem ze zapadakova a siroko daleko zadny guitar center neni :)
Proto vynalezli autobusy a vlaky ;)
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Kemot píše:kytarový skill? hraju asi 2 roky ale samouk.. nemel sem nikoho kdo by si se mnou zahral... ale nedavno jsem se seznámil s partou muzikantu tak za nima chodím do zkušebny a hrajem no i kdyz ted sem tam dlouho nebyl pac neni cas :) ale nevim no snazim se pochopit teorii ale chce to nekoho kdo by mi to polopatě vysvětlil..
Teorii? Tak to si pročti tohle forum, je toho tady o ní napsaný tuny. Ale osobně bych preferoval nějakýho učitele, protože teorie je docela fest obtížná věc na naučení.
TEda jestli se nechceš omezovat jen na to, ja se jmenujou který akordy a jak se daj hrát
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Kemot

Příspěvek od Kemot »

no to právě že se nechci omezovat.. ale nevim kde nekoho takovyho sehnat... je to drahý? kolik si berou prumerne ucitele na hodinu?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

naopak, rekl bych, ze teorie je jedna z veci, ktery se naucis sam doma. Ucitel te ji stejen ucit nebude, jen ti mozna ukaze cestu kudy.

Jinak, v Zakladnich umeleckych skolach se to do 18ti let A NEBO do ukonceni stredoskolskeho studia pohybuje okolo 2000 na pul roku pri 45 minutach tydne.
Soukromy ucitel... sazka do loterie, navic casto byvaji o dost drazsi.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Asanoth píše:naopak, rekl bych, ze teorie je jedna z veci, ktery se naucis sam doma. Ucitel te ji stejen ucit nebude, jen ti mozna ukaze cestu kudy.

Jinak, v Zakladnich umeleckych skolach se to do 18ti let A NEBO do ukonceni stredoskolskeho studia pohybuje okolo 2000 na pul roku pri 45 minutach tydne.
Soukromy ucitel... sazka do loterie, navic casto byvaji o dost drazsi.
ja ted po pul roce samouky zacinam chodit do hudebky a ucitel bere 260 na mesic
Kemot

Příspěvek od Kemot »

aha no my tu zakladni umeleckou mame .. myslite ze by to tam slo.. jinak v jaky hudebni skole si berou tech 260 na mesic?
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

víš co podívej se na bazaru na výuku hudby a uvidíš kolik si říkaj za lekce. Jinak na toho axla jsem hrál a nic moc a ani se mi nelíbil
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Kemot píše:aha no my tu zakladni umeleckou mame .. myslite ze by to tam slo.. jinak v jaky hudebni skole si berou tech 260 na mesic?
zus u jezu-ostrava
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

U nás v Brně jsou na Lampě ve starým lískovci soukromí učitelé, kteří jsou fakt dobří a berou si 1900 - 2000 na půl roku... a se ZUŠ mám jenom špatný zkušenosti :(
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Asanoth píše:naopak, rekl bych, ze teorie je jedna z veci, ktery se naucis sam doma. Ucitel te ji stejen ucit nebude, jen ti mozna ukaze cestu kudy.
hmm tak to sorry, ale tos řekl pro mě nehoráznou krávovinu. Hudební teorie je tak obsáhlé téma, že se jí někteří profesoři věnují celej život. Obsahuje dějiny hudby, pravidla hudby, sluchovou analýzu, kompozici a spoustu věcí co ani neznám.

Ceny učitelů je ošemetná věc, nekteří na tom vydělávaj, takže si za to vklidu vezmou klidne i 4 kila za hodinu. Ale někteří maj pochopení a dělaj to taky ze záliby, já měl štestí, učila mě jedna znamenitá učitelka, co aji píše odborné publikace a znají ji dokonce až v Praze na škole. No a tahle osoba mě učila za 100 vku za hodinu, což je naprosté minimun a vůbec to neodpovídá její urovni.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Kemot

Příspěvek od Kemot »

ajo no ... nevim jestli nakyho tkaovyho ucitele tu sezenu ale pokusim se...
EDIT:no tak sem se dival na net a vsechny vyuky kytary jsou bud v brne nebo v praze :( ...sakra
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

RJ píše:
hmm tak to sorry, ale tos řekl pro mě nehoráznou krávovinu. Hudební teorie je tak obsáhlé téma, že se jí někteří profesoři věnují celej život. Obsahuje dějiny hudby, pravidla hudby, sluchovou analýzu, kompozici a spoustu věcí co ani neznám.
ja nerekl ze nejsou, ale vsechno se to muzes naucit doma. kdyz mas 45 minut tydne, tezko je budes ztracet teorii. od toho je hudebni nauka, ale ta se dost mozna nedela vsude.

K tem skolam: normalne jdi do nejaky vetsi ZUS a prihlas se. NA blbyho ucitele muzes narazit vsude, ale lepsich skolach je to rozhodne kontrolovany. Hlavne bacha, aby to byl kytarista, aby nahodou neslo treba o pozounistu kterej hraje i na kytaru...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kemot

Příspěvek od Kemot »

jj to jo... ale to se mam jako prihlasit do tech kurzu ne? nebo normalne jako přihláška na Zš ? bo jak to funguje?
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Prostě si zjistíš v tý škole kdy jsou nějaký příjmací pohovory s tím učitelem, dostaneš přihlášku a v ten termín za ním příjdeš, domluvíte se a je to ;-)

Všechno je to jen o domluvě.
Kemot

Příspěvek od Kemot »

aha.. ja myslel že to funguje jako že tam musim chodit kazdej den:D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nema se tady nahodou probirat kytara?
Jinak tu kytaru mam a hraje vyborne vic se rozepisovat asi nema cenu ma to proste svuj zvuk. :idea:
El Barto

Příspěvek od El Barto »

Asi se maj probírat kytary... ale jinak, do zušky chodíš asi 1 krát týdně... máš 45 min hodinu. Platí se podle toho, jaká je to škola a podle toho, na co chodíš. Já teď platím 1200 za půl roku a vychází to nějak 60 kč na hodinu... navíc mám dobrou učitelku... a to je docela malá škola... takže je to spíš, jak se kde podaří... ale do zuš se vyplatí chodit... ale tak do věku 20 roků... díl jsem u nás nikoho neviděl... tak jestli na to ještě si... jinak si toho učitele raděi domluv soukromě... třeba tě to výjde ještě líp finančně...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

El Barto píše:Asi se maj probírat kytary... ale jinak, do zušky chodíš asi 1 krát týdně... máš 45 min hodinu. Platí se podle toho, jaká je to škola a podle toho, na co chodíš. Já teď platím 1200 za půl roku a vychází to nějak 60 kč na hodinu... navíc mám dobrou učitelku... a to je docela malá škola... takže je to spíš, jak se kde podaří... ale do zuš se vyplatí chodit... ale tak do věku 20 roků... díl jsem u nás nikoho neviděl... tak jestli na to ještě si... jinak si toho učitele raděi domluv soukromě... třeba tě to výjde ještě líp finančně...
jako soukromy ucitel a levnejsi?no nvm..
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

El Barto píše:tak jestli na to ještě si... jinak si toho učitele raděi domluv soukromě... třeba tě to výjde ještě líp finančně...
To tak jedině Kosťa z muzikanta :D
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja mel soukromyho ucitele a platil jsem kilo za 2hodiny, ted premejslim ze k nemu zase pujdu
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“