Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
xmarox

bugera vs valveking

Příspěvek od xmarox »

zdravim chalani. Chystam sa kupit Bugeru 333. Je tu niekto kto uz konkretne porovnal valveking s bugerou 333? ako je to so spolahlivostou
No nevím jak se spolehlivostí ale zvukově je Bugera prostě strašný sh!t...maj to udělané hezky pro oko ale jinak naprd..

Kup valveking hlavu a k tomu 1960 a máš klid..
PEKEN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PEKEN »

No tak na tom se asi neshodnem. Já sem s ní zvukově naprosto spokojenej...Valvekinga sem měl v ruce akorát chvíli. Prostě každej hledá asi něco jinýho, ale tvrzení, že: "zvukově je Bugera prostě strašný sh!t" mi přijde jako naprostej nesmysl!!! To co pro jednohomůže bejt "sh!t", pro druhýho může bejt to pravý.

Zvukově se mi to zamlouvá líp, než některý jiný o mnoho víc renomovaný a propagovaný apce.

A spolehlivost? Ta se projeví až časem, ale zatim bez sebemenšího problému.
Schecter C-7 Black Jack (7 str., SD Active Blackouts), Yamaha SE 312 ->Bugera 333 XL -> Marshall 1960A ...a pak takový ty drobnosti kolem
Janus
Kontaktovat uživatele:

Re: bugera vs valveking

Příspěvek od Janus »

xmarox píše:No nevím jak se spolehlivostí ale zvukově je Bugera prostě strašný sh!t...maj to udělané hezky pro oko ale jinak naprd..

Jestli je Bugera zvukově sh*t tak musí být sh*t i Peavey ze kterého vychází protože co vím tak se své předloze víc než jen podobá.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Janus píše:
xmarox píše:No nevím jak se spolehlivostí ale zvukově je Bugera prostě strašný sh!t...maj to udělané hezky pro oko ale jinak naprd..

Jestli je Bugera zvukově sh*t tak musí být sh*t i Peavey ze kterého vychází protože co vím tak se své předloze víc než jen podobá.
Někde vám najdu video porovnání těhlech dvou palic na stejnym repru a hned uslyšíte , že bugera je fakt jen kopie kdyžto peavey je klasa .
Edit : http://www.youtube.com/watch?v=7CCeS3Ibbd4
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

nevim jak 333 ale ta 6262 měla podle mě málo průrazné zkreslení, možná to bylo kytarou, možná ne. Navíc mě trochu zarazil poťák gain, který reagoval asi až od půlky.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

xmarox píše:zvukově je Bugera prostě strašný sh!t...maj to udělané hezky pro oko ale jinak naprd..
kdybych mel na solohead tak to taky rikam...
jinak as na horsi repro v kombach sem na znacce bugera neschledal nic spatneho :) (nemam jen sem zkousel)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
xmarox

bugera vs valveking

Příspěvek od xmarox »

kdybych mel na solohead tak to taky rikam...
o to nejde...zkusil jsem si tunu aparátů...bugeru při testu rozsekal i Crate V50..Je to prostě nudný zvuk v hezkém provedení...nemám moc rád porovnání z YT ale treba proguitarshop nebo worldmusic suply maj vcelku kvalitní testy a je slyšet jak se hlava (333 i 6260 s kvalitní kytarou) horko těžko prosazuje sama bez kapely...myslím zkreslený...čistý je za ty prachy v pohodě...ale valvekinga jsem kromě osobní zkoušení už slyšel i v hodně kapelách a pohoda...bugera zklamala i bez kapely
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Tak to fakt nechápu, kde ty vaše názory berete. Moje 333XL se prosadí bezproblémově. I když doprovodný kytarista má Crate. Ono taky asi dost záleží jesti hraješ na kombo verzi s původníma reprákama nebo to připojíš k pořádné bedně. Ta moje 1960 to tlačí ven nádherně.
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Dime
Bandzone: http://bandzone.cz/hypnoticface?activeLeftTab=foru
Kontaktovat uživatele:

bugera

Příspěvek od Dime »

já teda nevím,sice nemám 333xl jak píše tady kolega ale koupil jsem 6262 a ten zesík hraje s prominutím jako prase.mám k tomu svojí bednu ve ktěré mám 4x celetiony G12 a fak jsem spokojenej.měl jsem před tím randalla RH 100G2 a ta bugina má nejen stejný zkreslení,ale navíc ještě takovej ten krásnej lampovej tlak.gain dávám na 4 a přesto je to pořádná pila.jasně že to není peavey 6505+,ale když porovnám cenu,tak je za ty prachy ta bugina jednoznačně bomba.add valveking,měl ho kámoš z kapelya po týdnu šel pryč.Ta bugera by ho jednoznačně převálcovala.takovej je můj názor. :D :D :D
kytary:Dean MlNoirxt.Fokus LP
amp:Bugera 6262
Box:Rozdall-200watt clestion G12H
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

romcx75 píše:nevim jak 333 ale ta 6262 měla podle mě málo průrazné zkreslení, možná to bylo kytarou, možná ne. Navíc mě trochu zarazil poťák gain, který reagoval asi až od půlky.
tyjo tak to fakt nechapu, zkresleni je brutalni uz od 1,5, pres 4 a vic je to ultrakanal.. to teda nevim pres co hrals :)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

mel sem ted nedavno moznost vyzkouset 6260ku pres box engl co mel celestion V-12 /asi V60/ hral sem na to jen jednu zkousku, zkusenost - silene basovy zvuk /hral sem na normalni E ladeni/ a oproti tomu jak sem zvykly /V5,5, S 5, B 7/ sem musel uplne prekopat ekvalizer /vyhodit skoro stredy, pridat vysky, a ubrat skoro na minimum basy, a porad to nebylo ono, chtelo by si to s tim pohrat ale porad sem nebyl schopnej najit ten spravny zvuk, zatimco na 4x12 G12 celestion to zni skvele skoro pri kazdem nastaveni..
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

A v porovnání shledáváte jakou hlavu nejlepší? 333XL,6260,nebo 6262? Docela by mě to zajímalo,Bugery sou krásný a podle videí na YT i pěkně hrajou.Škoda že sem zatim neměl možnost jí ozkoušet...nebydlí nějakej Bugerář v okolí Tabíku? :)

EDIT: A nechci slyšet narážky,že 6260 a 6262 jsou stejný,jen doplněný o ekvalizaci....To já VIM! :lol:
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

nejlepsi se neda rict, zalezi co chces hrat - pro me je nejlpsi 6260, protoze nema zbytecnosti jako rozdeleny ekvalizer nebo deset kanalu. potrebuju jeden poradnej zvuk a ten momentalne mam..
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

pigdestroyer píše:nejlepsi se neda rict, zalezi co chces hrat - pro me je nejlpsi 6260, protoze nema zbytecnosti jako rozdeleny ekvalizer nebo deset kanalu. potrebuju jeden poradnej zvuk a ten momentalne mam..
Mě by zas asi vyhovovalo víc nastavení no... Tak asi 6262,protože mám nejradši zvuk 6L6ek.. 8)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no do 333XL muzes taky narvat 6l6 a 333 je myslim ma normalne ..
Demogorgon

Příspěvek od Demogorgon »

Dotaz: Mám-li na kejtře aktivní snímače, mám používat low gain input (u 333xl)? Záleží na tom vůbec nějak? Díky za odpověď.
DirX

Příspěvek od DirX »

Demogorgon píše:Dotaz: Mám-li na kejtře aktivní snímače, mám používat low gain input (u 333xl)? Záleží na tom vůbec nějak? Díky za odpověď.
nezáleží....já osobně bych to šupl do hi-gain má to víc výšek basů a středů....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

DirX píše:
Demogorgon píše:Dotaz: Mám-li na kejtře aktivní snímače, mám používat low gain input (u 333xl)? Záleží na tom vůbec nějak? Díky za odpověď.
primárně se mají aktivní snímače dávat do low-gain, pasivní do hi-gain, ale dělejte si s tím co chcete :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
afektband

Příspěvek od afektband »

Dark Axel píše:
DirX píše:
primárně se mají aktivní snímače dávat do low-gain, pasivní do hi-gain, ale dělejte si s tím co chcete :-D
No ono je to v celku jedno, jenom mi přijde zbytečný cpát aktivky do aktivního vstupu. S takhle vybuzenym signálem by se asi nedal zahrát čistej zvuk.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Slyšel jsem Bugeru 6260, přímo naživo na jednom vystoupení místní kapely.
A schodou okolností hrál druhej kytarista na hlavu Peavey Valveking.
Oba měli reproboxy Behringer 400 wattový. A musím říct, že ta Bugera byla zvukově na tom stejně jak ten Valveking a to hrál ten zmiňovaný kytarista bez krabek, zatímco ten druhý měl přef hlavou ještě asi 3 efekty a zvuky byly prakticky vyrovnaný. Akorát ta Bugera měla víc overdrivovej zvuk než ten Valveking, ten měl spíš distort.

Měl jsem dokonce šanci ozkoušet si ji v hudebninách a docela překvapila, takovej sound jsem nečekal na to, že je to v podstatě Behringer pod jiným názvem. Hrál jsem na Dean Dimeback edition a reprobox byl Kustom Quad. Neznělo to špatně

Dle mě je to jednoduchý řešení pro méně majetné kytaristy, kteří se vyžívají v lampovém zvuku.
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“