Na koncert bych si ho nikdy nevzal. 1. Co když vyjede kytarista? 2. Se sluchátkama bych tam vypadal jak idiot
Jinak učitel mi furt tvrdí, že při cvičení bez metronomu ani ránu a asi má pravdu, ale na koncert to prostě NE
To zase ne..spíš "dobrý pomocník, ale špatný pán"pavel68 píše:metronom je vůl
PŘESNĚ!!!Johnnnnnnnnnny píše:já beru metronom jako pomůcku při cvičení nových beglajtů, nebo při nahrávání, jinak radši hraju bez něj právě kvůli feelingu.
Na koncert bych si ho nikdy nevzal. 1. Co když vyjede kytarista? 2. Se sluchátkama bych tam vypadal jak idiot
Jinak učitel mi furt tvrdí, že při cvičení bez metronomu ani ránu a asi má pravdu, ale na koncert to prostě NE
jj, to se stává často že rytmický útvary "nesedí" do taktů ale rytmus tepe furt stejně, pokud to nemáte rozepsaný v notách, kde by to bylo na pohled jasný tak musíte o to víc počítat na prstechMarylin píše:Včera na zkoušce jsme opět laborovali s metronomem a po pečlivém rozebrání písníčky jsme zjistili, že ty naše "asymetrické" pasáže nejsou zase tak asymetrické, jak jsme si původně mysleli a že vlastně do toho toho kliku pasuji - prostě jsme si to prach sprostě vytleskalia bubeník po chvilce soustředění, což jak jsme zjistili je hodně třeba, to pasovalo
No uvidíme na co přijdeme příště, třeba nám to zase pasovat nebude
Asi tak... jen si mi udělal jasno. "Kvůli nahrávání" - no tak to jo!! Já nikdy neviděla nahrávání jako smysl svýho hraní. Dělám muziku pro lidi a lidi před sebou potřebuju vidět, cítit jejich reakce... prostě hrát do kliku a koukat do okýnka režie... to je vopruz pro mě.Johnnnnnnnnnny píše:Taky myslim, že umět hrát s metronomem je nutnost (hlavně kvůli nahrávání), ale pokud nemusim, tak s nim nehraju.
Vůl to rozhodně neni.
samozřejmě že ano. vyhecovaná atmosféra davu dole dělá divy. nakonec i když si pustíš světová esa ze studiové desky a totéž z live, zjistíš také že nedrží to pomalejší tempo, ale že to live "osolí"!!Marylin píše:Ještě takový dotaz na Vás mistry bubeníky(ce) - hrajete naživo rychleji než třeba na zkouškách? Stavá se Vám to, že se jakoby vyhecujete a zkrátka to napálíte rychleji? Nám se to na koncertech stává, ale nevadí mi to, naopak mi to přijde lepší, je to i více energičtější. S metrem by taková sranda i pro mě jako kytaristu zřejmě nebyla