Povolovaní strun

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

Povolovaní strun

Příspěvek od B.B.Kingblues »

Bol som svedkom tomu že som videl ako po hrani znamí povoluje struny že""sa nedeformuje krk"" je to normalní alebo uchylka co vy na to?????? :D :D :D :D :D
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

no a neměly by ty struny bejt spíš pořád natažený stejně právě aby se nedeformoval? :D já teda nejsem nějakej kytarář :lol: ale takhle jsem to pochopil, že tam musí bejt furt správnej protitah... :o
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.B.Kingblues »

rasomaso píše:no a neměly by ty struny bejt spíš pořád natažený stejně právě aby se nedeformoval? :D já teda nejsem nějakej kytarář :lol: ale takhle jsem to pochopil, že tam musí bejt furt správnej protitah... :o
ja si to tiež myslím ale nejak sem mu to nedokázal vyvrátit ......... :D
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
woro90

Příspěvek od woro90 »

Na akustice by se to dalo pochopit - pokud na ni třeba měsíc nebude hrát, povolení strun prodlouží život kytary právě o ten měsíc, protože s povolenými strunami ta kytara nestárne. Jde o postupné kroucení horní desky v oblasti kobylky (za kobylkou boule, před kobylkou lavor), které čeká dříve nebo později každou akustiku s pořádnými strunami. Na elektrice je to holý nesmysl, pokud to není nějaký šmejd neschopný vydržet ten tah. V každém případě ale nejde o krk.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“