Povolovaní strun
Pravidla fóra
- B.B.Kingblues
- Kontaktovat uživatele:
Povolovaní strun
Bol som svedkom tomu že som videl ako po hrani znamí povoluje struny že""sa nedeformuje krk"" je to normalní alebo uchylka co vy na to??????

<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
no a neměly by ty struny bejt spíš pořád natažený stejně právě aby se nedeformoval?
já teda nejsem nějakej kytarář
ale takhle jsem to pochopil, že tam musí bejt furt správnej protitah... 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- B.B.Kingblues
- Kontaktovat uživatele:
ja si to tiež myslím ale nejak sem mu to nedokázal vyvrátit .........rasomaso píše:no a neměly by ty struny bejt spíš pořád natažený stejně právě aby se nedeformoval?já teda nejsem nějakej kytarář
ale takhle jsem to pochopil, že tam musí bejt furt správnej protitah...
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
Na akustice by se to dalo pochopit - pokud na ni třeba měsíc nebude hrát, povolení strun prodlouží život kytary právě o ten měsíc, protože s povolenými strunami ta kytara nestárne. Jde o postupné kroucení horní desky v oblasti kobylky (za kobylkou boule, před kobylkou lavor), které čeká dříve nebo později každou akustiku s pořádnými strunami. Na elektrice je to holý nesmysl, pokud to není nějaký šmejd neschopný vydržet ten tah. V každém případě ale nejde o krk.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...