DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

A navic jsem si ted zamiloval mxr efekty.Ve stredu mne prisel MXR GT-Overdrive a je to zatim nejlepsi krabicka na zkresleni kterou jsem kdy mel :D
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nozaki píše:A navic jsem si ted zamiloval mxr efekty.Ve stredu mne prisel MXR GT-Overdrive a je to zatim nejlepsi krabicka na zkresleni kterou jsem kdy mel :D
jestli ho opravdu potrebujes jen na to co jsi napsal o prispevek výše, pak beru zpět připominky, a bude ti slouzit dobre ;) pak postni nejakou ukazku
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

používám artec adl2 analog delay, všude píšou: analog, analog, analog a zjistil jsem, že to píšou asi proto, aby bylo jasný, co to přesně není.
na stránkách výrobce je malým písmem v závorce napsaný jen tak mimochodem: ASIC chip (not BBD chip)
chtěl jsem se zeptat, BBD chip je tedy v analogových delayích a ASIC chip v digitálních? či jak to je, moc se v tom nevyznám, díky za odpovědi
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ten Artec mam tiez, tiez som sa dopatral na roznych zahranicnych forach k pochybnostiam uzivatelov o analogovosti tohto efektu (asi bude oser v tom, ze ten pedal sa vola Artec Analog Delay (s velkym "A") a nie je tam nikde explicitne napisane, ze to je analogovy pedal). Ale viac som sa o to nezaujimal, pretoze mi je to vlastne jedno... znie ako analog, sprava sa ako analog, sumi ako analog :D
Skor mam problem s tym, ze mi nesedi zvukovo a mam pocit, ze mi kradne vysky (aj ked pri nahravani som to nerozoznal).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

to je právě ten problém, analogovej delay za 1700, sakra sakra, nejlevnější analog stojí 4000, je to analog, není to analog.. :)
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Kodlc píše:to je právě ten problém, analogovej delay za 1700, sakra sakra, nejlevnější analog stojí 4000, je to analog, není to analog.. :)
neni to trosku zbytecny problem? jasne, zvedavost je zvedavost, ale pokud to hraje dobre, tak neni co resit.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

je fakt že se v tom hrabu možná až moc, ale když jednou výrobce napíše že je to analog tak chci mít jistotu že nelže :)
Naposledy upravil(a) Kodlc dne 15.05.2009 11:45, celkem upraveno 2 x.
Satri

Dohra při vypnutí

Příspěvek od Satri »

Ahoj přátelé,
pročítal jsem si vaše názory a nikde jsem se nedočetl důležitou informaci. Já sám o DD7 přemýšlím, protože externí tapping je moc dobrá věc, ale i přes to jsem si před rokem pořídil Delay od Digitechu, který kopíroval mám pocit DD6, ale s tím, že měl o jednu přednost navíc a to, že při vypnutí delay dohrává, kdežto u BOSSu ne. Tam se to utne a při mé hře, kde používám poměrně dlouhý delay je to nepřípustné. Je to jako když ustřihnete solo a začne jiná píseň. Tak jsem se chtěl zeptat, zda DD7 náhodou po vypnutí nedohrává? Dík za odpověď.
Lime

Dozvuk po vypnutí

Příspěvek od Lime »

Domnívám se, že toto DD7 neumí. Vyzkouším a hodím to sem. A dotaz na Satriho - jaký máš ten delay od Digitechu?
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Satri

Příspěvek od Satri »

Mám od Digitechu ten XDD - Digital Delay X-series. Je to v podstatě kopie DD-6. Kdyby měl externí tapping, tak je bezchybnej, proto mě láká ta DD7, jenže jestli nedohrává, tak pro mě nemá smysl.
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Satri píše:Mám od Digitechu ten XDD - Digital Delay X-series. Je to v podstatě kopie DD-6. Kdyby měl externí tapping, tak je bezchybnej, proto mě láká ta DD7, jenže jestli nedohrává, tak pro mě nemá smysl.
DD-7 po stistnutí k ukončení naprosto plynulé dohraje a vypne se, takže v pohodě ... 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Lime

Dozvuk DD7

Příspěvek od Lime »

Zdravím a potvrzuji, že po vypnutí DD7 ještě nějakou dobu opakovačka doznívá... tzn. DD7 to umí.
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Tak jsem po delsim zvazovani nakonec ten analog nekoupil. Hlavne z duvodu penez. Ten Line 6 Echo Park jsem prodal a poridil jsem si od Bosse RV-3 Digital Reverb/Delay. Hrozne me nadchnul delay v kombinaci s reverbem. Neni to sice analog delay, o kterym jsem basnil, ale vyhovuje mne fakt moc.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Divam se ted po nejakych delayech. Konkretne mi jde o dobarveni sol, vyhravek...trochu dodat "teplost" a barevnost zvuku... Takze hend zminka pro Pupacka: "Nepotrebuji zadny presny ms cas a takove veci ok? :D" ...zatim u sebe pro tyhle vecicky nevidim vyuziti...Takze padlo mi do oka par krabicek. A to klasika DD3 (vim, ze od nove DD7 se cenove moc nelisi, ale DD7 mi pripada desne preplacana a je to pro me takovej pidimultiefekt...:) strasne moc funkci pro me zbytecnych...) dale bych mel ve vyhlidce krabicku od MXR Carbon Delay a ten, ktery se mi ze vsech libi nejvic (zatim soudim podle nahravek), bohuzel u nas nevim kde k sehnani, je VOX Delay (spoluprace s J.Satrianim)...

Takze muj dotaz zni: "Mate nejake postrehy poznatky? Tedy hlavne k tomu Voxu. O ostatnich uz v tomto topicu nejaka zminka padla. :) "
Dik
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Mylann píše:Divam se ted po nejakych delayech. Konkretne mi jde o dobarveni sol, vyhravek...trochu dodat "teplost" a barevnost zvuku... Takze hend zminka pro Pupacka: "Nepotrebuji zadny presny ms cas a takove veci ok? :D" ...zatim u sebe pro tyhle vecicky nevidim vyuziti...Takze padlo mi do oka par krabicek. A to klasika DD3 (vim, ze od nove DD7 se cenove moc nelisi, ale DD7 mi pripada desne preplacana a je to pro me takovej pidimultiefekt...:) strasne moc funkci pro me zbytecnych...) dale bych mel ve vyhlidce krabicku od MXR Carbon Delay a ten, ktery se mi ze vsech libi nejvic (zatim soudim podle nahravek), bohuzel u nas nevim kde k sehnani, je VOX Delay (spoluprace s J.Satrianim)...

Takze muj dotaz zni: "Mate nejake postrehy poznatky? Tedy hlavne k tomu Voxu. O ostatnich uz v tomto topicu nejaka zminka padla. :) "
Dik
Myslim že pro to co pises se rozhodujes dobre mezi MXR a tim Voxem. Oba stojí 5tisíc no je to pálka ale určo to za to stojí.

Tož záleží na Tobě jestli chceš čistě analog jednoduchý delay s minem nastavení a jedním zvukem = MXR

nebo chceš mít možnost si nastavit 2 druhy delayů (modern/vintage) + navíc Hi-fi, Lo-fi filter = Vox...

Toho Voxe maj tady na kytarach: http://kytary.cz/vox-dual-mode-delay-js ... ne/103234/

a MXR taky: http://kytary.cz/dunlop-carbon-copy-analog-delay/98873/
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ted jsem neodolala a z bazaru vzal ten TECH 21 DLA, tak jsem zvedav, hlavne se mi v tom libi ten boost, mozna ho ted budu potrebovat. Kazdopadne dobra zprava pro vas - pokud se mi bude libit, budu mit na prodej Boss DD-2.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:Ted jsem neodolala a z bazaru vzal ten TECH 21 DLA, tak jsem zvedav, hlavne se mi v tom libi ten boost, mozna ho ted budu potrebovat. Kazdopadne dobra zprava pro vas - pokud se mi bude libit, budu mit na prodej Boss DD-2.
Kdyztak pak postni nejakou pidi recenzi na ten TECH s nejakou malou ukazkou kdyz budes mit cas
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

pupack píše:
Mylann píše:Divam se ted po nejakych delayech. Konkretne mi jde o dobarveni sol, vyhravek...trochu dodat "teplost" a barevnost zvuku... Takze hend zminka pro Pupacka: "Nepotrebuji zadny presny ms cas a takove veci ok? :D" ...zatim u sebe pro tyhle vecicky nevidim vyuziti...Takze padlo mi do oka par krabicek. A to klasika DD3 (vim, ze od nove DD7 se cenove moc nelisi, ale DD7 mi pripada desne preplacana a je to pro me takovej pidimultiefekt...:) strasne moc funkci pro me zbytecnych...) dale bych mel ve vyhlidce krabicku od MXR Carbon Delay a ten, ktery se mi ze vsech libi nejvic (zatim soudim podle nahravek), bohuzel u nas nevim kde k sehnani, je VOX Delay (spoluprace s J.Satrianim)...

Dik
Myslim že pro to co pises se rozhodujes dobre mezi MXR a tim Voxem. Oba stojí 5tisíc no je to pálka ale určo to za to stojí.

Tož záleží na Tobě jestli chceš čistě analog jednoduchý delay s minem nastavení a jedním zvukem = MXR

nebo chceš mít možnost si nastavit 2 druhy delayů (modern/vintage) + navíc Hi-fi, Lo-fi filter = Vox...

Toho Voxe maj tady na kytarach: http://kytary.cz/vox-dual-mode-delay-js ... ne/103234/

a MXR taky: http://kytary.cz/dunlop-carbon-copy-analog-delay/98873/

Jojo diky :) to vim ,ze oba kytary prodavaji... Ale ja s tim sehnanim spise myslel to, aby nekde byly oba efekty na prodejne. A tim si je mohl pripadne zkusit...:) nechci jen tak neco koupit za 5k...A z okoli Brna do Prahy je to dalka kvuli efektu :) ...
A tuhle castku jsem ochotnej do toho vrazit, rad zainvestuju s tim, ze je to na dlouhou dobu...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

podle mě delay boď moc nvyužijš, nebo si zamilujš... nikdo ti neřekne, co z toho to bude..

Menší kvíz:
Kdo zvás rve delay do smyčky a kdo před aparát?

EDIT:
Wohma: Toš kolik?
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 28.04.2009 17:55, celkem upraveno 1 x.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

turbo_MaCk píše:Menší kvíz:
Kdo zvás rve delay do smyčky a kdo před aparát?
jelikož mám zkreslení z krabky ta kpřed aparát :-P pokud tě zajímá, jestli před, nebo za zkreslení, tak ZA
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“