DELAY
Pravidla fóra
A navic jsem si ted zamiloval mxr efekty.Ve stredu mne prisel MXR GT-Overdrive a je to zatim nejlepsi krabicka na zkresleni kterou jsem kdy mel 
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jestli ho opravdu potrebujes jen na to co jsi napsal o prispevek výše, pak beru zpět připominky, a bude ti slouzit dobrenozaki píše:A navic jsem si ted zamiloval mxr efekty.Ve stredu mne prisel MXR GT-Overdrive a je to zatim nejlepsi krabicka na zkresleni kterou jsem kdy mel
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
používám artec adl2 analog delay, všude píšou: analog, analog, analog a zjistil jsem, že to píšou asi proto, aby bylo jasný, co to přesně není.
na stránkách výrobce je malým písmem v závorce napsaný jen tak mimochodem: ASIC chip (not BBD chip)
chtěl jsem se zeptat, BBD chip je tedy v analogových delayích a ASIC chip v digitálních? či jak to je, moc se v tom nevyznám, díky za odpovědi
na stránkách výrobce je malým písmem v závorce napsaný jen tak mimochodem: ASIC chip (not BBD chip)
chtěl jsem se zeptat, BBD chip je tedy v analogových delayích a ASIC chip v digitálních? či jak to je, moc se v tom nevyznám, díky za odpovědi
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
Ten Artec mam tiez, tiez som sa dopatral na roznych zahranicnych forach k pochybnostiam uzivatelov o analogovosti tohto efektu (asi bude oser v tom, ze ten pedal sa vola Artec Analog Delay (s velkym "A") a nie je tam nikde explicitne napisane, ze to je analogovy pedal). Ale viac som sa o to nezaujimal, pretoze mi je to vlastne jedno... znie ako analog, sprava sa ako analog, sumi ako analog
Skor mam problem s tym, ze mi nesedi zvukovo a mam pocit, ze mi kradne vysky (aj ked pri nahravani som to nerozoznal).
Skor mam problem s tym, ze mi nesedi zvukovo a mam pocit, ze mi kradne vysky (aj ked pri nahravani som to nerozoznal).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
neni to trosku zbytecny problem? jasne, zvedavost je zvedavost, ale pokud to hraje dobre, tak neni co resit.Kodlc píše:to je právě ten problém, analogovej delay za 1700, sakra sakra, nejlevnější analog stojí 4000, je to analog, není to analog..
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
je fakt že se v tom hrabu možná až moc, ale když jednou výrobce napíše že je to analog tak chci mít jistotu že nelže 
Naposledy upravil(a) Kodlc dne 15.05.2009 11:45, celkem upraveno 2 x.
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
Dohra při vypnutí
Ahoj přátelé,
pročítal jsem si vaše názory a nikde jsem se nedočetl důležitou informaci. Já sám o DD7 přemýšlím, protože externí tapping je moc dobrá věc, ale i přes to jsem si před rokem pořídil Delay od Digitechu, který kopíroval mám pocit DD6, ale s tím, že měl o jednu přednost navíc a to, že při vypnutí delay dohrává, kdežto u BOSSu ne. Tam se to utne a při mé hře, kde používám poměrně dlouhý delay je to nepřípustné. Je to jako když ustřihnete solo a začne jiná píseň. Tak jsem se chtěl zeptat, zda DD7 náhodou po vypnutí nedohrává? Dík za odpověď.
pročítal jsem si vaše názory a nikde jsem se nedočetl důležitou informaci. Já sám o DD7 přemýšlím, protože externí tapping je moc dobrá věc, ale i přes to jsem si před rokem pořídil Delay od Digitechu, který kopíroval mám pocit DD6, ale s tím, že měl o jednu přednost navíc a to, že při vypnutí delay dohrává, kdežto u BOSSu ne. Tam se to utne a při mé hře, kde používám poměrně dlouhý delay je to nepřípustné. Je to jako když ustřihnete solo a začne jiná píseň. Tak jsem se chtěl zeptat, zda DD7 náhodou po vypnutí nedohrává? Dík za odpověď.
Dozvuk po vypnutí
Domnívám se, že toto DD7 neumí. Vyzkouším a hodím to sem. A dotaz na Satriho - jaký máš ten delay od Digitechu?
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H
http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
DD-7 po stistnutí k ukončení naprosto plynulé dohraje a vypne se, takže v pohodě ...Satri píše:Mám od Digitechu ten XDD - Digital Delay X-series. Je to v podstatě kopie DD-6. Kdyby měl externí tapping, tak je bezchybnej, proto mě láká ta DD7, jenže jestli nedohrává, tak pro mě nemá smysl.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Dozvuk DD7
Zdravím a potvrzuji, že po vypnutí DD7 ještě nějakou dobu opakovačka doznívá... tzn. DD7 to umí.
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Tak jsem po delsim zvazovani nakonec ten analog nekoupil. Hlavne z duvodu penez. Ten Line 6 Echo Park jsem prodal a poridil jsem si od Bosse RV-3 Digital Reverb/Delay. Hrozne me nadchnul delay v kombinaci s reverbem. Neni to sice analog delay, o kterym jsem basnil, ale vyhovuje mne fakt moc.
http://bandzone.cz/argonaut
Divam se ted po nejakych delayech. Konkretne mi jde o dobarveni sol, vyhravek...trochu dodat "teplost" a barevnost zvuku... Takze hend zminka pro Pupacka: "Nepotrebuji zadny presny ms cas a takove veci ok?
" ...zatim u sebe pro tyhle vecicky nevidim vyuziti...Takze padlo mi do oka par krabicek. A to klasika DD3 (vim, ze od nove DD7 se cenove moc nelisi, ale DD7 mi pripada desne preplacana a je to pro me takovej pidimultiefekt...
strasne moc funkci pro me zbytecnych...) dale bych mel ve vyhlidce krabicku od MXR Carbon Delay a ten, ktery se mi ze vsech libi nejvic (zatim soudim podle nahravek), bohuzel u nas nevim kde k sehnani, je VOX Delay (spoluprace s J.Satrianim)...
Takze muj dotaz zni: "Mate nejake postrehy poznatky? Tedy hlavne k tomu Voxu. O ostatnich uz v tomto topicu nejaka zminka padla.
"
Dik
Takze muj dotaz zni: "Mate nejake postrehy poznatky? Tedy hlavne k tomu Voxu. O ostatnich uz v tomto topicu nejaka zminka padla.
Dik
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Myslim že pro to co pises se rozhodujes dobre mezi MXR a tim Voxem. Oba stojí 5tisíc no je to pálka ale určo to za to stojí.Mylann píše:Divam se ted po nejakych delayech. Konkretne mi jde o dobarveni sol, vyhravek...trochu dodat "teplost" a barevnost zvuku... Takze hend zminka pro Pupacka: "Nepotrebuji zadny presny ms cas a takove veci ok?" ...zatim u sebe pro tyhle vecicky nevidim vyuziti...Takze padlo mi do oka par krabicek. A to klasika DD3 (vim, ze od nove DD7 se cenove moc nelisi, ale DD7 mi pripada desne preplacana a je to pro me takovej pidimultiefekt...
strasne moc funkci pro me zbytecnych...) dale bych mel ve vyhlidce krabicku od MXR Carbon Delay a ten, ktery se mi ze vsech libi nejvic (zatim soudim podle nahravek), bohuzel u nas nevim kde k sehnani, je VOX Delay (spoluprace s J.Satrianim)...
Takze muj dotaz zni: "Mate nejake postrehy poznatky? Tedy hlavne k tomu Voxu. O ostatnich uz v tomto topicu nejaka zminka padla."
Dik
Tož záleží na Tobě jestli chceš čistě analog jednoduchý delay s minem nastavení a jedním zvukem = MXR
nebo chceš mít možnost si nastavit 2 druhy delayů (modern/vintage) + navíc Hi-fi, Lo-fi filter = Vox...
Toho Voxe maj tady na kytarach: http://kytary.cz/vox-dual-mode-delay-js ... ne/103234/
a MXR taky: http://kytary.cz/dunlop-carbon-copy-analog-delay/98873/
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ted jsem neodolala a z bazaru vzal ten TECH 21 DLA, tak jsem zvedav, hlavne se mi v tom libi ten boost, mozna ho ted budu potrebovat. Kazdopadne dobra zprava pro vas - pokud se mi bude libit, budu mit na prodej Boss DD-2.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Kdyztak pak postni nejakou pidi recenzi na ten TECH s nejakou malou ukazkou kdyz budes mit casWohma píše:Ted jsem neodolala a z bazaru vzal ten TECH 21 DLA, tak jsem zvedav, hlavne se mi v tom libi ten boost, mozna ho ted budu potrebovat. Kazdopadne dobra zprava pro vas - pokud se mi bude libit, budu mit na prodej Boss DD-2.
pupack píše:Myslim že pro to co pises se rozhodujes dobre mezi MXR a tim Voxem. Oba stojí 5tisíc no je to pálka ale určo to za to stojí.Mylann píše:Divam se ted po nejakych delayech. Konkretne mi jde o dobarveni sol, vyhravek...trochu dodat "teplost" a barevnost zvuku... Takze hend zminka pro Pupacka: "Nepotrebuji zadny presny ms cas a takove veci ok?" ...zatim u sebe pro tyhle vecicky nevidim vyuziti...Takze padlo mi do oka par krabicek. A to klasika DD3 (vim, ze od nove DD7 se cenove moc nelisi, ale DD7 mi pripada desne preplacana a je to pro me takovej pidimultiefekt...
Takze muj dotaz zni: "Mate nejake postrehy poznatky? Tedy hlavne k tomu Voxu. O ostatnich uz v tomto topicu nejaka zminka padla."
Dik
Tož záleží na Tobě jestli chceš čistě analog jednoduchý delay s minem nastavení a jedním zvukem = MXR
nebo chceš mít možnost si nastavit 2 druhy delayů (modern/vintage) + navíc Hi-fi, Lo-fi filter = Vox...
Toho Voxe maj tady na kytarach: http://kytary.cz/vox-dual-mode-delay-js ... ne/103234/
a MXR taky: http://kytary.cz/dunlop-carbon-copy-analog-delay/98873/
Jojo diky
A tuhle castku jsem ochotnej do toho vrazit, rad zainvestuju s tim, ze je to na dlouhou dobu...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
podle mě delay boď moc nvyužijš, nebo si zamilujš... nikdo ti neřekne, co z toho to bude..
Menší kvíz:
Kdo zvás rve delay do smyčky a kdo před aparát?
EDIT:
Wohma: Toš kolik?
Menší kvíz:
Kdo zvás rve delay do smyčky a kdo před aparát?
EDIT:
Wohma: Toš kolik?
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 28.04.2009 17:55, celkem upraveno 1 x.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.