Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

DirX píše:Chtěl bych se zeptat má někdo zkušenosti s panem vladykou jak je ochotný atd?
Zlatej člověk je to :D Já si k němu vozím na přelampování aparáty už pár let a jsem naprosto spokojenej.
Za kompletní přeflaškování 100W hlavy, předzezilovač i konec chce tuším okolo 2500 Kč , když jsem volal do ESH za to semé si řekli cca 5000 Kč. Navíc Vám umí udělat i custom úpravy na aparátech což se někdy hodí. A to nejdůležitější, nenechá v nouzi člověka kterýmu odejde aparát a večer hraje... :wink:
BruceD

Příspěvek od BruceD »

Mám biohazard tříkanál 120w a můžu říct, že je to zatím to nejlepší, co jsem kdy slyšel, zkreslenáí je parádní a ani za čistej zvuk se rozhodně nemusí stydět...
ugh.gf

Příspěvek od ugh.gf »

hele a nemate nekdo skusenost s kombama? chci prejit na lampu 8) a tahle znacka je mi velice doporucovana a v klidu by mela byt i cena...i kdyz spis nez rectifire bych bral neco do stylu stiletta
diky moc
Kombo Roland Cube 30x, Janecký
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

kombo pokud vim zatim nedela, ale asi kdybys mel presnou predstavu,tak byste se dohodli...
DirX

Příspěvek od DirX »

Kombo ti udělá známý ho má :wink:
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
ugh.gf

Příspěvek od ugh.gf »

no a nevis prosim jak hraje? (jasne ze se na nej pojedu podivat) popripade nevite jak je na tom rocwell v porovnani s EHS? stylove mirim do vod (hard)rocku..diky moc(mozna za blby dotazy :oops: )
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak Rockwell je z 95% zvuk mesa rectifier,je to fakt nadrcený aparát.Dokonce sem sylšel od jednoho majitele že na tvrdší aparát snad jěště nehrál a to hrál na aparáty za sta tisíce.
A ESH je něco mezi mesou a soldanem,ale neznám snad nikoho kdo by si ho nechal v původní verzi.Tím myslím že ti to upraví přesně na tvoji míru....Zvuk u ESH je spíš tenší po soldanu.
Jinak to kombo sem neslyšel ale bude to určitě rectifier s tím rozdílem že má EL84 v pre-ampu.Takže tak asi charakteristika obě značky sou nařachané.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

DirX píše:Tak Rockwell je z 95% zvuk mesa rectifier,je to fakt nadrcený aparát.Dokonce sem sylšel od jednoho majitele že na tvrdší aparát snad jěště nehrál a to hrál na aparáty za sta tisíce.
A ESH je něco mezi mesou a soldanem,ale neznám snad nikoho kdo by si ho nechal v původní verzi.Tím myslím že ti to upraví přesně na tvoji míru....Zvuk u ESH je spíš tenší po soldanu.
Jinak to kombo sem neslyšel ale bude to určitě rectifier s tím rozdílem že má EL84 v pre-ampu.Takže tak asi charakteristika obě značky sou nařachané.
Ehm, ehm, jestli "tenší" má znamenat tenčí od slova tenký - tak nevím kdes přišel na to že Soldano má tenký (tenčí) zvuk. Jestli má třeba Gary Moore tenký zvuk tak teda nevím jak by měl vypadat ten tlustý...
No a korunu jsi tomu nasadil těma EL84 v preampu. Nic neviděl, nic neslyšel ale "odborně" poklábosit můžem 8)
ugh.gf

Příspěvek od ugh.gf »

No me by prave zajimalo jestli by byl schopnej(ochotnej) postavit trosku variabilnejsi aparat(neco do stylu zminovanyho stiletta). Jinak na ESH sem moc chvaly neslysel...hlavne teda ceny(nevim jak je to s kombama). A diky moc za rady 8)
DirX

Příspěvek od DirX »

ESH komba myslím už nedělá....tak já si myslím že by ti stilleto snad udělal ale jestli chceš něco variabilnějšího tak zkusi radší DorD dušan je na tohle nejlepší i zvukově to posere kde co....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
nity

Příspěvek od nity »

chtel bych prelampovat svoji 50/50 a u toho se nenastavuje BIAS..myslite ze by mi lampy nasparoval a poslal?? mate nejeky takovy zkusenosti???
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
DirX

Příspěvek od DirX »

nity píše:chtel bych prelampovat svoji 50/50 a u toho se nenastavuje BIAS..myslite ze by mi lampy nasparoval a poslal?? mate nejeky takovy zkusenosti???
Honza je hodně ochotný takže si myslím že jo....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

přidávám fotky mojeho rockwella:

Obrázek Obrázek Obrázek

bohužel nevím co je to přesně za typ, má 6x12AX7+2x6l6, 2 oddělené kanály, paralelní smyčku...a hraje parádně :)
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Tak to je nádhera.
afektband

Příspěvek od afektband »

Čím jsi to fotil, já když jsem se snažil vyfotit lampy, tak se mi to nikdy nepovedlo.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

fotil sem to canonem powershot sx110...čas závěrky 15s, clona minimální, ruční ostření...hodne sem si s tim hrál než sem našel pořádné nastavení...pár dalších fotek mám na facebooku
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

voytik píše:fotil sem to canonem powershot sx110...čas závěrky 15s, clona minimální, ruční ostření...hodne sem si s tim hrál než sem našel pořádné nastavení...pár dalších fotek mám na facebooku
Tím to je :wink: jinak...v ruce neudržitelné :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
DirX

Příspěvek od DirX »

voytik píše:přidávám fotky mojeho rockwella:

Obrázek Obrázek Obrázek

bohužel nevím co je to přesně za typ, má 6x12AX7+2x6l6, 2 oddělené kanály, paralelní smyčku...a hraje parádně :)
je to model 6505....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

Joey píše:Tím to je :) jinak...v ruce neudržitelné :)
jo to určitě bez stativu ani ránu :D
DirX píše:je to model 6505....
wow víš o tom něco víc? kupoval sem ho jako bazarový takže nevím prakticky nic...budu rád za jakékoliv info :)
Uli

Příspěvek od Uli »

Vcera jsem si privezl od Honzy Vladyky predelanej Marshall JCM900 SL-X.

Koupil jsem to jako pubescentni kytarista, kdy me hlavne zajimalo estli to hraje nahlas a zkresluje to. Potom jsem dluoho nehral a pak sem zas nemel prachy na neco novyho, kazdopadne ten zvuk co z toho lezl byl naprosto k zbliti. Koupil jsem si tedy nejdrive nekolik digitalnich multiefektu (postupne samozrejme) a z marshalla pouzival jenom konec - do Returnu. Nakonec jsem dospel k tomu, ze chci lampu, tak sem si koupil Blackstar HT-Dual, kterej je mimochodem uplne skvelej (do linky, do lamopovyho komba i doma na malyho tranzistorka), ale z JCMka sem furt nedostal to co jsem chtel ...

A jednou sem se nasral (asi pred 14 dnema) a zavolal Vladykovi, co mi s tim udela. Rikal, ze za cenu okolo 7000,- mi ten jednokanal (jenom 2 hlasitosti, zadnej reverb), predela na dvoukanal se svym zvukem. Po precteni teto a jinych recenzi na Honzovu praci jsem hned druhej den marshalla vzal a odvez ho k nemu.

No a uz je doma, resp. v garazi. Kdyz sem to privez a zapojil, tak jsem hned slysel zvuk, kterej byl 100x lepsi nez ten co z toho lezl. Prisel jsem sice o zesileni na solo, ale zase mam prepinani cistej/zkreslenej (protoze se to tam neveslo - zkousel to dat jinam, ale vedeni chytalo ruseni, tak sme to zatim zavrhli, ale kdybych to fakt potreboval, tak se nejaky reseni urcite nejde a dodela), ale po prvni zkousce muzu rict, ze solo je slyset i bez zesileni, ten zvuk se proste prosadi. Ale furt jsem si rikal, ze to jeste neni uplne ono. Mam delanou bednu pro 4 repraky se 2 zaslepenejma a 2x Celestion G12 ... neco, ted si nevzpomenu a jsou uz trochu vyseptaly. Tak sem to zapojil vedle do bedny co ma kolega 4xCelestion V30 ... volume na pulku, gain na pulku a myslel sem, ze mi ta garaz spadne na hlavu a ten zvuk ... "k***a to je vono!"

Takze ted usetrim na V30 ... udelam si bednu jenom 2x12 s V30, aby se to lip nosilo a bude hotovo...

Takze Rockwell, ano ano ano!!!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“