POD XT Live ?vs. POD X3 Live

Pedály, multiefekty, procesory, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hendy9 píše:Jo nákej along sem tam našel. Jinak nic nahrávat nemusíš , to je v pohodě akorát předtim sem , tam narazil na něco, kde ty ostatní nástroje dost řvali.... Jinak to nechci na death nebo podobný prasárny, když mluvim s normálnim člověkem , tak beru jako tvrdou hudbu SOAD nebo A7x ...ten tvůj zvuk co sem tam slyšel bych asi nevyloudil , ael to bude spíš asi o kytaře...ted mi de spíš o to, že z toho musim vytočit zvuk, kterej by byl tvrdšší , ael zárověn , tam nebyl bordel , a ted já o tom vim kulový, takže mě čeká docala prácička, ael jinak za ty U2 ti bude pár lidí vděčnejch, akorát tam neni moc vidět co hrajes, ale to by mělo bejt stejně o sluchu , tak nevim...

Jinak nevim jestli se na to mam ptát tebe nebo někoho jinýho , když si udělat tvrdší zvuk s co nejmenšim bordelem, tak mam v podstatě pár možností:
1 -tvrdej preamp a náký efekty k tomu a ztlumit to
2-tvdej pream a jenom ho trochu upravit
3-v podstatě nákej čistej pream a vytáhnou tam náký věci
4-jít na to s polotvrdym zvukem...
5-???
U toho POD je podstatný jít na to systematicky.. čili když si budeš chtít tvořit nějakej svůj zvuk jed postupně..

1. uplně nejdřív si najdi aparát kterej ti vyhovuje zvukově.. kupříkladu zvolíš JCM800
2. nejdřív si hraj jen s tím aparátem, dej si equalizaci na 12hod a zkoušej si změny equalizeru tak aby se ti ten zvuk líbil po stránce, basů, středů, vejšek, ne moc GAINU
3. až pak řeš efekty..
4. když použiješ efekt, distortion například simulaci RATa což je tam pojmenovano tušim Classic distortion tak to rozhodně stáhni GAIN na simulaci toho komba.. prostě bud zkresleni na kombu nebo na efektu.. ne oboje naplno..

chce to tak nejak pochopit ten princip a vydrzet si s tim hrat, zkouset ruzna nastaveni a vymazlit si to ke sve spokojenosti ;) je to jen o čase, zkoušej to, zkoušej to a snad si najdeš zvuk kterej ti bude vyhovovat, holt to není otázka jen pár minut no
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Dík, to sou rady k nezaplacení...
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Dík, to sou rady k nezaplacení...

Mam snad poslední dotaz...na line6.com sou různý nadefinovaný zvuky, který se daj stáhnou jako soubor...jak je dostanu do PODa?
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hendy9 píše:Dík, to sou rady k nezaplacení...

Mam snad poslední dotaz...na line6.com sou různý nadefinovaný zvuky, který se daj stáhnou jako soubor...jak je dostanu do PODa?
Hlavní je mít v PC nainstalovaný program GEARBOX pro tvoji verzi POD, který stáhneš na strankach line6 (ale mas ho i na CD k PODu). No a v tom programu uz si krasne prave tvoris pekne myší svoje presety, mas tam nakreslene efekty, komba a je to lepsi nez to editovat neprehledne primo na PODu...

no a kdyz stahnes ten preset z customtones tak ho otevres prave v tom GEARBOXU. Z nej muzes ulozit preset do PODu nebo si vytvorit na plose treba adresar a presety si ukladat tam to je fuk... ;) kazdopadne ten gearbox je zaklad pro pohodlnou praci s tim POD vsechno pekne prehledne tam je
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pupack píše:Hlavní je mít v PC nainstalovaný program GEARBOX pro tvoji verzi POD, který stáhneš na strankach line6 (ale mas ho i na CD k PODu). No a v tom programu uz si krasne prave tvoris pekne myší svoje presety, mas tam nakreslene efekty, komba a je to lepsi nez to editovat neprehledne primo na PODu...

no a kdyz stahnes ten preset z customtones tak ho otevres prave v tom GEARBOXU. Z nej muzes ulozit preset do PODu nebo si vytvorit na plose treba adresar a presety si ukladat tam to je fuk... ;) kazdopadne ten gearbox je zaklad pro pohodlnou praci s tim POD vsechno pekne prehledne tam je

sice poda nemám, ale stejně bych si dovolil otázku. když ho mám připojeného k počítači, a v Gearboxu nastavuju presety, můžu si je rovnou nějak poslechnout??? může být při tom do Podu připojena kytara?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Caggan píše:
pupack píše:Hlavní je mít v PC nainstalovaný program GEARBOX pro tvoji verzi POD, který stáhneš na strankach line6 (ale mas ho i na CD k PODu). No a v tom programu uz si krasne prave tvoris pekne myší svoje presety, mas tam nakreslene efekty, komba a je to lepsi nez to editovat neprehledne primo na PODu...

sice poda nemám, ale stejně bych si dovolil otázku. když ho mám připojeného k počítači, a v Gearboxu nastavuju presety, můžu si je rovnou nějak poslechnout??? může být při tom do Podu připojena kytara?
ano samozřejmě, mam na hlavě sluchátka, kytaru do POD a jen místo abych šteloval kroutítkama na POD tak šteluju myší v grafickém prostředí toho Gearboxu, parádní věc ;)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

zacinam mirne poslintavat po PoDu X3 Live...
Mam par otazek:
Daji se ty simulace aparatu pouzit i pro live hrani?Neni to hnusne znejici bordel?
Potom kdyz presto budu chtit hrat tak jsem premyslel ze k tomu koupim 2x12 bedynku a nakej lampovej konec, bude to fungovat?Nebo musim pod>mix>bedny...
A na zaver by me zajimalo takovy porovnani Pod vs Digitech 1101 *ci jak se mu rika) a Pod vs G-major (G-major je jen na efekty ne? nema zadne simulace aparatu... nebo jo? )
Thx, waiting for answers....
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Disasterpiece píše:zacinam mirne poslintavat po PoDu X3 Live...
Mam par otazek:
Daji se ty simulace aparatu pouzit i pro live hrani?Neni to hnusne znejici bordel?
Potom kdyz presto budu chtit hrat tak jsem premyslel ze k tomu koupim 2x12 bedynku a nakej lampovej konec, bude to fungovat?Nebo musim pod>mix>bedny...
A na zaver by me zajimalo takovy porovnani Pod vs Digitech 1101 *ci jak se mu rika) a Pod vs G-major (G-major je jen na efekty ne? nema zadne simulace aparatu... nebo jo? )
Thx, waiting for answers....

Simulace se dají použít samozrejme i na živo, ale ne pres kombo či hlavu, to ma svuj zvuk a jak pises byl by to hnusne znejici bordel..
čili bud do mixu a do PA a nebo jak píšeš koupit si koncovej zesik, klidně lampovej a šup s tim do boxu, to je dle me asi nejlepší varianta. Slysel jsem POD i pres nejakeho Fendera, a taky se to dalo, jde o to to proste tlačit pres neco s neutralnim čistym zvukem, aby to neměnilo průběh simulace toho POD - to je celá myšlenka toho.

co se tyka digitechu ten jsem nezkousel, neznam cili ti nemuzu rict nic.

Co se G-major tyka to uz je trosku jina liga bych rekl, kvalita efektů bude zrejme o neco lepsi, ale take jsem ho pod rukama neměl..
K G-majoru ovsem potrebujes jeste nejakej midi pedal na ovladani a je to čistě jen multiefekt
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

no u toho G-majora me zajima jestli umi taky simulaci aparatu a boxu... ten FS by zas takovej problem nebyl...
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Disasterpiece píše:no u toho G-majora me zajima jestli umi taky simulaci aparatu a boxu... ten FS by zas takovej problem nebyl...
simulace nesimulace, pro tebe je myslím dost důležité, že G major nemá zkreslení, pouze modulační efekty...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Disasterpiece píše:no u toho G-majora me zajima jestli umi taky simulaci aparatu a boxu... ten FS by zas takovej problem nebyl...
presne jak pise crowley...
jinak podrobnosti tady http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... opad~2001/

a ten footswitch je docela problem protoze ty midi prepinace jsou kolikrat drazsi nez samotny multiefekt ;) = prachy navic
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Crowley píše:
simulace nesimulace, pro tebe je myslím dost důležité, že G major nemá zkreslení, pouze modulační efekty...
tohle sem chtel slyset, diky
asi pujdu do toho X3 Live a pak bedynka+konec
Moleek

Příspěvek od Moleek »

pupack píše: ..., ale ne pres kombo či hlavu,...
...nebo jak píšeš koupit si koncovej zesik, klidně lampovej...
Tim pádem se dá poušít i normální lampová hlava, s tim, že se to píchne do RETURNu ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Moleek píše:
Tim pádem se dá poušít i normální lampová hlava, s tim, že se to píchne do RETURNu ne?
nooo to nevim, teoreticky ano, pokud je return az za preampem a pak jede jen koncakem, ja to do hlavy nikdy nezkousel, ale to je drazsi varianta... nez jen koncák.. teda pokud uz dotycny hlavu ma pak samozrejme ne, vychazim ze vzorce "co k tomu dokoupit" ona by ta hlava stejne musela mit nejaky neutralnejsi lampy nakonci, na cistejsi zvuk, takze zalezi take hlava od hlavy no, ale na to at odpovi fundovanejsi, ja s hlavama zkusenosti nemam v tomhle smeru zadne
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od jirikrov »

Moleek píše:
Dost podrobně o zapojení píšu na http://www.marshallmalinovsky.cz/line-6/, tak se tam mrni, snad ti to pomůže.
Marylin

Re: POD XT Live ?vs. POD X3 Live

Příspěvek od Marylin »

Ahoj, od včera su štastným majitelem Pod x3, vše mi fachá pohoda. Upozornuji, že su začátečník a s podem mě čeká ještě spousta práce a učení :D Po přečtení předchozích řádku, jsem se rozhodl, že si zkusím něco nahrát. Stahnul jsem programek reaper. Nastavil jsem si jako výchozí zvukovku (doufám, že to popisuji dobře) pod x3. Do reaperu jsem také "nahrál" plugin pod X3. V reaperu v pohode spustím gearbox, ale nejak mi to nereaguje na to, když si chci v tom gearboxu (v rámci pluginu v reaperu)například přepnout zvuk. Stále slyším pouze zvuk, který jsem si nastavil před tím, než jsem spustil reaper. Když to zkusím nahrát, tak nic. Nevíte prosím někdo jak to správně nastavit? Už nad tím sedím od rána :D Omlouvám se za zmatené popisování, v případě potřeby rád doplním info, páč mě toho momentálně víc nenapadá. Děkuji :D
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

zdravim
rozhoduju se o koupi multaku a asi bych bral nejaky boss me - 70 nebo pod xt live. jen me zajima jestli pres nej muzu normalne valit jako bych ho nemel a bylo zkresleni ze zesilovace a multak s tim nic nedelal a pak se tam kopl treba nejakej efekt nebo to zkresleni vali porad ? chapete jstli se proste da vse vypnout a hrat jako by tam nebyl.nechci si totiz zvuk moji 6505ky kurvit nejakym hovnem zkreslenim. jo a jsou u obou ladicky ?

a jeste bych se chtel zeptat je zvuk jednotlivych krabicek lepsi nebo se tam plati za znacku a za material a v multiefektech je ten zvuk uplne stejnej ? a jekej je u techle dvou multaku wah ? da se srovnat treba s morley wahem ?
diky moc za odpovedi
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

U podu muzes simulaci aparatu vypnout a pouzivat jen efekty, a ladicku pod ma u bosse nevim...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Lachim

Příspěvek od Lachim »

nebuď línej Vetřelče a tkus si aspoň něco pohledat. Minimálně to o těch ladičkách a efektrch bys našel.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Jak přesně funguje ta dualita u X3 live? Chápu to správně, že to má 2 vstupy (velký jack a ten druhý je stejný nebo jiný?) a oba vstupy si pak jdou svými vlastními efektovými cestami a mají i své vlastní výstupy (např. že jedna cesta se vrací smyčkou do kytarového zesilovače a druhá jde rovnou do mixu)? Jde to použít i pro 2 kytary? Když se pak přepínají zvuky při hraní, jak se definuje, kterou cestu zrovna přepínám? Díky předem, za poslední 3 dny jsem se na tomto fóru dozvěděl o efektech víc než za posledních 10 let ...
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“