U toho POD je podstatný jít na to systematicky.. čili když si budeš chtít tvořit nějakej svůj zvuk jed postupně..hendy9 píše:Jo nákej along sem tam našel. Jinak nic nahrávat nemusíš , to je v pohodě akorát předtim sem , tam narazil na něco, kde ty ostatní nástroje dost řvali.... Jinak to nechci na death nebo podobný prasárny, když mluvim s normálnim člověkem , tak beru jako tvrdou hudbu SOAD nebo A7x ...ten tvůj zvuk co sem tam slyšel bych asi nevyloudil , ael to bude spíš asi o kytaře...ted mi de spíš o to, že z toho musim vytočit zvuk, kterej by byl tvrdšší , ael zárověn , tam nebyl bordel , a ted já o tom vim kulový, takže mě čeká docala prácička, ael jinak za ty U2 ti bude pár lidí vděčnejch, akorát tam neni moc vidět co hrajes, ale to by mělo bejt stejně o sluchu , tak nevim...
Jinak nevim jestli se na to mam ptát tebe nebo někoho jinýho , když si udělat tvrdší zvuk s co nejmenšim bordelem, tak mam v podstatě pár možností:
1 -tvrdej preamp a náký efekty k tomu a ztlumit to
2-tvdej pream a jenom ho trochu upravit
3-v podstatě nákej čistej pream a vytáhnou tam náký věci
4-jít na to s polotvrdym zvukem...
5-???
1. uplně nejdřív si najdi aparát kterej ti vyhovuje zvukově.. kupříkladu zvolíš JCM800
2. nejdřív si hraj jen s tím aparátem, dej si equalizaci na 12hod a zkoušej si změny equalizeru tak aby se ti ten zvuk líbil po stránce, basů, středů, vejšek, ne moc GAINU
3. až pak řeš efekty..
4. když použiješ efekt, distortion například simulaci RATa což je tam pojmenovano tušim Classic distortion tak to rozhodně stáhni GAIN na simulaci toho komba.. prostě bud zkresleni na kombu nebo na efektu.. ne oboje naplno..
chce to tak nejak pochopit ten princip a vydrzet si s tim hrat, zkouset ruzna nastaveni a vymazlit si to ke sve spokojenosti