Jsem uplný začátečník, možna budu za vola s touto otázkou:
Budu chodit do školy, kde nás naučí základy hry na kytaru. Chtěl bych vědět, jestli je možné abych se to ve škole učil na akustickou a doma trénoval na elektrickou?? Nevím jak by teda na elektrické zněli trampský nebo lidový pisničky (jestli takový písničky vůbec můžu trénovat na elektrické kytaře. Ptám se na to, přotože dopředu vím, že jak se trochu naučím základy a čtení not, chtěl bych trénovat a učit se hrát na kytaře Blink 182 a podobný.
........... omlouvám se předem za tuto otázku ........ Petr
Na elektriku můžeš doma cvičit. Hraje se na ni v principu stejně. Akordy jsou na každé kytaře stejné. At je to elektrika nebo španělka. Osobně bych ti, ale doporučil, aby jsi doma cvičil na to na co hraješ ve škole.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
nesmysl ucit se ve skole na akustiku a doma hrat na elektriku bud ze zacatku hraj jenom na akustiku a pak prejdi na eletriku nebo rovnou hraj jenom na elektriku....ale preferoval bych nejdriv akus. a az pak el.
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
Kozanostra píše:nesmysl ucit se ve skole na akustiku a doma hrat na elektriku bud ze zacatku hraj jenom na akustiku a pak prejdi na eletriku nebo rovnou hraj jenom na elektriku....ale preferoval bych nejdriv akus. a az pak el.
nesmysl.. Trénovat může na co chce a na co to půjde... je to jen o zvyku....
tj sice pravda ale uznej ze dyz bude hrat Tri citronky na spanele a doma bude hrat treba na stratovy nebo na les paulovi tak to bude trochu vo necem jinym a myslim ze ze zacatku nema cenu to komplikovat...
Marshall 1960A
Digitech RP 350
jediny co me osobne dala akustika byli zakladni akordy a rytmus pravy ruky...dyz sem potom presel na elektriku tak sem zjistil ze neumim prakticky skoro nic..musel sem se naucit powery,vytahovani a celkove se seznamit s krkem kerej je jinej a dalsi veci...podle me bude skakat sem a tam...
Marshall 1960A
Digitech RP 350
Kozanostra píše:jediny co me osobne dala akustika byli zakladni akordy a rytmus pravy ruky...dyz sem potom presel na elektriku tak sem zjistil ze neumim prakticky skoro nic..musel sem se naucit powery,vytahovani a celkove se seznamit s krkem kerej je jinej a dalsi veci...podle me bude skakat sem a tam...
me treba z akustiky na elektriku uz nedelalo zas takove problemy chytat barecka..a krk..no, na te akustice ho nemam o moc sirsi nez na el
Kozanostra píše:jediny co me osobne dala akustika byli zakladni akordy a rytmus pravy ruky...dyz sem potom presel na elektriku tak sem zjistil ze neumim prakticky skoro nic..musel sem se naucit powery,vytahovani a celkove se seznamit s krkem kerej je jinej a dalsi veci...podle me bude skakat sem a tam...
me treba z akustiky na elektriku uz nedelalo zas takove problemy chytat barecka..a krk..no, na te akustice ho nemam o moc sirsi nez na el
já hrál pul roku na akustiku, a pak jednou učitel donesl svoji ibanezku. a já poprvé ucítil devítky struny, na krásně seřízeném hmatniku s uzoučkým elektrickým krkem! nebo když mi poprvé po měsíci seřídil pan vácha kytaru - byl jsem tyden bez elektriky, tak jsem hrál jen hodně často na španělku, a jak si prsty zvykly a dostaly se k seřízené elektrice... to byl mazec.
španělka má něco do sebe...
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Podle mě je to nehlepší naopak:
Hrát na elektriku a cvičit na akustiku s hodně tvrdýma strunama.
I když, u začátečníka asi nemusí bejt tak tvrdý
Nicméně pak budeš mít asi problém s umáčknutím strun, když budeš cvičit jen na elektrice.
Jdi do toho, může to dopadnout třemi způsoby...
1) Budeš spokojenej se stávající situací, tozn. ve škole akustika, doma elektrika
2)Pustíš akustiku ve škole, protože tě to nebude bavit a buď seženeš učitele na elektriku, nebo budeš samouk
3)Prodáš elektriku a koupíš si akustiku i na doma
V každým případě budeš spokojenej a má smysl do toho jít...
Hodně štěstí
....... díky za názory. Osobně si myslím, že by bylo lepší vzít rovnou elektrickou (budu mít to co chci, a koupim jen jednu kytaru a nemusim vyhazovat penize za akustickou a po čase to měnit) - tenhle názor mám z pohledu začátečníka. Ale jestli je lepší koupit akustiku bez problému bych si ji na začátek koupil. Jen se zeptám ještě na pár věcí:
- jestli je možné chodit k učiteli na akustickou kytaru s elektrickou kytarou a učit se to na el., tak se všechny ty základy o kterých se tu píše naučím přeci rovnou na elektrické, ne? Např. když budou chodit 2 lidi k učiteli na akustickou kytaru (jeden se bude učit na akustické kytaře a druhý na elektrické) tak budou umět úplně stejně hrát? Takže proč bych pak neměl umět věci který tu psal např. Rainmaker - hrát prstama na pravé ruce (tzv vybrnkávačky), struny a stupnice (ty jsou základ pro sola na el. kytaře) atd. Nejde spíše o to, učit se ze začátku hrát na takových písničkách, kde se naučím struny, stupnice, akordy, vybrnkávačky atd. ale je jedno na jaký kytaře se to učím??????? - nevím zda je toto správná úvaha ale toto si jako začátečník myslím.
Jestli je možné chodit k učiteli na akustickou kytaru s el. a učit se přímo na el. - tak asi není co řešit, všechno by mě měl naučit. Ale nevím jestli to jde hrát na el. začátečnický písničky - jak by to vůbec znělo. A to ještě k tomu bez komba, přeci bych ho netahal ještě s kytarou. Jde to vlastně hrát na el. bez připojeného komba? - a není to na takový začátky lepší?
....... díky za odpovědi a kdyžtak se omlouvám jestli tu píšu nesmysli.
Hlavně žádnou zušku skoro vůbec nepotřebuješ... nejlepší je si najít nějakého zkušeného elektrikáře, který ti vysvětlí co a jak a pak tě pustí do vody...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson Basa: Squier Precision Bass modded Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb Box: Marshall 1936 Hlava:Randall RH 50T Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock http://bandzone.cz/kofein
Nechci elektrikáře podceňovat, ale málokdo, kdo hraje pouze na elektriku, ovládá aspoň přijatelně noty a hudební teorii. Dle mého se tyto znalosti hodí. Já bych pro začátek volil akustiku a pak po čase elektriku. Jestli budeš šikovnej a máš na to buňky, tak za rok hraní na akustiku budeš na slušné úrovni.
Jinak trochu nevím, jak si to představuješ (chodit k učiteli na akustiku s elektrickou kytarou) - jestli je to učitel na klasiku, tak Tě rovnou vyhodí, když učitel na akustiku s kovovejma strunama tak co když nebude mít kombo?
..... právě o to mě jde jestli k učiteli na akustiku můzu nosit elektriku. Nejde o ZUŠ ale o VOŠ kde je i předmět Hra na nástroj - tak podle mého názoru se bude učit jen na akustice (není to ani hlavní předmět - ale tohle si ještě zjistim na co se tam učí hrát). Jinak ja píše Jester - když by mě učitel na akustiku s el. rovnou vyhodil, tak mám problém vyřešenej. Ale jestli tam budou učit na el. kytaru tak by bylo lepší rovnou el. Noty, hudební teorii a další věci co jsou potřeba k hraní mě naučí.
Takže nejlepší asi zjistit na co tam učí a podle toho koupit?????
Jester píše:
Nechci elektrikáře podceňovat, ale málokdo, kdo hraje pouze na elektriku, ovládá aspoň přijatelně noty a hudební teorii. Dle mého se tyto znalosti hodí. Já bych pro začátek volil akustiku a pak po čase elektriku. Jestli budeš šikovnej a máš na to buňky, tak za rok hraní na akustiku budeš na slušné úrovni.
Jinak trochu nevím, jak si to představuješ (chodit k učiteli na akustiku s elektrickou kytarou) - jestli je to učitel na klasiku, tak Tě rovnou vyhodí, když učitel na akustiku s kovovejma strunama tak co když nebude mít kombo?
+1 kdybych já měl možnost se vrátit v čase, hned bych chodil na klasiku...
dohánět ty základy později a sám je naprd (učitele se snažím zatěžovat co nejmíň, protože na učení základů je moc drahý )
b182 píše:..... právě o to mě jde jestli k učiteli na akustiku můzu nosit elektriku. Nejde o ZUŠ ale o VOŠ kde je i předmět Hra na nástroj - tak podle mého názoru se bude učit jen na akustice (není to ani hlavní předmět - ale tohle si ještě zjistim na co se tam učí hrát). Jinak ja píše Jester - když by mě učitel na akustiku s el. rovnou vyhodil, tak mám problém vyřešenej. Ale jestli tam budou učit na el. kytaru tak by bylo lepší rovnou el. Noty, hudební teorii a další věci co jsou potřeba k hraní mě naučí.
Takže nejlepší asi zjistit na co tam učí a podle toho koupit?????
No co vím, tak na školách moc elektriky nepodporují... radil bych asi spíš tu akustiku...