JCM 900 nefunguje

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
negativecreep

JCM 900 nefunguje

Příspěvek od negativecreep »

Zdravim,toto forum sleduju uz delsi dobu ,ale az ted jsem se odhodlal zaregistrovat, Mam problem z JCM 900 SLX , zvuk perfektni vsechno slape, i lampy puvodni ,ale bylo to nehrany, a pan Hlavacek rikal ze jsou v poradku. Muj problem: hraju a najednou to vypadne lupnuti jak kdybych vytahnul jack z kytary. Na pozadi hraje ,ale strasne potichu ,jak bez konce nebo ja nevim , ozyva se prskani, a za chvili to treba naskoci, a hraje dal , nekdy to vypadne treba 5x za minutu .jacky smycky vymeneny , pan Prochazka uz to mel u sebe asi 3x a nezjistili jsme cim to je, snazime se na to prijit, (jinak ochotnej clovek , vsem doporucuji).Prosim o radu zda nekdo nema stejnej problem , nebo ho nenapada cim by to mohlo byt.JO v zime to delalo min casteji(netopena zkusebna) a ted jak je teplo tak to zlobi silene, nasral jsme se a dal jsme na to foukat vetrak , takovej klasickej domaci, pustil ho na trojku , vypadlo to taky ale jen jednou.jinak kdyz vypnu celej zesik i standby , a zapnu , tak to pomuze . predem dik za kazdou odpoved, a snad jsem to poslal do spravny casti fora ,a nedelam vam tady zbytecnej neporadek,dik chlapi a rock on .Ales
Naposledy upravil(a) negativecreep dne 5.04.2009 18:52, celkem upraveno 2 x.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Zkoušel jsi to i s jinou kytarou?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
negativecreep

:) jo jo samozdrejme jsem to zkousel i s jinou kytarou zkousel jsem ruzny kabely, zkousel jsem do toho prastit pesti je to takova zahada prave.Bez zkouseni jiinej kytary a kabelu bych si ani netrofal sem psat, po tom jsem sel samozdrejme jako prvni , ale dik za odpoved
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

možná bych tam přece jenom zkusil dat jiný lampy jinak už nevim
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Sice nejsem elektrikář, ale podle mě je evidentní, že se tam něco přehřívá. Tzn. zkusit vyměnit lampy. I když vypadají dobře tak můžou být vadný. A druhá věc mohou být kondenáztory. Tak jak vidno časem vysychají a jejich kapacita je dost ovlivněná teplotou. Tzn. že jestli jsou vadný tak to může děla taky ono. Víc mě fakt nenapadá.

Jo a jestli tě můžu poprosti tak dej kontakt na toho opraváře do tohoto tématu: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=289

Dík
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
negativecreep

To je taky moznost vyzkouset jiny lampy, je to fakt zahada, vypadalo to ze to je nejakej spatnej kontakt, ale to by opravar nasel si myslim hned, navic kdyz to bylo na servisu, tak vcechny potaky a jacky vycistil. Vzdycky kdyz to vypadlo tak jsem zkousel zahejbat z jackem ve smycce, vsechny vystupy pro nahravani. takze to vylucuju. Ted mam ten novej poznatek ze v zime to dela min.Je to beznadej ,zesilovac hraje tak jak si predstavuju ,ale klepat se jestli me to na koncerte vypadne nebo ne je na ....Kdyz to nezjistime ted na dalsi oprave ,zkusim primo autorizovanej servis marshall CR, nebo napsat primo do VB ,jestli se s tim nesetkali
Aivn86 kondenzatory me taky napadli , jinak napsal jsme blby jmeno opravare, k panu Hlavackovi vozim kytary,ten opravar je pan Prochazka(uz to jdu prepsat), mrknu na ty kontakty a kdyz tam nebude tak pridam ,dik za vsechny odpovedi, budu rad za vsechny dalsi napady,a az zjistim cim to je , tak se nejdriv asi opiju :D , a potom dam hned vedet cim to bylo
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

velmi podobný problém jsem měl i já a bylo to uvolněným kablíkem od biasu koncovýho stupně.

rada: levačkou nějak hraj aby to dlělalo zvuky a do pravý si vezmi dřevěnou nebo umělou tyčku na čínský jídlo (nebo něco jinýho) a všechno v zesilovači prošmrdlej tou tyčkou, když ti u něčeho bude lupat, tak je problém tam.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
negativecreep

zju tak to je paradni rada, diky moc chlapi , Je pravda ze vic hlav , vic vi. Clovece akorat jsem se v takovyhle vecech nikdy nehrabal, tak si asi nejdriv najdu na netu nekde fotku vnitrku zesilovace, a kdyztak to zkusim ,nevim to tiz jak moc je to tam slozity,popripade to reknu panu prochazkovi, protoze tohle me prijde jako nestandartni problem,a vsechny standartni problemy jsme uz vyloucili. No hlavne abych tou tyckou nemrdlal tak az me z toho zesilovace budou litat dily :D , uvidime
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

nesmis to prehanet :D :D Podle me je fakt neco uvolnenyho, kazdej by rekl: stary lampy, ale ony i stary lampy hrajou, sice hnusne, ale tohle by delat nemely. Jinak 900SLX asi bude mit plosny spoj, podle me neni pajeny na ocka, takze se mohla nejaka soucastka uvolnit v plosnym spoji, nebo kablik v plosnym spoji.... proste na kazdou soucastku/kablik lehce potukej a uvidis, co to udela
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
negativecreep

fakt dik sice jsme se nikdy v zesilovaci nevrtal, ale dal jsi mi kopanec do zadku(muze se tady napsat slovo pr..l?), tak na to az bude cas asi vlitnu.myslim si ze jinak levej nejsem . jo jo na ocka to nebude asi urcite.Ohledne tech lamp, mel ten zesilovac predtim kamos kterej to zdedil od taty , a bylo to malo hrany, pan prochazka to premeril , a rikal ze sinusovka perfektni, takze to vylucuji
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Podle mě to bude taky ten uvolněný spoj (neboli studeňák) - když se na něj zběžně podíváš, tak vypadá, že vede, ale pří pozornějším přezkoumání zjistíš, že tam ten drát není dobře upevněný (dá se s ním třeba i hýbat) a ono to potom dělá bordel - nejjednoduší je buď to zkoumání, jak popsal eugenne, a nebo vzít do ruky pájku, trochu cínu a přepájet pro jistotu všechny spoje (když pájet neumíš, tak povolej někoho známého, kdo to umí :D ).

Tímto způsobem si to pojistíš i do budoucna (bůhví, jestli už nějaké jiné spoje najsou načlé :?: ), a u té JSM900 to bude během půl hodiny hotové (tipuju i s rozmontováním a znovu složením - já tak zgenerálkoval i celou televizi a za hodinu a půl to bylo hotové - a tak metr a půl cínu v pr*eli :D ).

Samozřejmě že když to nepomůže, tak bude problém někde jinde :(
Moleek

Příspěvek od Moleek »

negativecreep píše::) jo jo samozdrejme jsem to zkousel i s jinou kytarou zkousel jsem ruzny kabely, zkousel jsem do toho prastit pesti je to takova zahada prave.Bez zkouseni jiinej kytary a kabelu bych si ani netrofal sem psat, po tom jsem sel samozdrejme jako prvni , ale dik za odpoved
Mám dojem že tahle finta platí snad jen na televizi ne? A to ještě na ty starý dřevěný krabice :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
negativecreep

to sice plati,ale divil by ses jak se cloveku ulevi, i kdyz stejne jsme ten zesilovc pak pohladil a zkusil se domluvit, no je to zmetek nedal is rict :) :) , jinak ted jsem byl ve zkusebne klepal jsem drivkem, a nic se nedelo, tak to zavezu zase panu prochazkovi a uvidime , bud se to opravi,a nebo budu kontaktovat primo servis marshall CR
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

takže bejby....
1. špatný lampy... může to bejt i na paticívh. Většinou maj nízkej odstup signál šum ty v preampu a konec se většinou chová podzřele.... Toto je nejjednodušší vysvětlení
2. anoda výkonovýho stupně má špatnej kontakt se zemí. elektronky to nepoškodí, ale způsobí to celekm brajgl - výkon de do háje a objeví se šum
3. špatnej kontakt z výkoňáku na trafo, nebo z trafa na výstup. Většinou to hraje potichu, jakoby z trafa znělo to co hraješ. Pokud tato závada trvá dýl - lampy sou dlouho vystaveny neobvyklejm proudům a napětím, tak odejdou, ale zpravidla to tak půl minuty přežijou, když to zase naskočí....

Kdyžtak se na to mrkni a dál specifikuj problém
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
negativecreep

to turbo_mack ,poslal jsem ti SZ , mohl bych ti poslat nahravku toho vypadku , treba by ti to reklo vic,dik moc za odpoved
negativecreep

Re: JCM 900 nefunguje

zdravim, tak jsem si hlavu privezl znovu z opravy, koncovy lampy byly v prdeli. A panu Prochazkovi to nedalo, bednou triskal o stul a nic to nedelalo, ale pak zkusil poklepat a vypadlo to i po prelampovani.Nakonec premeril pre-ampovky, a na jedny nameril 4 volty, misto dvouset voltu,tak vymenil preampovku a pry uz to nezlobilo.Tak dik za prispevky, a doufam ze to uz konecne bude hrat , protoze jsem si fakt uzival
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

toš ať slouží. je fajn, že si sem napsal i jak to dopadlo, spousta lidí na to zapomíná 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
negativecreep

to je jasny , kdyz uz jsem vas problemem zatezoval , tak vas o vyreseni nemuzu pripravit :D , navic to nekomu muze usetrit moje starosti,kdyby mel nekdo podobny problem,muze se zamerit i na preampovku
Predator

Příspěvek od Predator »

Tak prajem veľa šťastia a nech zosík slúži dlho a spoľahlivo!
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“