Ibanez GAX30 vs. Cort X2 atp.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak může to být samozřejmě kopie /třeba fa. Apollo dělala kopie Warlocka, ale s hlavou ve tvaru hokejky/, ale to neznamená, že hraje hůř. Navíc co se týče ceny, taková kopie mohla původně stát klidně stejně jako originál.

Jestli je rok hraná, tak už se snad nemáš čeho bát.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

HH no sranda je, ze fakt vypada na prvni pohled trochu jinak nez GAXka, ale mozna je to jen novejsi revize. U kytary v teto cenove relaci nema smysl resit, jestli je to original nebo kopie, ona koneckoncu pripadna kopie by mohla byt dokonce kvalitnejsi nez original, ale nevim, kdo by se s tim prcal :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Wohma píše:HH no sranda je, ze fakt vypada na prvni pohled trochu jinak nez GAXka, ale mozna je to jen novejsi revize. U kytary v teto cenove relaci nema smysl resit, jestli je to original nebo kopie, ona koneckoncu pripadna kopie by mohla byt dokonce kvalitnejsi nez original, ale nevim, kdo by se s tim prcal :)
Tj,nějak se mi nezdá,že by někdo kopíroval lacinnou kytaru byť je od Ibanezu. Nakonec by ta výroba kopie mohla přijít skoro i dráž,než originál. :lol:
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

na svý GAXce to mám upě stejně jako na tý co se ti nezdá :D a taky Made in China, takže jestli mi z kytar.cz neposlali nákou napodobeninu, tak je to GAXka :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

92ChazzyChazz píše:na svý GAXce to mám upě stejně jako na tý co se ti nezdá :D a taky Made in China, takže jestli mi z kytar.cz neposlali nákou napodobeninu, tak je to GAXka :D
OK a máš tam jaký ty kolečka na volume a tune ? Ty jak jsou na té co se mi nezdá, nebo ty černé ? Btw.... takže myslíš teda, že je to pravá GAX 30 jo ? A že bych jí měl koupit ?
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

to je Gaxka. takovej hnusnej tvar těla jiná Ibanezka nemá
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
92ChazzyChazz

sEmprE píše:
92ChazzyChazz píše:na svý GAXce to mám upě stejně jako na tý co se ti nezdá :D a taky Made in China, takže jestli mi z kytar.cz neposlali nákou napodobeninu, tak je to GAXka :D
OK a máš tam jaký ty kolečka na volume a tune ? Ty jak jsou na té co se mi nezdá, nebo ty černé ? Btw.... takže myslíš teda, že je to pravá GAX 30 jo ? A že bych jí měl koupit ?
ty poťáky mám ty stříbrný... jako na tý co chceš koupit...
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

OK, všem moc děkuji, že jste mi to pomohli objasnit. GAX30 to zkutečně je a i ten týpek co to prodává mi poslal naskenovaný paragon. Také to má z kytary.cz :wink: Ještě jednou moc děkuju. :)
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Tak mám kytaru doma a na to, že je k tomu malé 10 W kombo to hraje krásně. Vím, že se mi teď všichni vysmějete, máte určite mnohem lepší materiál doma, ale mně to zatim stačí. Tak jsem s kytarou spokojenej a Gaxka mi sende 10 x víc než Cortka X2. Asi jsem zamilovanej do SGček a to jsem je před 14-ti dněma nechtěl :D

Jo a díky za rady, moc jste mi pomohli. :)
92ChazzyChazz

sEmprE píše:Tak mám kytaru doma a na to, že je k tomu malé 10 W kombo to hraje krásně. Vím, že se mi teď všichni vysmějete, máte určite mnohem lepší materiál doma, ale mně to zatim stačí. Tak jsem s kytarou spokojenej a Gaxka mi sende 10 x víc než Cortka X2. Asi jsem zamilovanej do SGček a to jsem je před 14-ti dněma nechtěl :D

a nemáš problémy s váhou tý kytary?? :D já když měl předtim nákýho no name strata, a pak koupil GAXku, tak mě bolívalo rameno...

sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Ne ne, to je úplná paráda. Právě že mi to strašně vyhovuje, když je to těžký.... doufám že bude takhle těžká i moje vysněná kytarka: Epiphone SG, nevím teď přesně typ, ale stojí 8500 Kč. :) Prostě je to paráda 8)
92ChazzyChazz

sEmprE píše:Ne ne, to je úplná paráda. Právě že mi to strašně vyhovuje, když je to těžký.... doufám že bude takhle těžká i moje vysněná kytarka: Epiphone SG, nevím teď přesně typ, ale stojí 8500 Kč. :) Prostě je to paráda 8)
jojo, taky mi ta váha upě vyhovuje už :D když dostanu do ruky něco jinýho (většinou to sou lehčí kytary) tak pstě fuj, svatý náký 4kg GAXka :D (odhadem, nevážil sem jí :lol: )

sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Přesně tak, ještě včera byl u mně kámík se Squierem Stratem a teda na toho se mi taky hraje špatně.... prostě mi ty SGčka zrovna sedly.... Spíš mám víc štěstí, než rozumu :D V podstatě jsem si předtim žádný SGčko nezkoušel, tak jsem nevěděl do čeho jdu, ale náhodou mi sedly a to hodně 8)
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

sEmprE píše:Tak mám kytaru doma a na to, že je k tomu malé 10 W kombo to hraje krásně. Vím, že se mi teď všichni vysmějete, máte určite mnohem lepší materiál doma, ale mně to zatim stačí. Tak jsem s kytarou spokojenej a Gaxka mi sende 10 x víc než Cortka X2. Asi jsem zamilovanej do SGček a to jsem je před 14-ti dněma nechtěl :D

no hlavně že si spokojenej ty. at ti to hraje :D
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

sEmprE píše:Přesně tak, ještě včera byl u mně kámík se Squierem Stratem a teda na toho se mi taky hraje špatně.... prostě mi ty SGčka zrovna sedly.... Spíš mám víc štěstí, než rozumu :D V podstatě jsem si předtim žádný SGčko nezkoušel, tak jsem nevěděl do čeho jdu, ale náhodou mi sedly a to hodně 8)
Off topič, ale musim pogratulovat, zrovna vcera jsem si pro jedno SGcko dosel a hraje se na nej paradne, zvlast kdyz je z dobreho dreva, vazi kolem ctyr kil a skvele balancuje, neprepadava a tak, skvely tvar :twisted:
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

...EDGE... píše:
sEmprE píše:Přesně tak, ještě včera byl u mně kámík se Squierem Stratem a teda na toho se mi taky hraje špatně.... prostě mi ty SGčka zrovna sedly.... Spíš mám víc štěstí, než rozumu :D V podstatě jsem si předtim žádný SGčko nezkoušel, tak jsem nevěděl do čeho jdu, ale náhodou mi sedly a to hodně 8)
Off topič, ale musim pogratulovat, zrovna vcera jsem si pro jedno SGcko dosel a hraje se na nej paradne, zvlast kdyz je z dobreho dreva, vazi kolem ctyr kil a skvele balancuje, neprepadava a tak, skvely tvar :twisted:

JJ, přesně takovýhle vlastnosti má GAX 30. :lol:
Měl bych ještě dotázeček.... jak silný kombo (myslím Waty) musí být třeba na koncerty ? Myslím nějákou tu nejnižší hodnotu, aby z toho diváci něco měli ? :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No ono je to spíš pro tebe, aby ses mezi ostatníma slyšel. K divákům to jde přes odposlechy.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
92ChazzyChazz

...EDGE... píše: JJ, přesně takovýhle vlastnosti má GAX 30. :lol:
Měl bych ještě dotázeček.... jak silný kombo (myslím Waty) musí být třeba na koncerty ? Myslím nějákou tu nejnižší hodnotu, aby z toho diváci něco měli ? :)
co ti vystačí ve zkušebně, aby ses slyšel, vystačí ti všude, ty akce se zvučej, takže to de přes PA... a těch Wattů řekněme min. 30 aby ses slyšel přes bicáka... samozřejmě ne s 6,5" reprem :lol:

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

hele tak mne to prislo taky divne ale holt je to nejaka novejsi revize (kdyz rika chazz ze ma uplne stejnou...)
sam vlastnim tu starsi a vybiral sem ji z nekolika kusu tvarove mi celkem sedne(hraje se mi na ni celkem pohodlne) a mam v ni i dimarzio snimace takze se na to da hrat. myslim si ze za 3000 si poridil dobre tak at hraje :-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
92ChazzyChazz

MrB14ck píše:hele tak mne to prislo taky divne ale holt je to nejaka novejsi revize (kdyz rika chazz ze ma uplne stejnou...)
sam vlastnim tu starsi a vybiral sem ji z nekolika kusu tvarove mi celkem sedne(hraje se mi na ni celkem pohodlne) a mam v ni i dimarzio snimace takze se na to da hrat. myslim si ze za 3000 si poridil dobre tak at hraje :-)
máš tu druhou? :shock: nechtěl bys jí nák nafotit, rád bych jí viděl nák přesnějš než bylo to porovnání tady :D

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“