Lexicon Lambda a Sound Blaster X-Fi

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nik 555

Lexicon Lambda a Sound Blaster X-Fi

Příspěvek od Nik 555 »

Chci se zeptat, zda je nějak možné docílit toho, když používám externí USB zvukovku ,do které mam zapojenou kytaru, aby zvuk vycházel normálně ze zvukovky z PC do které bych zapojil bedny??

Jde toho nějakým způsobem docílit?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zcela logicky, musel by si zvukovku lambdu do které máš kytaru, propojit se zvukovkou ve které máš zapojené repro...z line out do line in..

Ovšem nechápu, proč by jsi to dělal :) lambda je xkrát lepší karta...

prostě připoj repro do lambdy, nebo si tam dej sluchátka ;)

je to prosté, do čeho jde zdroj, z toho také leze výstup... čili kytara do lambdy = zvuk z lambdy... :wink:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

:-)

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak... Upřímně řečeno nad některými otázkami (myslím problém) mi pořád zůstává rozum stát - jak napsal pupack, nechápu účel ....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Je to z toho důvodu, že když zapojím PC tak Lambda neběží.. Musím z ní vypojit a zase zapojit USB kabel.. Už jsem z toho fakt na nervy.. Někdy se zase stává že když už Lambdu zapnu tak nejde zvuk z PC takže kabel musim vypojit a zapojit třeba 3x.

Čím to může být???
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nik 555 píše:Je to z toho důvodu, že když zapojím PC tak Lambda neběží.. Musím z ní vypojit a zase zapojit USB kabel.. Už jsem z toho fakt na nervy.. Někdy se zase stává že když už Lambdu zapnu tak nejde zvuk z PC takže kabel musim vypojit a zapojit třeba 3x.

Čím to může být???
aha, no me to USB taky občas zlobí, ovšem to je problém operačního systému windows... nezbývá než si zvyknout. Zkus časem stahnout novejsi a novejsi ovladace pro lambdu, pohrat si v nastaveni zvuku ve win s tim, že lambda bude primarni zvukarna...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Je to fakt dementní..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to problém Winů, s tím nic nenaděláš.

Jinak je samozřejmě možné nastavit to, co chceš... Ovládací panely -> Zvuková zařízení -> Zvuk

a tady dáš Přehrávání zvuku: Soundblaster a Záznam zvuku: Lexicon Lambda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

v programu si nastav multi assio driver nějakej... pak můžeš nahrávat z obou a pouštět z obou... já to tak mám a používám soundblaster a B-control
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - pánové, jak to tak čtu, tak problém má Nik zcela zásadní a můj jediný a nezvratný názor na tuto a podobné věci je, že problém se musí řešit a ne obcházet (bez ohledu na jeho dementnost) :wink: problém Win a USB jsem nikdy nezaznamenal v podobném stylu; takže takhle lehce splachovat dané chování prostě nelze - nehledě na to, že Nik není jediný majitel Lexicon Lambda karty a dost silně pochybuji, že je toto její charakteristická vlastnost... :lol:

Zaměřil bych se proto na řešení problému s dano zvukovkou. Pominu-li možnost Lambdy se zbavit a pořídit něco jiného, tak bych začal opravdu u operačního systému, ale v jiném světle - čistá instalace. Ještě předtím zkontrolovat dle výrobce požadavky na systém, které má Lambda, stáhnout její nejnovější ovladače (ale mít v záloze i starší - u ovladačů zvukovek ne vždycky platí, že ten nejnovější je lepší než ten starší, bacha na to!!) a osobně bych doporučoval mít Lambdu pouze na práci se zvukem (čili využívat pouze ASIO režim v programech pro nahrávání a editaci zvuku). Pro systém (Win a běžné aplikace v něm) bych aktivoval buď on-board zvukovku nebo zmíněný SoundBlaster.

Pokud jsou všechny vstupní podmínky splněny, volil bych postup:

1. Čistá instalace OS
2. Instalace Lambda karty
3. Instalace SW pro práci se zvukem
4. Vyladění systému pro práci SW a Lambdy (nahrávání, mixáž apod.)
5. Doplnění OS o další programy dle potřeby a průběžně kontrolovat funkčnost bodu "4", dá se tak případně odhalit problematický SW, který celou vyladěnost systému pošle "do háje".

Uffff - to jsem se zase rozepsal :lol:

P.

Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Mě to právě že taky napadlo.. Když budu prostě na PC jen poslouchat mp3,sledovat filmy apod. Tak nechám zapojenou zvukárnu v Pc.

Při recordingu apod. Lambdu..
To bude asi nejúčinější řešení..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A hlavně nejčistší, nejméně problematické a nejpřehlednější na práci.

P.

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

toš si v ovládacích panelech anstav soundblástera a lambu anstav až v cubase... ještě před reinstalem bych zkusil předělat jen asio a udělat testy v cubase... možná to bude nějaká chybná konfigurace
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“