Lexicon Lambda a Sound Blaster X-Fi
Pravidla fóra
Lexicon Lambda a Sound Blaster X-Fi
Chci se zeptat, zda je nějak možné docílit toho, když používám externí USB zvukovku ,do které mam zapojenou kytaru, aby zvuk vycházel normálně ze zvukovky z PC do které bych zapojil bedny??
Jde toho nějakým způsobem docílit?
Jde toho nějakým způsobem docílit?
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
zcela logicky, musel by si zvukovku lambdu do které máš kytaru, propojit se zvukovkou ve které máš zapojené repro...z line out do line in..
Ovšem nechápu, proč by jsi to dělal
lambda je xkrát lepší karta...
prostě připoj repro do lambdy, nebo si tam dej sluchátka
je to prosté, do čeho jde zdroj, z toho také leze výstup... čili kytara do lambdy = zvuk z lambdy...
Ovšem nechápu, proč by jsi to dělal
prostě připoj repro do lambdy, nebo si tam dej sluchátka
je to prosté, do čeho jde zdroj, z toho také leze výstup... čili kytara do lambdy = zvuk z lambdy...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
aha, no me to USB taky občas zlobí, ovšem to je problém operačního systému windows... nezbývá než si zvyknout. Zkus časem stahnout novejsi a novejsi ovladace pro lambdu, pohrat si v nastaveni zvuku ve win s tim, že lambda bude primarni zvukarna...Nik 555 píše:Je to z toho důvodu, že když zapojím PC tak Lambda neběží.. Musím z ní vypojit a zase zapojit USB kabel.. Už jsem z toho fakt na nervy.. Někdy se zase stává že když už Lambdu zapnu tak nejde zvuk z PC takže kabel musim vypojit a zapojit třeba 3x.
Čím to může být???
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to problém Winů, s tím nic nenaděláš.
Jinak je samozřejmě možné nastavit to, co chceš... Ovládací panely -> Zvuková zařízení -> Zvuk
a tady dáš Přehrávání zvuku: Soundblaster a Záznam zvuku: Lexicon Lambda.
Jinak je samozřejmě možné nastavit to, co chceš... Ovládací panely -> Zvuková zařízení -> Zvuk
a tady dáš Přehrávání zvuku: Soundblaster a Záznam zvuku: Lexicon Lambda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
v programu si nastav multi assio driver nějakej... pak můžeš nahrávat z obou a pouštět z obou... já to tak mám a používám soundblaster a B-control
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
:-)
Mhm - pánové, jak to tak čtu, tak problém má Nik zcela zásadní a můj jediný a nezvratný názor na tuto a podobné věci je, že problém se musí řešit a ne obcházet (bez ohledu na jeho dementnost)
problém Win a USB jsem nikdy nezaznamenal v podobném stylu; takže takhle lehce splachovat dané chování prostě nelze - nehledě na to, že Nik není jediný majitel Lexicon Lambda karty a dost silně pochybuji, že je toto její charakteristická vlastnost...
Zaměřil bych se proto na řešení problému s dano zvukovkou. Pominu-li možnost Lambdy se zbavit a pořídit něco jiného, tak bych začal opravdu u operačního systému, ale v jiném světle - čistá instalace. Ještě předtím zkontrolovat dle výrobce požadavky na systém, které má Lambda, stáhnout její nejnovější ovladače (ale mít v záloze i starší - u ovladačů zvukovek ne vždycky platí, že ten nejnovější je lepší než ten starší, bacha na to!!) a osobně bych doporučoval mít Lambdu pouze na práci se zvukem (čili využívat pouze ASIO režim v programech pro nahrávání a editaci zvuku). Pro systém (Win a běžné aplikace v něm) bych aktivoval buď on-board zvukovku nebo zmíněný SoundBlaster.
Pokud jsou všechny vstupní podmínky splněny, volil bych postup:
1. Čistá instalace OS
2. Instalace Lambda karty
3. Instalace SW pro práci se zvukem
4. Vyladění systému pro práci SW a Lambdy (nahrávání, mixáž apod.)
5. Doplnění OS o další programy dle potřeby a průběžně kontrolovat funkčnost bodu "4", dá se tak případně odhalit problematický SW, který celou vyladěnost systému pošle "do háje".
Uffff - to jsem se zase rozepsal
P.
Zaměřil bych se proto na řešení problému s dano zvukovkou. Pominu-li možnost Lambdy se zbavit a pořídit něco jiného, tak bych začal opravdu u operačního systému, ale v jiném světle - čistá instalace. Ještě předtím zkontrolovat dle výrobce požadavky na systém, které má Lambda, stáhnout její nejnovější ovladače (ale mít v záloze i starší - u ovladačů zvukovek ne vždycky platí, že ten nejnovější je lepší než ten starší, bacha na to!!) a osobně bych doporučoval mít Lambdu pouze na práci se zvukem (čili využívat pouze ASIO režim v programech pro nahrávání a editaci zvuku). Pro systém (Win a běžné aplikace v něm) bych aktivoval buď on-board zvukovku nebo zmíněný SoundBlaster.
Pokud jsou všechny vstupní podmínky splněny, volil bych postup:
1. Čistá instalace OS
2. Instalace Lambda karty
3. Instalace SW pro práci se zvukem
4. Vyladění systému pro práci SW a Lambdy (nahrávání, mixáž apod.)
5. Doplnění OS o další programy dle potřeby a průběžně kontrolovat funkčnost bodu "4", dá se tak případně odhalit problematický SW, který celou vyladěnost systému pošle "do háje".
Uffff - to jsem se zase rozepsal
P.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toš si v ovládacích panelech anstav soundblástera a lambu anstav až v cubase... ještě před reinstalem bych zkusil předělat jen asio a udělat testy v cubase... možná to bude nějaká chybná konfigurace
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.